FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

Au "păpat" 50 de milioane de euro » Dinamoviştii au avut cele mai mari cheltuieli pe ultimii cinci ani dintre echipele Ligii 1

Dinamoviştii au ieşit mai mereu în pierdere în ultima vreme.
Dinamoviştii au ieşit mai mereu în pierdere în ultima vreme.

Articol de - Publicat marti, 23 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 23 octombrie 2012 16:24

Acţionarii fac împrumut la bancă pentru a achita salariile fotbaliştilor, care au restanţe de pînă la trei luni.

Dinamoviştii sînt disperaţi: au ajuns să se împrumute pe la prieteni ori familie pentru a-şi achita datoriile. Unii dintre fotbalişti nu au mai primit nici un leu din contracte de trei luni de zile.

"Scurgeri de bani"
Zilele trecute, oficiali ai FRF le-au deconspirat şefilor de la Dinamo: "Din calculele noastre reiese că aţi avut cele mai mari cheltuieli din ultimii cinci ani dintre echipele Ligii 1! Incredibil! Avînd în vedere ce rezultate aţi avut, reiese faptul că aţi aruncat banii pe fereastră".

În ultimele 5 sezoane, "cîinii" n-au luat titlul, n-au ajuns măcar în preliminariile Champions League, doar au reuşit, în vară, să cîştige Cupa şi Supercupa României. "Concret, s-au păpat cel puţin 50 de milioane de euro, din calculele noastre. Au fost scurgeri mari de bani dinspre club spre diverse ferestre. Dacă se făcea performanţă, ştiai pe ce s-au dus banii, aşa... De aceea nu mai sînt bani pentru salarii", spun şefii.

Credite pentru jucători
Conducătorii au apelat la bancă pentru a-şi acoperi cheltuielile: au făcut un credit de aproximativ un milion de euro, garantînd cu suma din drepturile TV, de aproximativ 1,5 milioane de euro, ce va intra în conturile clubului în ianuarie 2013. Săptămîna viitoare acest credit va fi accesibil, iar şefii le-au promis fotbaliştilor că vor fi plătiţi la zi.

"Am fost şi am vorbit cu băieţii, erau supăraţi că au pierdut cu Gloria Bistriţa şi din cauza restanţelor salariale. Le-am promis că pînă joi le va fi achitat un salariu, iar în următoarele două săptămîni vor primi restul, în aşa fel încît să nu mai avem nici o datorie", a explicat Ionuţ Negoiţă. Cei mai afectaţi sînt angajaţii clubului, care au salarii între 1.000 de lei şi 3.000 de lei şi care nu şi-au mai primit banii de mai bine de două luni.

"Vom încerca optimizarea salariilor în perioada următoare. Unora le va fi micşorat contractul, altora crescut. Plata salariilor, fără staff-ul tehnic, reprezintă circa 200.000 de euro pe lună" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

30.000 de euro este suma salariilor staff-ului tehnic al "cîinilor" ce-i implică pe Dario Bonetti şi secunzii săi

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Balaj faţă-n faţă cu Ioaniţoaia!
Arbitrul derby-ului de aseară, Cristi Balaj, este invitatul special al lui Ovidiu Ioaniţoaia la o nouă emisiune Tribuna Zero de la Europa FM. Băimăreanul vine să vorbească despre meciul dintre Dinamo şi Rapid, dar şi despre problemele din acest moment din arbitrajul românesc. Cei care doresc să intre în direct cu unul dintre cei mai buni arbitri români pot suna la numărul de telefon 0372.069.599.

Incendiu la Dinamo!
Ieri, în jurul orei 15:45, la etajul doi al clădirii administrative din complexul Ştefan cel Mare, a izbucnit un incendiu într-o cameră ce era în curs de renovare. Pompierii au intervenit rapid şi au stins focul într-un sfert de oră, iar aproximativ 20 de angajaţi ce se aflau în clădire au fost scoşi de urgenţă, nefiind nimeni rănit. Conform martorilor, se pare că incendiul a pornit din cauza uneltelor unor muncitori ce lucrau în clădire.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
maresal24
maresal24  •  24 Octombrie 2012, 20:43
Postat de vaalah pe 23 Octombrie 2012, 18:21

Punctul pe I ! Lipsa suporterilor si necalificarea repetate in grupele UEFA C2 sunt cauza lipsei veniturilor ! _______ Steaua numai in toamna asta pt grupe a incasat 10 milioane E !

a incasat ciobanul nu steaua ,steaua este mulsa de cioban ,la ce brand si potential are de suporteri putem avea o echipa gen metalist harkov macar de 70 de milioane euro pe piatza

1745flo
1745flo  •  23 Octombrie 2012, 22:21
Postat de vaalah pe 23 Octombrie 2012, 18:21

Punctul pe I ! Lipsa suporterilor si necalificarea repetate in grupele UEFA C2 sunt cauza lipsei veniturilor ! _______ Steaua numai in toamna asta pt grupe a incasat 10 milioane E !

inseamna atunci ca cefereu a incasat 100de mil in toamna asta, berbecule!

neuercainerosu
neuercainerosu  •  23 Octombrie 2012, 20:27

De ce ...... ..... .. ....?

Vezi toate comentariile (36)
Comentează