FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Atacantul Bistriţei este dorit în Ghencea şi de managerul general, nu doar de patron » Moraes îi place şi lui MM

Articol de , - Publicat luni, 13 decembrie 2010 00:00

Parametrii brazilianului sînt asemănători cu cei ai golgeterului Stancu, dar mult peste ceilalţi atacanţi din lotul Stelei


"Vom negocia cu Gloria Bistriţa pentru Moraes deoarece e un jucător care ne interesează" a fost declaraţia lui Gigi Becali după ce GSP a anunţat sîmbătă că atacantul brazilian va fi înlocuitorul lui Kapetanos. Moraes se află nu numai pe lista de achiziţii a lui Gigi Becali, ci şi pe cea a lui Mihai Stoica.

De ce l-a cucerit Moraes pe MM
Managerul Stelei îl apreciază foarte mult, îl consideră unul dintre cele mai bune vîrfuri din ţară şi i-a transmis lui Becali că nu trebuie ratat. "Patroane, e exact ce ne trebuie. Are viteză, are execuţii, are instinct de golgeter, s-a acomodat deja cu România, e tînăr, practic are aceeaşi vîrstă cu Stancu" au fost argumentele lui MM.

Se bate de la egal la egal cu Stancu
În plus, Moraes e apreciat de Mihai Stoica şi pentru faptul că în 2010, în ceea ce priveşte evoluţiile din campionat, brazilianul e aproape egal la parametri cu Bogdan Stancu, omul numărul 1 al Stelei în acest an! Moraes a bifat 32 de meciuri şi a marcat de 18 ori pentru o echipă mică precum Gloria Bistriţa, în timp ce Stancu a jucat 33 de meciuri şi a înscris 20 de goluri în tricoul unei echipe considerate de prima mînă în România.

Steaua dă maximum un milion
Gigi Becali şi Jean Pădureanu încă nu au discutat pe marginea transferului, însă primul nu e dispus să ofere mai mult de un milion de euro. "Dacă Pădureanu ridică preţul, atunci să-l ia alţii! Prost nu e cel care cere peste un milion, ci ăla care dă", a dezvăluit Becali. "Aştept Steaua la negocieri, dar deja am oferte de peste un milion de euro din străinătate", a spus Pădureanu.


"Eu am spus că vreau să joc la o echipă importantă din România, iar Steaua este o echipă mare"
Junior Moraes, atacant Gloria Bistriţa

"Mie îmi place foarte mult Moraes, l-aş dori la Steaua, dar mai importantă e părerea lui Lăcătuş, el trebuie întrebat dacă brazilianul s-ar încadra în sistemul gîndit de el"
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua


150 de mii de euro pe an e salariul pe care Steaua i-l promite lui Moraes, aproape dubu faţă de cît cîştigă la Bistriţa, unde are 7.000 de euro lunar

6,53 e media notelor GSP a lui Moraes în acest sezon, fiind peste Stancu (6,39), Surdu (5,90), Bilaşco (5,67) şi Kapetanos (5,44)

Comparaţie între Moraes şi atacanţii Stelei

Parametru    Kapetanos    Bilaşco    Surdu    B. Stancu    J. Moraes
Ocazii create    1    0,9    0,9    1,1    1,3
Driblinguri    1    0,3    1,7    1,4    1,4
Recuperări în atac    1,8    2,2    3    3,6    3,5
Şuturi pe poartă    1,1    0,7    0,9    1,4    1,4
Şuturi la poartă    2,1    2,2    1,4    2,9    2,7

Cum vrea Becali să scape de Kapetanos
Patronul Stelei a dezvăluit ce propunere îi va face atacantului grec pentru a nu mai continua colaborarea. "El mai are contract cu noi pînă în vara lui 2011, dar în această iarnă putem să decidem, conform unei clauze, să nu-i mai activăm ultimele 6 luni. Dacă vrea însă să-l lăsăm să plece liber, atunci să renunţe la ultimele două salarii, pe noiembrie şi decembrie! Dacă nu, atunci vom solicita bani în schimbul unui transfer", a spus Becali.

Latovlevici în pericol
Steaua va avea în meciul cu Napoli un singur fotbalist care riscă să nu poată evolua în primul joc din primăvara Europa League dacă echipa va obţine calificarea. Iasmin Latovlevici are la activ două cartonaşe galbene în actuala grupă de Europa League şi dacă va fi avertizat şi pe San Paolo, atunci în turul "16-imilor" va fi suspendat. Dacă va merge mai departe însă, Steaua îi va putea folosi pe cei care n-au avut drept de joc pînă acum: Galamaz, Brandan, Marinescu şi Bilaşco.

INBOX

- Doar azi, între orele 10:00 şi 18:00, fanii Stelei mai pot cumpăra bilete de la stadionul din Ghencea pentru meciul de la Napoli. Preţul unui tichet e de 20 de euro.
- Onofraş se va întoarce la Urziceni începînd din returul campionatului, Unirea fiind singura echipă din Liga 1 la care atacantul mai poate evolua pentru că în acest sezon a bifat deja meciuri la două formaţii: Steaua şi Urziceni.
- Steaua va efectua astăzi ultimul antrenament în Ghencea înaintea meciului cu Napoli. Echipa va pleca în Italia mîine dimineaţă, la bordul unui charter de 35 de locuri.
- Gazeta de Duminică a anunţat că amicalele Stelei din cele două cantonamente din Turcia vor fi transmise în direct de Dolce Sport. Pînă acum au fost stabilite 3 jocuri: cu Steaua Roşie Belgrad, cu Dinamo Zagreb şi cu FC Koper (Slovenia).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
golancrap
golancrap  •  13 Decembrie 2010, 21:27

astazi un fost atacant al stelei a fost la bucuresti sa-si negocieze intoarcerea la steaua.creseti-ma pe cuvant am vorbit cu el si agentul lui...despre cine credeti ca este vorba????

gio1
gio1  •  13 Decembrie 2010, 13:23

"Moraes ii place si lui Mitza". Trebuie mentionat ca Mitzei ii plac mai multi baieti...De asta a si hotarit sa se culce in cantonament cu ei...

star01
star01  •  13 Decembrie 2010, 10:07

jiji,pe langa Junior trebuie luat si Eric(este exact"creierul" de la mijlocul terenului care lipseste Stelei!)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează