FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Atmosfera în Ştefan cel Mare stă să explodeze din cauza unui conflict între Marius Niculae şi conducere!

14 goluri a marcat Niculae în sezonul de toamnă pentru Dinamo numai în campionat, fiind golgeterul Ligii 1
14 goluri a marcat Niculae în sezonul de toamnă pentru Dinamo numai în campionat, fiind golgeterul Ligii 1

Articol de - Publicat marti, 27 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 26 decembrie 2011 19:57

Niculae e dorit insistent în Coreea de Sud. Atacantul nu e lăsat să plece, însă nici nu i se prelungeşte contractul. În ultimele zile a avut discuţii dure cu şefii


Şoc pentru "cîini": îşi pot pierde principalul marcator din toamnă. Sau intră într-un mare scandal. Marius Niculae e dorit de urgenţă în Asia, însă şefii nici nu-l lasă să se ducă, nici nu-i prelungesc acordul. Iată povestea: fotbalistul de 30 de ani este vizat pentru a semna cu una din cele două formaţii ce-l doresc în Coreea de Sud. Cele două grupări din Ţara Dimineţilor Liniştite sînt foarte serioase, au prezentat garanţii de plată, aşteaptă acum "verde" pentru a negocia direct cu golgeterul campionatului.

Prima este Pohang Steelers, la care tocmai s-a transferat Ianis Zicu, iar respectivul club oferă 400.000 de dolari pentru a-l achiziţiona pe "Săgeată". A doua este Seul, asiaticii punînd la bătaie 700.000 $ ca să-l cumpere pe Niculae. Ambele formaţii oferă contracte pe minimum doi ani, iar cîştigul stagional al atacantului, doar în primul sezon, depăşeşte 600.000 $!

Acord pe alţi doi ani: 280.000 de de euro/sezon
De ce atmosfera la Dinamo tinde să se strice? Fiindcă lui Niculae, al cărui contract expiră în decembrie 2012, i s-a promis de către conducere că ori i se va da drumul să plece acum, ori i se va prelungi angajamentul pe încă doi ani. În ultimul caz, la parametrii financiari de dinaintea diminuării înţelegerii cu 40 la sută. Adică să reajungă să cîştige 280.000 de euro pe sezon, aşa cum ar fi existat termenii negocierilor din vară.

Vîrful de 30 de ani a avut tot felul de discuţii în ultimele zile cu conducătorii, însă nu s-a ajuns la nici un acord. "Marius vrea să rămînă, dar îşi doreşte să ştie clar dacă face parte din planurile clubului. Iar dacă i s-a promis o chestie, aşteaptă ca lumea să-i răspundă şi să se ţină de cuvînt", susţin apropiaţii lui. "Nu ne permite bugetul să facem astfel de ajustări contractuale, avem un plafon. Ar trebui apoi să mărim tuturor", zic şefii.

Fără acordul clubului, Niculae nu poate pleca. Iar dacă nu se va întîmpla asta, există posibilitatea unui război rece între jucător, unul dintre liderii vestiarului, şi acţionari. În care s-ar putea implica şi alte persoane din club, din afară sau din vestiar.

"Eu aş vrea să rămîn la Dinamo să cîştig campionatul, dar să vedem ce părere are şi conducerea. Poate voi fi orientat spre străinătate, să plec, aşa cum s-a mai întîmplat"
Marius Niculae, în urmă cu o săpătămînă

Chinezii indecişi
Şi Beijing Guoan îl doreşte pe Niculae, însă chinezii au mari probleme în a arăta garanţii bancare care să releve faptul că pot plăti milionul de dolari pe care-l promit. A rămas ca în această săptămînă să arate concret dacă pot achita suma respectivă, într-o singură tranşă, pe Marius. Tot un milion de dolari pe an i se oferă şi vîrfului.

Familia, atuul conducerii
Şefii lui Dinamo nu s-au grăbit să-l invite pe atacant la negocieri pentru un nou acord, considerînd că "Săgeată" vrea să rămînă în ţară. Mai ales că fetiţa lui şi a Cristinei, soţia sa, are doar cîteva luni, iar Marius nu ar fi tentat să le lase singure la Bucureşti. "O să fac doar ceea ce e mai bine pentru familia mea, şi-aşa am ajuns să fiu înjurat în Ştefan cel Mare", a fost auzit fotbalistul zilele trecute.

Precedent iarna trecută
În stagiunea precedentă, Marius a fost orientat de către conducători să părăsească Dinamo cu destinaţia Kavala, Grecia, pentru că, oficial, nu i se mai putea plăti contractul care, la acea vreme, era de 280.000 de euro. În vară, Niculae s-a întors în Ştefan cel Mare, însă numai după ce i s-au luat 40 de procente din vechiul salariu!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
ionut.07
ionut.07  •  27 Decembrie 2011, 16:00

Soc, conflicte, scandaluri, intrigi la Dinamo, marca GSP(Gigi sport). S-ar imbata de Sa-muila et comp.daca Dinamo ar fi pe o continua panta descendenta.Slugile ciobanului nu vor avea partea, echipa lor de stana nu va castiga campionatul, in ciuda "comercializarii" fara rost.La cat sunt de ridicati in slavi si de ridicati in slavi de presa ar trebui sa n-aiba nicio problema,insa procesul de becalizare, adica doar bani si-atat, e vizibil si la stana si la cioban si la slugile lui.

jiul1919
jiul1919  •  27 Decembrie 2011, 15:33

yo in locul lui nu as merge in asia dar are si el o varsta si il inteleg

sibelius
sibelius  •  27 Decembrie 2011, 13:24
Postat de 14mai1948 pe 27 Decembrie 2011, 12:08

intyr-un fel ai dreptate,dar tinind cont ca un fotbalist se maturizeaza tocmai cind mai are 4-5 ani de jucat exemple .wesley,adaylton,sinmartean,wesley anul asta a rupt gura tirgului si steaua da un jucator +1 milpe elsi tinem cont ca marius nicolae e golgeterul campionatului si asa va fi mereu daca are echipa buna in care sint jucatori care sa-l serveasca ,e un virf de nota 8-9 daca avea cu 3 anui mai putin valora 5 mil asa acum 1,5 e pretul corect

Stii cum e....pretul corect e cel care ti se ofera. Wesley, Sinmartean, Adailton joaca in....Romania. Danciulescu a jucat foarte bine in Spania, dar nu a fost pastrat. In plus asiaticii nu arunca cu bani pe jucatori no name. Daca era antrenor roman acolo care sa garanteze pentru Niculae...poate.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează