FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Au rămas cu aceleaşi ”găuri” » Steaua 2012 e replica Stelei 2011

Andrei Dumitraș a fost adus din postura de căpitan al Ceahlăului
Andrei Dumitraș a fost adus din postura de căpitan al Ceahlăului

Articol de - Publicat joi, 12 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 iulie 2012 21:02

Fundaşul dreapta şi mijlocaşul de creaţie lipsesc şi în acest moment la Steaua. Reghecampf spune însă că lotul pe care-l are la dispoziţie e de ajuns.

Cu 11 zile înainte de startul oficial în noul sezon şi cu doar un meci de pregătire rămas, cu bulgarii de la Litex, Steaua pare o echipă în căutări. Asta pentru că măcar două posturi din echipă încă sînt deficitare. Cele mai descoperite sînt poziţiile de fundaş dreapta şi de coordonator.

Stanca e mai bun, dar apără "Tătă"
Un lucru ciudat este şi postul de portar. Chiar dacă Răzvan Stanca a fost mult mai constant sezonul trecut, dar şi în amicalele din această vară, el trebuie să se mulţumească iar cu statutul de rezervă.

Tătăruşanu a fost dezastruos în amicalul cu Red Bull Salzburg, dar va rămîne titular pentru că e considerat un bun produs de export şi Steaua ar putea recupera cele 1,5 milioane de euro investite cînd l-a adus de la Bistriţa acum 2 ani.

Postul cu cele mai mari probleme
Deşi mai sînt 11 zile pînă la partida cu Chiajna, Reghecampf nu ştie pe cine va folosi titular în partea dreaptă. O recunoaşte chiar el, deşi spune că e mulţumit de aducerea lui Dumitraş şi a lui Georgievski. "Dacă nu voi fi mulţumit nici de Georgiesvki şi nici de Dumitraş, avem alte soluţii. Nu e vorba de Martinovici, ci de altcineva", a declarat chiar ieri antrenorul.

"Creierul" e Bourceanu
Deşi au stabilit să aducă un număr 10 autentic, steliştii nu au reuşit pînă acum şi patronul spune că e un minus mare la echipă. Roş-albaştrii l-ar fi vrut pe Wesley, dar brazilianul nu a ajuns, în cele din urmă, la echipă.

În acest moment, în sistemul 4-2-3-1, omul care organizează jocul echipei e Alexandru Bourceanu. Pe la el trec majoritatea mingilor, însă se vede că acesta nu se simte foarte comod în unele momente cînd are mingea la picior.

Rusescu nu e acelaşi
O altă problemă în acest moment este folosirea lui Raul Rusescu drept mijlocaş în spatele vîrfului Rocha. Fostul tehnician al Stelei, Mihai Stoichiţă, explică de ce folosirea lui Raul mai în spate nu e cea mai inspirată. "Rusescu e un marcator, un jucător de careu, cu execuţii. El nu e jucător care să aibă o rază mare de acţiune, nu acela e postul său", a comentat "Lippi".

Anul trecut, achiziţiile au venit tîrziu
Singurul plus faţă de anul trecut e faptul că Laurenţiu Reghecampf a avut la dispoziţie încă din primul stagiu toţi jucătorii transferaţi. Sezonul trecut, roş-albaştrii au achiziţionat mai mulţi fotbalişti foarte tîrziu, printre care Alex Bourceanu şi Stefan Nikolici de la Poli Timişoara. În acelaşi timp, roş-albaştrii s-au şi despărţit de jucători, Bănel a plecat în Franţa, iar Băjenaru a fost şi el cedat.

33 de jucători a folosit Steaua sezonul trecut în Liga 1. Dintre aceştia, 12 nu mai sînt în lotul actual: Băjenaru, Dorinel Popa, Geraldo, Iliev, Bicfalvi, Dănănae, Galamaz, Brandan, Emeghara, Nicoliţă, Răduţ şi Tatu

350.000 de euro a plătit Steaua pentru transferul lui Andrei Dumitraş de la Ceahlăul. Celălalt fundaş dreapta, macedoneanul Georgievski, a venit liber de contract

1.050.000 de euro au cheltuit roş-albaştrii pe transferuri în vara asta. Pintilii a fost cel mai scump, 700.000 de euro

"Ce nevoie are Steaua de un creier? Păi, nu are Gigi Becali destul pentru toată lumea?" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Am 26 de jucători în lot şi sînt mulţumit de toţi. Poate că Dumitraş şi Georgievski nu au jucat atît de bine în amicale, dar eu am încredere în ei, ne vor ajuta mult!" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

Cum ar putea arăta Steaua cu Concordia: Tătăruşanu - Dumitraş, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Chipciu, Rusescu, Cr. Tănase - Rocha

Cum a arătat Steaua în ultima etapă a sezonului trecut:
CFR - Steaua, 1-1
Tătăruşanu - Martinovici, Iliev, Gardoş, Latovlevici - Bicfalvi, Bourceanu - Chipciu, Cr. Tănase, Pîrvulescu - Nikolici

Cum a început Steaua sezonul 2011-2012
Voinţa - Steaua, 1-1
Tătăruşanu - Martinovici, Galamaz, Gardoş, Latovlevici - Nicoliţă, Bicfalvi, Brandan, Băjenaru - Tatu, Rusescu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
saviola2_8
saviola2_8  •  12 Iulie 2012, 12:07

cam au dreptate cei de la gsp de data asta, avem 2 juctatori pe dreapta dumitras si georgievsky dar se pare ca nici unul nu e ce ne doream, sa speram ca unul din ei va face fata cu brio acolo macar in campionat cu echipa ok.Un nr 10 n-am mai avut de cand era dica in forma.

terminatorul2
terminatorul2  •  12 Iulie 2012, 10:47
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ți-ai primit banii de la PĂRȚKANY ??? : ))))))))

mdeah
mdeah  •  12 Iulie 2012, 09:51
Postat de carol_k pe 12 Iulie 2012, 09:48

La un patron ca Becali la ce manager sa te astepti... ? MM n-a fost in stare sa aduca un amarat de bulgar pentru ca spune ca n-are numar zece...L-a luat Dinamo,bravo lor.

Lasa ca Galcev ala sigur e umflat de presa. Daca Zicu era super-jucator la TSKA Sofia, asta spune multe despre nivelul fotbalului bulgar. Daca imi amintesc bine Steaua i-a cam eliminat destul de lejer. Problema este ca nu se investe in Geraldo Alves sau alt fundat de calitate, si apoi ca nu exista inca nu coordonat de joc- Bourceanu nu mi se pare potrivit pentru acest profil. Trebuie un jucator creativ, care sa treaca prin dribling de adversari, si eventual sa dea si pase inteligente.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează