FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Avocatul e mai scump decât portarul! Suma uriaşă pe care Becali o investeşte pentru a câştiga la TAS: e mai mare decât contractul lui Niţă!

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2017 00:00

Becali investește în procesul de la TAS pentru titlu: Ibarrola, specialistul pe care-l angajează, costă 225.000 € dacă bate federația la Tribunal.

FCSB trece un avocat pe lista celor mai bine plătiți angajați. Miza e extrem de importantă, câștigarea campionatului, și avocatul ar putea să facă diferența, adică ceea ce n-au reușit Reghecampf și jucătorii lui de-a lungul campionatului.

Jorge Ibarrola e specialistul pe care l-au contactat steliștii pentru litigiul de la Lausanne, în urma căreia speră să pună mâna pe titlul atribuit de LPF Viitorului.

A lucrat la TAS

Spaniolul cere 75.000 de euro pentru prestația lui, la care se vor mai adăuga 150.000 de euro în cazul unei victorii în instanță împotriva Federației. Cazul va ajunge la Lausanne în iunie, după ce Comitetul Executiv al FRF va fi omologat clasamentul pe care l-a primit de la Liga Profesionistă.

Ibarrola a încasat 5.000 de euro deja, doar fiindcă a acceptat să analizeze regulamentul din fotbalul românesc și alte detalii ale cazului. Becali s-a orientat către iberic datorită reputației de specialist în drept sportiv pe care și-a creat-o acesta. El a lucrat la TAS în trecut și a mai reprezentat cluburi românești, ca avocat, în sezoanele precedente.

A anulat barajul inventat

Cel mai spectaculos succes l-a înregistrat în 2013, când a obținut la Lausanne reintroducerea în campionat a Concordiei Chiajna în timpul campionatului! Rapid începuse sezonul, apucase să bifeze două etape, după care giuleștenii au fost trimiși în "B" și înlocuiți cu Concordia, care fusese retrogradată inițial.

Liga organizase un baraj Chiajna - Rapid, între formația care îndeplinea criteriile de licențiere și cea care câștigase pe teren dreptul de a participa în prima ligă. TAS a considerat neregulamentar barajul pe care îl câștigaseră vișiniii cu 2-1.

Se bate cu Alibec

Ibarrola dă lovitura dacă mai înregistrează o victorie în Elveția și ca reprezentant al FCSB. Cu 225.000 de euro, cât ar câștiga din acest proces, el ar intra în topul salariilor anuale din Liga 1, foarte bine plasat! Sigur, spaniolul mai are și alte dosare, nu e singurul litigiu în care firma lui este implicată.

Doar cu banii din acest caz, l-ar depăși pe Florin Niță, portarul care tocmai și-a prelungit contractul cu roș-albaștrii și va câștiga 144.000 de euro pe sezon. Mult mai puțin decât ia avocatul Iberic.

Mai bine plătit decât Ibarrola e Alibec, cu 240.000 de euro anual. Și atacantul-vedetă pe care l-a cumpărat Becali primește doar un pic mai mult, cu 15.000 de euro peste tariful avocatului!

"Știe că are șanse mari de victorie!"

"Ibarrola nu ar fi acceptat cazul dacă nu ar fi știut că există șanse foarte mari de succes!", susține Ionuț Chirilă. Antrenorul tocmai o preluase pe Concordia Chiajna în 2013, a pierdut barajul cu Rapid, apoi a urcat cu echipa lui în prima divizie grație victoriei de la TAS, una pentru care a lucrat același avocat pe care îl angajează acum Becali.

Chirilă a povestit la Sport.ro că spaniolul îi fusese recomandat lui, așa a ajuns să lucreze pentru clubul din Ilfov: "Steaua are unul dintre cei mai galonați avocați pentru un proces la TAS, dacă nu cumva chiar cel mai bun posibil!

Știu că Ibarrola îi va reprezenta pe steliști la Tribunal, ceea ce-mi spune că există șanse importante ca roș-albaștrii să câștige campionatul, pentru că el e un avocat foarte minuțios, care aprofundează totul și abia apoi decide dacă merge mai departe cu cazul sau nu. Ibarrola n-a lucrat doar pentru Chiajna în România, a mai câștigat procese și pentru CFR".

"Știți ce mi-a spus avocatul cu care am vorbit? «Domnule Becali, nu există nici măcar o virgulă în regulament care să vă dezavantajeze!». Asta înseamnă c-o să câștigăm. Eu vreau doar să se facă dreptate, să se afle adevărul, atât!"
Gigi Becali, patron FCSB

"Dreptatea și adevărul le stabilesc instanțele, nu un avocat pe care-l plătește Becali. Viitorul e campioana felicitată pentru titlu de LPF, de FRF, de cluburi și de media"
Comunicat al Viitorului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
laurentyu1964
laurentyu1964  •  30 Mai 2017, 14:10
Postat de glont pe 30 Mai 2017, 13:32

Ha, ha, ha Becali echivalentul lui popa prostul. Va pierde banii. Il felicit pe avocat ca il minte frumos si ii ia banii.

SPERANTA TA MOARE ULTIMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

laurentyu1964
laurentyu1964  •  30 Mai 2017, 14:10
Postat de antreprenor pe 30 Mai 2017, 11:37

Ar trebuii sa mearga oricare din echipele care se bat la retrogradare la tas sa ceara excluderea unei echipe care si-a modificat denumirea in plin campionat,lucru interzis clar de regulament + participarea in liga 1 a unei echipe pedepsite de Uefa pentru coruptie,si ar ramane un loc vacant in liga 1

prostia este mult prea mare in capul tau la fel ca la fosta ta echipa DESFIINTATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

laurentyu1964
laurentyu1964  •  30 Mai 2017, 14:08
Postat de antreprenor pe 30 Mai 2017, 11:37

Ar trebuii sa mearga oricare din echipele care se bat la retrogradare la tas sa ceara excluderea unei echipe care si-a modificat denumirea in plin campionat,lucru interzis clar de regulament + participarea in liga 1 a unei echipe pedepsite de Uefa pentru coruptie,si ar ramane un loc vacant in liga 1

cand a fost FCSB pedepsita de UEFA ? eu stiu doar ca rapid a fost EXCLUSA din liga 1 de UEFA

Vezi toate comentariile (26)
Comentează