FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTUL - STEAUA 1-2

Atenţie, Maicon! Gigi Becali mai întîi laudă jucătorii, apoi îi DESFIINŢEAZĂ!

Fotomontaj Adrian Drăgan
Fotomontaj Adrian Drăgan

Articol de - Publicat duminica, 17 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2011 14:40

Golurile brazilianului Maicon, prin care Steaua a întors rezultatul în Regie în faţa Sportului, scor final 2-1 pentru "roş-albaştri", par să îl fi convins pe Gigi Becali, cel puţin momentan, de valoarea atacantului venit de la Volin Luţk.

În cazul în care nu va continua să marcheze la foc automat pentru Steaua, Maicon se poate înscrie pe o lungă listă a fotbaliştilor care au fost lăudaţi, apoi desfiinţaţi de Gigi Becali prin declaraţii care mai de care mai belicoase.

Iată cîţiva dintre jucătorii care au intrat în colimatorul patronului roş-albaştrilor după ce îi încîntase la sosirea lor în Ghencea:

Andrei Cristea. A fost primul care l-a încîntat pe patronul din Ghencea, după ce a înscris golurile care au dus în final la eliminarea Valenciei la penalty-uri, în primăvara lui 2005. Cotat deja de Becali la 20 de milioane de dolari, Cristea ajunsese, conform boss-ului stelist la o valoare de 75 de milioane de dolari (!) după calificarea în Cupa UEFA în dauna spaniolilor, deţinători ai trofeului la acea vreme. Deşi în următorul sezon steliştii au ajuns pînă în semifinalele aceleiaşi competiţii şi au cîştigat titlul, Andrei Cristea a avut evoluţii mai slabe decît în primul său an în Ghencea şi a fost cedat la Poli Timişoara, Gigi Becali anunţînd atunci: "Să joace el bine la Timişoara, să mă convingă să îl iau înapoi de la Iancu!"

Carlos. Portarul venit pentru a-l înlocui pe Vasili Hamutovski a gafat în dese rînduri, însă Gigi Becali nu s-a pripit să îl critice, cu el în teren Steaua ajungînd în semifinala Cupei UEFA şi cucerind titlul cu numărul 23 din istoria clubului. "Roş-albaştrii" au ajuns în grupele Ligii Campionilor după 2-1 cu Standard Liege, iar goalkeeper-ul a salvat o minge de gol în momentul în care adversarii conduceau deja cu 1-0, iar în tur rezultatul fusese 2-2. Gigi Becali a anunţat că şi-a răscumpărat astfel investiţia în portar, însă meciurile slabe din grupe l-au adus pe Carlos pe lista neagră, patronul anunţînd că va plăti bani pentru a scăpa de acesta.

Vali Badea. Gigi Becali a spus despre jucătorul venit în 2006 de la Vaslui că "va fi cel mai mare atacant al Stelei". Lăudat, ca şi Carlos, după returul cu Standard Liege, Badea părea că va îmbătrîni în Ghencea după declaraţiile patronului, însă evoluţiile ulterioare l-au determinat pe Becali să spună că atacantul nu mai are valoare de Steaua.

Antonio Semedo. Vîrful transferat de la CFR l-a încîntat la început pe patron, acesta lăudîndu-l în mai multe rînduri. După un an, cel văzut principala achiziţie a verii 2008 a devenit "cea mai mare ţeapă din istoria Stelei". Gigi Becali a spus, şi în cazul lui, că plăteşte un club să îl transfere, însă în cele din urmă chiar portughezul şi-a cumpărat libertatea, renunţînd la 100.000 de dolari pe care conducerea Stelei îi datora.

Juan Carlos Toja. Evoluţia columbianului cu Galatasaray, precum şi prestaţiile din sezonul 2008/2009 au fost pe placul lui Gigi Becali, acesta considerînd la vremea respectivă că mijlocaşul este "cel mai bun jucător al Stelei". Stagiunea următoare a schimbat radical lucrurile, escapadele nocturne stîrnind criticile şi aducîndu-i sud-americanului cea mai mare amendă dată vreodată unui jucător al roş-albaştrilor: 50.000 de euro. Toja a părăsit echipa în momentul venirii la echipă a lui V.Piţurcă, în vara lui 2010.

Stelios Parpas. Criza din apărarea steliştilor instalată în pauza de iarnă a ediţiei 2009/2010 l-a adus în Ghencea pe Parpas. Cipriotul a intrat repede în inima lui Becali, acesta văzîndu-l noul Mirel Rădoi. Dar, cum a intrat, aşa a şi ieşit, finalul campionatului găsindu-l pe lista neagră.

Florentin Matei. În momentul cînd a semnat cu Steaua, patronul a spus despre el ca "este mai tare decît Hagi". Dupã primul meci jucat la echipa mare, 2-0 cu Universitatea Craiova 2009/2010, afirmaţiile numãrului 1 din Ghencea au fost şi mai încrezãtoare: "Staţi să-l vedem pe Matei. S-a văzut că are clasă!". La nici un an de la debut, Matei a părăsit Steaua, iar Becali a tras concluziile: "Dacă ăsta ajunge fotbalist eu îmi tai capul."

Andrei Ionescu. Imediat după transferul de la Craiova, patronul Stelei a declarat despre "micul Balaci" că acesta va fi dirijorul Stelei, jucătorul în jurul căruia se va construi formaţia mult visată de finanţator. Un an mai tîrziu, la finele partidei cu Oţelul de la Galaţi, cîştigată de bucureşteni cu 1-0, Becali a concluzionat: "Andrei Ionescu a fost demenţial!". 24 septembrie 2008: "Acel "dirijor" de care avem nevoie nu e nici Mirel Rădoi, nici Ovidiu Petre. Acel "dirijor" va fi Andrei Ionescu". În prezent, fotbalistul de 23 de ani a fost exclus din lot datorită unor neînţelegeri privind pretenţiile financiare. El a evoluat pînă în iarnă la echipa a doua, dar refuzul jucătorului de a-şi micşora salariul a dus la critici dure şi ştergerea numelui acestuia inclusiv de pe site-ul clubului.

Janos Szekely. Criticat la început, mijlocaşul transferat de la Galaţi a izbutit să-l facă pe Becali să-i ofere "un contract pe viaţă". Seria de meciuri foarte bune din stagiunea precedentă ce a consemnat şi cîteva reuşite decisive l-au convins pe patron: "Szekely va rămîne toată viaţa la Steaua!". Meciul cu Vaslui din acest an l-a readus în colimatorul conducerii. "Un fotbalist de Divizia C! Nu trebuia să-l aduc niciodată", a tunat patronul "militarilor".

Ricardo Gomes. "Rircado e cel mai bun mijlocaş din Romania", sînt cuvintele lui Becali încîntat de "super-afacerea" făcută în momentul trasferrului brazilianului de la Unirea Urziceni. La scurt timp au apărut acuzele, iar în iarnă, patronul a explicat şi de ce a pus tunurile din cînd în cînd pe mijlocaş: "Mie mi-a plăcut de la bun început de el, mai ales primele trei, patru meciuri la Steaua. D-aia l-am şi lăudat. Dar după ce am vorbit de bine de el, şi-a luat-o în cap şi a devenit delăsător, vezi, Doamne, că l-a lăudat patronul. Păi stai, bă, Ricardo, că te critic. D-aia te critic, să joci bine. Îi dau semnale". Fuga din cantonament după partida cu Oţelul din runda a 26-a i-a adus mijlocaşului o amendă usturătoare şi excluderea din lotul echipei, patronul declarîndu-l "out din vară".

Iulian Apostol. O soarta relativ asemănătoare a avut şi Iulian Apostol, văzut şi el drept "creierul" Stelei, însă, după jocul din "Ştefan cel Mare"  a intrat în gura lui Becali: "De cînd l-am văzut pe teren, am văzut că juca în talente, în figuri. Cum să pui mîna pe minge în halul ăsta?! Probabil din cauza complexului de inferioritate. Aşa se întîmplă cînd te dai mare sculă de fotbalist", a spus boss-ul stelist.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
mariusss10
mariusss10  •  18 Aprilie 2011, 06:49

Becali nu are caracter...una spune alta face, de asta nu va fi niciodata respectat de suporterii adevarati ai stelei....baga bani, ok, dar numai pentru asta nu trebuie sa isi bata joc de nimeni.... si nu fiti asa siguri ca nu scoate bani, stie cineva cat a avut incasari de la uefa anul asta? stie cineva din banii pe bilete cat s'a obtinut? si ganditi'va ca salariile jucatorilor, in conditiile in care cel mai mult castiga 120000 pe an, intr'un sezon nu depasesc 4.5 milioane euro...ok, mai sunt cheltuieli de intretinere, transport cazare, cantonamente etc, dar dupa parerea mea bugetul anual al stelei nu depaseste 6 milioane....

coriolan
coriolan  •  17 Aprilie 2011, 18:28

Maicon este un atacant pur sange,printree putinii jucatori din campionatul nostru care stie cu mingea in careul advers..Din pacate Becali nu-l va cumpara pentru ca el vrea sa se vorbeasca mai mult de el decat de Steaua.Daca Steaua castiga ,,asa a vrur Dumnezeu,,,daca pierde sunt vinovati jucatorii si antrenorul pe care ii desfinteaza.Asta se intampla cand un brend al Romaniei apuca pe mana unui analfabet care sfideaza tot ce este in tara asta.Televiziunile au creiat acest monstru,care se crede deasupra tuturor!

mieusa
mieusa  •  17 Aprilie 2011, 16:54

Gigi i-a stricat pe toti. I-a umplut de bani !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează