FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, semnează cu CS Universitatea Craiova » EXCLUSIV Reacția emoționantă a Lorenei: „Și eu sunt o povară pentru el!”

Atanas Trică (16 ani), nepotul lui Ilie Balaci, semnează cu CS Universitatea Craiova, ocupanta locului secund în Liga 1.
Atanas Trică (16 ani), nepotul lui Ilie Balaci, semnează cu CS Universitatea Craiova, ocupanta locului secund în Liga 1.

Articol de - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 19:36 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 00:13

Atanas Trică (16 ani), nepotul lui Ilie Balaci, semnează cu CS Universitatea Craiova, ocupanta locului secund în Liga 1. 

EXCLUSIV » Reacția Lorenei Balaci

Lorena Balaci, mama lui Atanas, a vorbit pentru GSP.ro despre mutarea fiului ei la Craiova.

„Urmează să semneze. Au fost perfectate actele. În primul rând, nu vreau să vorbesc despre această decizie ca fiind una a familiei. Este o nouă etapă din viața lui. Până acum, s-a jucat, s-a format ca fotbalist. Acum, va trebui să muncească de două ori mai mult ca să performeze. E visul lui îndeplinit, asta mă bucură cel mai mult. 

Universitatea Craiova e echipa lui de suflet. Craiova e orașul lui de suflet. Ne-am întors acasă. Cu toate că Atanas e născut și crescut în București. Cred că sângele apă nu se face. Sunt foarte bucuroasă. A venit propunerea din partea lui Mihai Rotaru, l-a dorit foarte mult”, a declarat Lorena pentru Gazetă.

Lorena Balaci: „Nu i-am influențat cu nimic alegerea”

Lorena susține că decizia i-a aparținut în totalitate lui Ati.

Eu cu un ochi râd, cu altul plâng. Pentru că reprezint un alt club (n.r. - Daco-Getica). Atanas mi-era de folos. Când a venit propunerea de la domnul Rotaru, am avut o discuție ca de la mama la fiu cu Ati, i-am spus toate minusurile. A avut o perioadă de o săptămână în care l-am lăsat să decidă. Nu i-am influențat cu nimic alegerea! Nu am vrut să port responsabilitatea aceasta. 

Copiii sunt un dar de la Dumnezeu, avem menirea doar să-i creștem și să-i educăm. Ca atare, l-am lăsat pe el să hotărască. La fel ca pe Hristu, Ati a fost crescut într-un mod independent. Și-au asumat de mici decizii. E important, pentru că vedem mulți oameni neasumați”, a adăugat fiica lui Ilie Balaci.

„Vedeți-vă de treabă, nu e Balaci! Va fi noul Cămătaru”

Ce tip de fotbalist este Atanas? „Având 16 ani, va evolua la echipa a doua a clubului, cea din liga a 3-a. Vreau să vă spun ceva. El nu va fi noul Balaci, e nepotul lui Ilie Balaci, dar are alte calități, inclusiv față de tatăl lui, Eugen. Are 1,91 înălțime, tata avea 1,72, iar Eugen are 1,80. De-aici pleacă totul. Este un vârf împins, număr 9. Nea Marin Barbu, care-l cunoaște de mic, ne-a spus: «Bă, vedeți-vă de treabă, nu e Balaci, va fi noul Cămătaru!». Și într-adevăr, se aseamănă".

Mă doare atât de rău inima când văd ce se întâmplă cu Ianis Hagi. Empatizez atât de mult cu el! Știu că vor fi comparații în viitor și în cazul lui Ati. Nu aș vrea să-l aștepte nimeni pe Balaci la Craiova. Nu va mai veni niciodată înapoi. Aș vrea ca publicul să-l primească cu brațele deschise pentru ce este Atanas, pentru ce va face el
Lorena Balaci

Ar fi cel mai corect să-l recunoaștem drept Atanas, sau Ati, cum îi spune toată lumea, nu Trică sau Balaci. Trebuie să-și imprime propria lui personalitate. Pentru că inclusiv eu sunt o povară pentru el. Are nevoie să fie aplaudat pentru munca lui și nimic altceva
Lorena Balaci

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, semnează cu CS Universitatea Craiova

Atanas Trică, fiul lui Eugen Trică și al Lorenei Balaci, a evoluat în perioada recentă la juniorii celor de la Daco-Getica. Atacantul în vârstă de 16 ani, al cărui idol este bosniacul Elvir Koljic, va semna cu CS Universitatea Craiova. Mutarea a fost confirmată chiar de el, printr-o imagine postată pe Instagram: „Visele devin realitate”.

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, semnează cu CS Universitatea Craiova » EXCLUSIV Reacția emoționantă a Lorenei: „Și eu sunt o povară pentru el!”

Asemănat de colegi cu Zlatan Ibrahimovic, Atanas este fanul unui alt colos al fotbalului mondial, Leo Messi. În materie de echipe, Trică Jr. nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru Craiova din Liga 1 și pentru Barcelona.

Atanas Trică, sfaturi de la marele Ilie Balaci

El a fost un bunic exemplu, întotdeauna a avut grijă de mine și nu a vrut să-mi lipsească nimic. A vrut să-mi fie bine întotdeauna. În ceea ce privește fotbalul, nu mi-a dat un sfat anume. Îi mai arătam videoclipuri cu mine când băteam lovituri libere și îi ceream părerea. Îmi zicea mereu că nu o să bat niciodată ca el, iar lucrul acesta mă ambiționează mereu când execut lovituri libere
Atanas Trică, despre Ilie Balaci

Atanas Trică, atacant cu execuții spectaculoase

Ilie Balaci și Eugen Trică, în tabăra FC U Craiova

Eugen Trică, tatăl lui Atanas, a antrenat cealaltă echipă a Craiovei, FC U. A reușit promovarea în liga secundă la finalul sezonului trecut, apoi a existat o ruptură inexplicabilă de Adrian Mititelu. 

Legendarul Ilie Balaci, declara, la rândul său, în 2013: „Nu am nici cea mai mică idee cine e mai bună, FC U sau CS U Craiova, pentru că nu le-am văzut jucând. Totuși, eu cred că FC U Craiova este echipa adevarată, cea a lui Mititelu. Ar trebui să joace amândouă pe arena Ion Oblemenco și echipa de suflet a oltenilor va fi aceea unde se duc suporterii în număr mai mare”.

Ilie Balaci, cel mai mare fotbalist al Băniei

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, semnează cu CS Universitatea Craiova » EXCLUSIV Reacția emoționantă a Lorenei: „Și eu sunt o povară pentru el!”

Citește și alte articole despre Craiova:

Analiză. CS U Craiova n-are mână bună la transferuri iarna » Multe dezamăgiri, o singură excepție

CS Universitatea Craiova Craiova și FC Botoșani, fără antrenori la primele meciuri din 2021

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
10218332765774770
Cristian Tataru  •  12 Ianuarie 2021, 15:36

GSP-ului ar trebui sa-i fie rusine sa scrie/pronunte numele lui Balaci. Stiu ca obrazul s-a ingrosat mai ceva ca blindajul de tanc, asa ca puteti spune ca visez in culori cerand un pic de bun simt. Sa bati apa-n piua ca Balaci a sustinut FCU dar sa nu zici o vorbulita ca a sustinut in egala masura sau mai mult chiar CSU, asta e magarie de doi lei. Sa pui si titlu ca Balaci era in tabara FCU e jenant, chiar si in fundul fantanii, acolo unde e domiciliat jurnalismul GSP. Nu sunt nici cu FCU, nici cu CSU, tin ci Craiova si as vrea sa vad razboiul asta ***. Hai Craiova!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fabius_2014
fabius_2014  •  12 Ianuarie 2021, 15:22
Postat de vidoq pe 12 Ianuarie 2021, 14:11

E adevarat ca palmaresul e la vechea societate( nicidecum la csu), dar fifa a recunoscut noua societate ca si continuatoarea celei vechi. De aceea a și pus actuala societate sa plateasca unele datorii ale societății vechi, altfel ce rost ar avea sa le plateasca dacă nu există legătură între ele.

FIFA nu a recunoscut nimic pentru ca nu este competenta sa recunoasca continuitatea unei echipe. Mai mult, pentru a nu-si asuma nici un risc , FIFA, in toate formularile in cauza, foloseste expresia " se pare ". Acolo a fost o smecherie romaneasca ticluita de Mititelu si Danilescu, impresarul celor doi fotbalisti australieni. Pe scurt. Dupa 9 (noua) ani, cei doi fotbalisti australieni isi cer la FIFA salariile neplatite de FCU Craiova. FIFA cere ca salariile sa fie platite de societatea al carei proprietar este tot Mititelu, ca in urma cu 9 ani, care are un nume asemanator si care " PARE " ca este continuatoarea fostei FCU Craiova. Mititelu, omul care tepuieste si cand trebuie sa plateasca la restaurant doua beri, de data asta se grabeste sa plateasca amenda, convins fiind ca o gramada de absolventi ai scolilor ajutatoare vor crede ca FCU Est 1948 este continuatoarea FCU Craiova. Se pare ca nu s-a inselat.

vidoq
vidoq  •  12 Ianuarie 2021, 14:11
Postat de fabius_2014 pe 12 Ianuarie 2021, 10:55

Din punct de vedere juridic, FCU Est 1948 nu are nici o legatura cu FCU Craiova. Nu exista nici un proces in care echipei lui Mititelu sa i se recunoasca ceva. Asta e adevarul.

E adevarat ca palmaresul e la vechea societate( nicidecum la csu), dar fifa a recunoscut noua societate ca si continuatoarea celei vechi. De aceea a și pus actuala societate sa plateasca unele datorii ale societății vechi, altfel ce rost ar avea sa le plateasca dacă nu există legătură între ele.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close