FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Axente explică de ce vrea tricoul lui Florea Dumitrache: "Numărul 9 mă va face mai bun!"

Axente a fost convins să rămînă la Dinamo
Axente a fost convins să rămînă la Dinamo

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 28 iunie 2013 19:23

Axente e convins că tricoul pe care l-au purtat cu succes Dumitrache, Cămătaru, Răducioiu sau Claudiu Niculescu îl va ajuta să marcheze mai des.

- Mircea, cum te simţi în acest final de cantonament?
- Sincer, la mine se resimte oboseala, cred că şi la ceilalţi colegi. A fost o săptămînă cu încărcătură mare, dar cu siguranţă acest tip de antrenamente ne vor ajuta foarte mult pe viitor.

- Ce înseamnă pentru tine să joci în tricoul cu numărul 9, cel pe care l-au îmbrăcat atacanţi precum Dumitrache, Cămătaru, Răducioiu sau Niculescu?
- Vom vedea ce va fi, aş vrea să evoluez cu numărul 9 pe spate. E un număr care mi-a adus noroc în carieră şi care a fost purtat de atacanţi foarte mari ai României la Dinamo! Aceste legende au înscris foarte multe goluri, iar asta mă onorează.

- E o presiune mare pentru tine că fanii te vor compara cu atacanţii de legendă ai lui Dinamo?
- Mă motivează acest lucru, e vorba de o presiune pozitivă, nu din aceea care să îmi dăuneze. Această presiune şi faptul că voi purta tricoul cu numărul 9 nu fac altceva decît să mă determine să fiu mai bun decît acum. Obiectivul meu este să joc mai mult decît sezonul trecut, să îmi ajut echipa şi, bineînţeles, să marchez goluri cît mai des.

"Obiectivul nostru pentru următorul sezon este să prindem un loc în cupele europene, de aceea trebuie să jucăm fiecare meci la victorie, să fim din ce în ce mai buni" (Mircea Axente, atacant Dinamo)

9.000 de euro este salariul lunar al lui Mircea Axente, contract ce a crescut cu 1.000 de euro faţă de sezonul recent, conform unei clauze negociate la semnătură

15 goluri a înscris Axente în cele 82 de partide disputate în întreaga sa carieră, în Liga 1

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Azi, primul "amical"
Gheorghe Mulţescu îşi va vedea azi, pentru prima dată, jucătorii la lucru. În această dimineaţă, pe arena Carpaţi, de la ora 10:00, liveTEXT pe GSP.ro, Dinamo va disputa prima partidă de verificare din această vară împotriva celor de la Corona Braşov. La echipa proaspăt promovată în Liga 1 evoluează şi doi dinamovişti, mijlocaşul Raphael Stănescu şi atacantul Valentin Balint, ambii împrumutaţi de "cîini".

"Alexe e greu de înlocuit!"
Gheorghe Mulţescu nu vrea ca Ionuţ Negoiţă să-l transfere pe Alexe, golgeterul echipei în sezonul trecut, cu 15 reuşite. "Ar fi un pas important pentru el, îşi doreşte foarte mult să plece. Marius e un jucător pe care nu poţi să-l înlocuieşti aşa uşor, un fotbalist care a tras echipa după el în unele momente. Am adus jucătorul care să-l înlocuiască pe Alexe, dar prestaţia lui nu poate fi înlocuită", a spus Mulţescu la Dolce.

Ţucudean înapoi?
Pentru George Ţucudean transferul la Standard Liege nu a fost deloc de bun augur. Mai ales după ce Mircea Rednic a plecat de la echipă. Recent belgienii l-au înştiinţat pe atacantul de 22 de ani că poate pleca oriunde sub formă de împrumut sau transfer definitiv. Dinamo îl vrea împrumut şi aşteaptă un răspuns din partea celor de la Standard.

Inbox:
- Gigi Mulţescu l-a testat ieri pe Daniel Tăculeţ, un fundaş dreapta de 18 ani, venit de la FC Bihor. Acesta ar putea fi chemat la pregătiri cu echipa secundă a clubului.
- Joel Thomas a participat ieri, pentru prima dată, la antrenamentele cu mingea, el revenindu-şi după o accidentare. Atacantul francez are şanse mici să joace azi.
- Anghelache a spus în ziarulring.ro că e asaltat de oferte: "Pe lîngă Alexe şi Bălgrădean, există oferte de transfer şi pentru Nica, Grigore şi Cristea. Ei au stîrnit interesul impresarilor străini".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
sakamoto
sakamoto  •  29 Iunie 2013, 11:00

Dinamo daca vrea cu adevarat sa faca performanta-mai ales in cupele europene- trebuie sa se desprinda de MI. Altfel in campionat vor primi 15-20 penalti-uri cadou de la borfasii lui sandu, multe puncte cadou. Vor juca un fotbal-rugby. Trintirea si deposedarea de minge a adversarului, cu acordul borfasilor de arbitri, trimisi de Nasu. In cupele europene nu merge. Vor pierde cu adversari modesti. Singura solutie? Un club bucurestean civil, sponsor potent financiar-poate Tiriac. Actuala situatie duplicitara nu ajuta nici lui Dinamo si nici fotbalului romanesc. Profita din plin Nasu&Corleone! Iti dau ca sa-mi dai!Ciao!

david127
david127  •  29 Iunie 2013, 09:41
Postat de adi_dinamovistul pe 29 Iunie 2013, 09:18

poi normal idiotule ca o sa batem corona tur retur pt ca noi suntem DINAMO!corona s-a infiintat acum 3-4 ani si tot lotul lor valoreaza cat alexe....cum vrei sa castige corona??STELIST BOU CE ESTI!!

poate ai vrut sa spui : ,,pentru ca suntem dinamo g@y " !

adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  29 Iunie 2013, 09:18
Postat de randoom.. pe 29 Iunie 2013, 04:51

DINAMOGAY DEJA PREGATESTE BLATURIILE AU "IMPRUMUTAT" 2 JUCATORI LA CORONA. DAU SCRIS CA DINAMOGAY BATE PE CORONA IN CAMPIONAT,TUR-RETUR.

poi normal idiotule ca o sa batem corona tur retur pt ca noi suntem DINAMO!corona s-a infiintat acum 3-4 ani si tot lotul lor valoreaza cat alexe....cum vrei sa castige corona??STELIST BOU CE ESTI!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează