FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB

ASTRA - FCSB // FCSB n-a mai bătut-o pe Astra de la un blat! Prietenia care a dus inclusiv la un împrumut extrem de dubios

Imagine de la meciul Astra - FCSB 0-2, disputat pe 17 martie 2019 Foto: Raed Krishan
Imagine de la meciul Astra - FCSB 0-2, disputat pe 17 martie 2019 Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 18 august 2020 18:03 / Actualizat marti, 18 august 2020 18:12

Cele două echipe se întâlnesc în prima etapă din noul sezon, după 3 victorii consecutive ale giurgiuvenilor, în timp ce FCSB n-a mai câștigat din perioada în care Gigi Becali îi împrumuta pe cei din Giurgiu, iar FRF sancționa cele două cluburi pentru încălcarea integrității competiției.

Astra și FCSB trebuia să închidă campionatul precedent, dar din cauza cazurilor pozitive cu coronavirus din lotul giurgiuvenilor, confruntarea programată în ultima etapă a fost inițial amânată, iar ulterior anulată.

Stabilirea țintarului noului sezon le va aduce însă pe cele două față în față în chiar prima etapă. Duelul lor trebuia chiar să se joace mâine, în deschiderea campionatului 2020-2021, dar, de această dată, testele pozitive cu Covid-19 au apărut în lotul lui Toni Petrea.

Iar întâlnirea a fost amânată cu două zile și va avea loc sâmbătă seara, la Giurgiu, de la ora 21:00.

Astra, punctaj maxim cu FCSB în sezonul trecut

Deplasarea, dar mai ales numele adversarei trebuie să-i provoace frisoane mari FCSB-ului. Astra e echipa care a făcut punctaj maxim în sezonul trecut în meciurile cu FCSB: 3 meciuri, 3 victorii. Mai întâi, cu Dan Alexa pe bancă, după care cu Bogdan Andone "principal". Acesta din urmă s-a impus în returul sezonului regulat, chiar pe Arena Națională, după care a câștigat și turul din play-off, deși a fost condus acasă cu 2-0.

De fapt, FCSB n-a mai câștigat împotriva Astrei de mai bine de un an. De pe parcursul play-off-ului sezonului 2018-2019. Era o perioadă în care între cele două cluburi era o prietenie care a dus inclusiv la un împrumut extrem de dubios pe care FCSB&Gigi Becali l-au acordat Astrei, după care a urmat primul joc din acel play-off, în care roș-albaștrii s-au impus extrem de lejer la Giurgiu, scor 2-0, în fața unei echipe care a părut lipsită de orice motivație. FCSB a câștigat și la retur, 1-0!

Astra și FCSB, 30.000 de euro amendă

Acel prim meci, dar mai ales ajutorul financiar pe care îl primise gruparea de la malul Dunării i-au determinat pe cei de la FRF să deschidă o procedură disciplinară împotriva FCSB-ului și a Astrei.

Verdictul, care a fost menținut și după ce s-a judecat apelul, a fost că cele două cluburi au fost găsite vinovate de încălcarea integrității competiției și amendate fiecare cu câte 75.000 de lei.

Meciurile FCSB - Astra, disputate în preajma împrumutului acordat de FCSB

DataMeciul
4 noiembrie 2018FCSB - Astra 1-0
17 martie 2019 Astra - FCSB 0-2
28 aprilie 2019FCSB - Astra 1-0

Meciurile FCSB - Astra, după ce FRF le-a amendat pentru încălcarea integrității

Data Meciul
5 august 2019Astra - FCSB 2-1
23 noiembrie 2019FCSB - Astra 1-3
29 iunie 2020Astra - FCSB 3-2

Astra, coșmarul din sezonul trecut

ADVERSARPUNCTE FCSB
Astra0
CFR 1
Botoșani6
Gaz Metan7
Craiova9

ASTRA - FCSB // FCSB ar trebui să aibă o misiune ușoară contra Astrei! Giurgiuvenii nu au o jumătate din echipă: „Mă simt Tom Cruise”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
105662257060988
Eugen Qy  •  20 August 2020, 22:22

Deci Craitoiu si ceilalti 2 craitoi au ajuns , fani dinamovisti, fiind la comcluzia ca meciurile in care fc fcsb a batut Astra erau blaturi dar cele in care dinamo bate peste tot voluntariul NU ! daca va lua gb echipa din satul de langa Bucuresti in care are resedinta, dinamo va pierde, dupa cativa ani, tot palmaresul pozitiv cu Voluntariul ! De aia dinamovistii sunt impotriva desfiintarii Clonei fc fcsb (care initial era CLONA dar acum nici macar clona nu mai e ci e cu totul o alta echipa-dupa cum insusi gb o marturiseste) si relocarea lui gb in Voluntari ! Cat despre salvarea dinamoului de la liga a 2a si ulterioara desfiintare , realizata de R. Burleanu pe care N.Drejan a zis -pe vremea cand il propunea ca sef la FRF- ca il va face cu ou si cu otet daca va avea acelasi comportament ca "Nasu", si pentru care vorba Burleanu a dorit sa fie mai "NAS" ceva ca M.Sandu, un singur lucru mai e de adaugat si anume ca echipa exsecuritatii e ajutata si MEDIATIC dew "dinamovisti" sub acoperirea de jurnalisti gsp !!!

johnwick
johnwick  •  19 August 2020, 00:33
Postat de geogeo pe 18 August 2020, 19:11

Autorilor, sa va fie rusine! N-aveti nicio dovada ca a fost vreun blat, numai ca aruncati nada petru toti frustratii (in special dinamovisti) *** ***, *** si ***. Voi sunteti mandri de ce faceti? Manipulati niste fraieri care sar *** Sa va fie rusine, asta nu e jurnalism!

la ce-i trebuie logică lui "trio penibil", când scrie pentru hateri fără minte. aici, la tabloid, las-o, bă, că merge-așa. Ăsta se voia power-play-ul zilei, da are numa 21 de comment. Nu mai e nici haterii ce-a fost. halal

johnwick
johnwick  •  19 August 2020, 00:26
Postat de cornelconasu pe 18 August 2020, 21:50

Deci sunt unii care nici acum nu au înțeles decizia și DE CE a fost luată ???!!! Ce e interesant e faptul că ...nimeni nu spune că ..”a fost salvată Chindia de la retrogradare directă” ?! Deci ...FRF dacă nu făcea asta acum putea fi demolată de UEFA !!! Acordare Cupei Romaniei prin fraudă unei echipe, conjunctura prin care s-a stabilit și comunicat campioana, deși normal după coeficient era alta și retrogradatele, echipe cu ”conexiuni” la Ligă și FRF, arbitraje comandate pentru stabilirea unor ierarhii , etc !

maca-maca, decizia a fost doar ca să salveze retrogradabila vitan bârzești

Vezi toate comentariile (23)
Comentează