FOTBAL  »  Superliga  »  

Au strîns din dinţi la Polul Sud!

Atacantul venit de la Urziceni a adus prima victorie oficială a Stelei din acest an +6   FOTO
Atacantul venit de la Urziceni a adus prima victorie oficială a Stelei din acest an

Articol de - Publicat luni, 28 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 00:12

La Craiova, cei doi Bilaşco i-au învins la limită pe cei doi Costea

La minus zece grade, mulţimea compactă de pe stadionul din Bănie pare ochiul viu al unui gheţar. Adăpostiţi sub steaguri, tropăind şi suflînd în pumni, sînt cu toţii aproape 10.000 de fani alb-albaştri. În partea Stelei, 20 de oameni. Nici un boicot, doar ger.
Împinsă de motorul Costea&Costea, Craiova începe mai agresiv. Ajunge mai repede în careul lui Tătăruşanu Primul asalt în careu, prima ocazie (min. 4), primul fault de intimidare, la Nicoliţă.

"Du-te, Florin!"
Dică şi Bilaşco nu se găsesc decît la cornere. Sau poate de vină e vîntul, care imprimă mingii traiectorii imprevizibile. Orteza fosforescentă a lui Tănase apare sporadic, ca un mesaj de încurajare. Dar căpitanul e prezent mai mult simbolic. Steaua construieşte greu, simte în ceafă ochiul de gheţar.

Costea & Costea au ceva de demonstrat şi nu renunţă. "Servantul" Mihai rupe rîndurile şi trimite spre fratele cel mare, "Du-te, Florin!". Subotici apare şi el în careu, Ologu plonjează în careu cu aplombul debutantului. Egoismul autoritar al perechii de fraţi şi răutatea nativă a lui Walter Lopez fac tribunele să tropăie sincron.

[NU RATA ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ A GAZETEI SPORTURILOR O ANALIZĂ SURPRINZĂTOARE A JUCĂTORILOR ÎN CARE CRAIOVA ŞI STEAUA ŞI-AU PUS SPERANŢELE ÎN MECIUL DIRECT]

Bilaşco, "servit" de vînt
Dar furia se diluează treptat, demonstraţia celor doi Costea rămîne în stadiu de intenţie. Oltenii îşi invită politicos rivalii la joc. Şi, timp de zece minute, cele două echipe valsează ca pugiliştii, obosiţi de frig şi departe de porţi. Apoi Steaua îşi revine brusc, Bilaşco trimite în bară, balonul sare ciudat şi tot Bilaşco reia din şapte metri şi înscrie, în huiduielile gheţarului.

Fotbal cu minus
În repriza a doua, valsul se reia şi mai prudent. Craiova nu mai atacă furibund, iar Steaua construieşte lent, dar sigur, cu siguranţa unui gol avantaj. Dică îşi dezmorţeşte stîngul la lovituri libere (min.59). Baloane trimise la întîmplare, cît mai departe de poartă. Tănase iese şi-şi trage repede pufoaica peste orteză. Intră Burdujan, fostul rapidist. Are ceva de demonstrat? Nu, are ceva de împărţit cu Walter Lopez, răul de serviciu.

Portarii fac planton între buturi. Singuri, în bătaia vîntului. Ei suferă cel mai mult de lipsa ocaziilor. Nici un balon de prins, nici un pericol de îndepărtat. Bilaşco şutează din 20 de metri (min.89), larg peste poartă, pe deasupra statuii lui Lung jr. Cruzimea antifotbalului.

VEZI AICI DESFĂŞURAREA MECIULUI ŞI CUM AU ARĂTAT CELE DOUĂ ECHIPE

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (46)
catalinbaca
catalinbaca  •  01 Martie 2011, 10:09
Postat de mitrii21 pe 28 Februarie 2011, 21:15

la ora actuala universitatea este o echipa care o ia de la 0 dupa atatea certuri si scandaluri oricum a jucat peste steaua cu mult da de prost sa fii noroc sa ai:)...FORZZA CRAIOVA

gresesti, deviza stelistilor este urmatoarea: "prost sa fi, noroc ca esti, asta-i steaua bucuresti!"

mitrii21
mitrii21  •  28 Februarie 2011, 21:15

la ora actuala universitatea este o echipa care o ia de la 0 dupa atatea certuri si scandaluri oricum a jucat peste steaua cu mult da de prost sa fii noroc sa ai:)...FORZZA CRAIOVA

satyricon
satyricon  •  28 Februarie 2011, 19:00

Vad ca toti spun ca Steaua a castigat din jumatate de ocazie. De ce jumatate? De ce nu 3/4 sau 1 si 1/2 ... Si nimeni nu pomeneste de cea mai mare ocazie a meciului, cea a lui Dica singur cu portarul, ocazie mai mare decat cele ale Craiovei (si sa nu spuneti ca a fost offside ca dati dovada de necunoasterea regulamentului).

Vezi toate comentariile (46)
Comentează