FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENŢĂ DE LA COSMIN BRUJAN (QUINTA DO PINHEIRO)

"Avem încă probleme, dar sîntem un grup unit"

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2008 00:00

Abia instalat pe banca pandurilor, Joaquim Teixeira a avut misiunea ca în decurs de trei săptămîni să se elucideze asupra valorii lotului pe care îl antrenează. O parte din lot a găsit-o la echipă, iar cu alta a venit el pentru a „plomba” posturile deficitare.

- Care sînt concluziile la sfîrşitul cantonamentului?

- A fost un stagiu foarte important. M-a ajutat să cunosc realitatea din mijlocul grupului de jucători. Am putut observa unele bune relaţii de amiciţie între jucători şi de asemenea acest cantonament m-a ajutat să-mi impun regulile. În acest cantonament cel mai important aspect a fost cel al pregătirii fizice, mult mai important decît cea tehnico-tactică pe care vom pune accentul în timpul pregătirii din România. A fost un stagiu pozitiv, dar consider că mai avem foarte mult de muncă în ceea ce priveşte domeniul tehnico-tactic. În ceea ce priveşte relaţiile de joc nu sîntem puşi la punct, echipa trebuie să controleze jocul, să aibă posesie şi să ştie ce să facă atunci cînd are balonul. Cel mai important lucru pe care l-am observat la echipă şi care îmi place foarte mult este că băieţii au caracter. Jucătorii încep să fie solidari unul cu celălalt, iar asta e foarte important pentru că cu muncă roadele pot fi altele.

- Sînt şi lucruri care vă îngrijorează?

- Nu vreau să spun în public intimităţile echipei. Asta e treaba noastră acolo în vestiar.

- Care ar fi caracterizarea făcută echipei pe fiecare compartiment în parte?

- Sînt foarte sincer, avem o defensivă foarte bună, este un mecanism care funcţionează bine. Avem jucători foarte buni şi la mijlocul terenului, dar o problemă a liniei mediane este poziţionarea acestor jucători în teren. Nu sînt aşa cum vreau eu, sînt spaţii mari între ei în teren, cred că ar trebui să micşoreze acest spaţiu şi să gîndească mai mult. Fotbalul pe care îl vreau la Pandurii este bazat pe agresivitate şi multă dinamică. Avem destul de multe soluţii la mijloc. Atacul este călcîiul Achile, tot timpul a fost o problemă. Arrieta este un golgheter, poate să ne ajute mult. Mă gîndesc ca să schimb mai multe sisteme de joc pentru că vreau să gîndesc un sistem de joc în funcţie de cei mai buni jucători pe care să-i am la dispoziţie. Fotbalul şi jocul modern se joacă pe atac, dar trebuie să ai mingea şi apoi să ajungi în faţa porţii cu mulţi jucători. Cunosc jucătorii, le ştiu poziţiile normale în teren, aşa că am încercat să schimb uneori poziţiile jucătorilor pentru a vedea dacă pot să joace şi pe alte posturi pentru că interesul echipei este întotdeauna mai presus decît cel individual al oricărui jucător. În meciurile de pregătire am ratat foarte mult, dar cred că în cele oficiale lucrurile vor sta altfel.

- Cum va decurge pregătirea la Tîrgu Jiu?

- Am o mare preocupare. Sînt în întuneric în ceea ce priveşte condiţiile de pregătire de acolo. Nu ştiu în ce condiţii voi găsi terenul principal, sintetic sau cel de antrenament. Nu ştiu în ce condiţii voi putea antrena echipa în condiţiile de acolo. Clima nu va fi o problemă pentru jucătorii profesionişti. Aici am avut noroc de o vreme foarte bună, dar eu vin din nord şi ştiu cum este să fie mai frig. Pentru mine acestea nu o să fie probleme, şi nici pentru jucători.

- Cine va pleca din lot?

- Nu pot să spun eu, preşedintele va informa pe toată lumea cîţi şi cine va părăsi echipa. Eu vreau să păstrez 20 de jucători de câmp şi trei portari. Cred că sînt suficienţi. În cariera mea rar mi s-a întîmplat ca să am parte de jucători accidentaţi. Preşedintele mi-a spus că unii jucători se accidentează des, însă cred că nu se va întîmpla asta şi în campionat. Unii jucători care au contract cu Pandurii vor fi daţi la alte echipe. Dacă nu vor pleca, atunci moral voi fi cu ei. Eu nu dau afară pe nimeni, dacă vor să rămînă, vor rămîne şi se vor antrena cu echipa, iar porţile vor fi tot timpul deschise.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează