FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBAL FEMININ

Avem echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor! Olimpia Cluj a cîştigat titlul la fete

Olimpia Cluj
Olimpia Cluj

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 31 mai 2011 12:56

Clujencele au cîştigat toate meciurile disputate în acest sezon, 22 la număr, şi e campioană cu două etape înainte de final.


România are echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor. Olimpia Cluj n-a avut adversar în această ediţie de campionat, cîştigînd toate cele 22 de partide disputate, ultima dintre acestea la scor, 10-1 cu CS Brazi!

Mai sînt două meciuri de jucat, inclusiv derby-ul cu a doua clasată, FCM Tg. Mureş, dar, pentru clujence, acestea vor fi doar de palmares. Distanţa faţă de mureşence e de două puncte, dar Olimpia are un meci mai puţin disputat şi urmează să beneficieze şi de un 3-0 la "masa verde", FC Nicolae Dobrin retrăgîndu-se la începutul returului.

Fetele, antrenate de Mirel Albon şi Iulian Szekely, se pot lăuda, pe lîngă numărul impresionant de victorii, şi cu un golaveraj incredibil: 243 - 10! Adică o medie de peste 10 goluri pe meci! Golgetera campionatului provine tot de la "U" Cluj: Cosmina Duşa a înscris 99 de goluri! Olimpia e şi cîştigătoarea Cupei României, în urmă cu o săptămînă clujencele cîştigînd trofeul, după 2-0 cu FCM Tg. Mureş.
Start în august.

Olimpia Cluj va juca în grupele Women"s Champions League, prima fază urmînd să aibă loc pe 23 august. Grupele se vor disputa în sistem mini-turneu, din cele 32 de calificate, 16 mergînd mai departe. Calificarea în sferturi se va juca la finele lui septembrie şi începutul lui octombrie. Marea finală e programată pe 17 mai 2012 la Munchen.

Clujencele au ca obiectiv ieşirea din grupe. Anul trecut, campioana FCM Tg. Mureş a jucat în preliminarii, dar n-a reuşit să treacă mai departe, după 1-5 cu Essone (Franţa), 0-7 cu Breidablik (Islanda) şi 2-1 cu Talin (Estonia).
Campioana Europei la fotbal feminin e Olympique Lyon, care a dispus în finala din acest an de Posdam, fosta campioană, cu 2-0.

"Vrem ca Olimpia să fie locomotiva care trage şi alte cluburi spre performanţă, precum Oltchim la handbal" - Mirel Albon, manager Olimpia

40 de fete se află în lotul Olimpiei Cluj, dintre care 9 internaţionale de seniorare, 8 la Under 19 şi 8 la U17

450 de jucătoare de fotbal feminin sînt legitimate în România

60.000 de euro e bugetul campioanei, care include şi cheltuielile cu Liga Campionilor, 25.000 de euro e bugetul unui club obişnuit. Pe an!

13 echipe joacă în divizia naţională din România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close