FOTBAL  »  Superliga  »  CONCORDIA CHIAJNA - STEAUA, AZI, 20:00, ANTENA 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Azi începe returul » Chiajna - Steaua, meci sau război? Tensiuni mari înaintea partidei de la ora 20, liveVIDEO pe GSP.ro

Articol de , - Publicat vineri, 30 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 noiembrie 2012 01:03

A doua parte a campionatului debutează cu un joc extrem de tensionat. Ilie Stan s-a contrat cu Reghecampf, antrenorul Stelei şi soţia sa au ajuns la tribunal cu primarul Chiajnei, managerul Stoica a fost la un pas de bătaie cu "secundul" lui Stan, Costică Dumitru, iată cîteva dintre conflictele de dată recentă dintre reprezentanţii celor două echipe. În plus, acum o lună, Concordia a scos-o pe Steaua din Cupă. Miroase a praf de puşcă.

Meciul de diseară se anunţă a fi unul încins, o întîlnire a orgoliilor din cauza războaielor dintre conducerile şi antrenorii celor două echipe

A doua parte a campionatului debutează cu un joc extrem de tensionat. Ilie Stan s-a contrat cu Reghecampf, antrenorul Stelei şi soţia sa au ajuns la tribunal cu primarul Chiajnei, managerul Stoica a fost la un pas de bătaie cu "secundul" lui Stan, Costică Dumitru, iată cîteva dintre conflictele de dată recentă dintre reprezentanţii celor două echipe. În plus, acum o lună, Concordia a scos-o pe Steaua din Cupă. Miroase a praf de puşcă.

Meciul de diseară se anunţă a fi unul încins, o întîlnire a orgoliilor din cauza războaielor dintre conducerile şi antrenorii celor două echipe


Întîlnirea de la Chiajna va fi una tensionată. De-a lungul timpului, conducătorii şi antrenorii celor două formaţii au creat mai multe conflicte şi fiecare dintre cei implicaţi - Ilie Stan, primarul Mircea Minea, Liţă Dumitru şi Costică Dumitru, pe de o parte, şi Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica, pe cealaltă - vrea să se răzbune pe ceilalţi printr-o victorie.

De asemenea, steliştii vin după două înfrîngeri, iar Reghe nici nu concepe să nu cîştige pe terenul unde steliştii au fost eliminaţi din Cupa României în urmă cu nici o lună de zile. Misiune dificilă, avînd în vedere că în acest sezon, elevii săi au pierdut puncte doar în deplasare: la Vaslui, la Mediaş, la Tîrgu-Jiu şi la Braşov.

"Orice punct cîştigat în faţa Stelei este foarte important pentru noi şi sperăm să reuşim să nu pierdem acest joc"
Ilie Stan, antrenor Chiajna

Egalitate între antrenori
Pînă acum Laurenţiu Reghecampf şi Ilie Stan s-au întîlnit ca adversari de trei ori. Fiecare dintre ei a cîştigat cîte o partidă, în vreme ce ultimul duel s-a încheiat 0-0, Chiajna - Steaua, în "optimile" Cupei României, cînd ilfovenii s-au impus la penalty-uri. Cei doi au fost colegi în tricoul roş-albastru în ediţia 1996-1997, atunci cînd Steaua a cucerit pentru a cincea oară consecutiv titlul.

Întîlniri Reghe - Stan ca antrenori
Liga 1: Steaua - Concordia 1-0 (Reghecampf era antrenorul Chiajnei)
Liga B: Snagov - Victoria Brăneşti 2-0 (Reghecampf era la Snagov)
Cupa României: Chiajna - Steaua 0-0, 4-3 d.p (Reghecampf era la Steaua)

Au scăpat de Niţă!
Portarul Concordiei, Florin Niţă, a fost exclus din lot de către Ilie Stan în urmă cu două săptămîni. Niţă nu se mai antrenează cu echipa din cauza suspiciunilor. Primarul din Chiajna, Mircea Minea, îl acuză că ar fi discutat deja cu Reghe o posibilă mutare a acestuia în Ghencea avînd în vedere că la 1 decembrie va intra în ultimele 6 luni de contract. Niţă a fost eroul echipei lui Ilie Stan la meciul din Cupa României, atunci cînd a apărat două lovituri de la 11 metri executate de Tănase şi de Chipciu.

CONFLICTE FĂRĂ SFĂRŞIT PE AXA STEAUA-CHIAJNA
REGHECAMPF vs. ILIE STAN
De cît a venit la Steaua, în vară, Reghecampf a avut multe de împărţit cu Ilie Stan, cel care l-a înlocuit la Chiajna. Actualul antrenor al Stelei l-a dat afară de la prima echipă pe fiul fostului "principal" din Ghencea, Andrei Stan, lucru ce l-a înfuriat pe Ilie, care a decis să-l excludă de la Concordia pe "copilul" lui Reghe, Apostol Muzac. În plus, cei doi s-au contrat şi prin presă, Stan susţinînd că forma bună a Stelei se datorează pregătirii montane pe care el a efectuat-o în iarna trecută, iar Reghe a susţinut că n-are nici o legătură: "Ce a făcut Ilie Stan nu ajută o echipă de fotbal, nu voi face niciodată la fel că el".

PRIMARUL vs. FAMILIA REGHECAMPF
Scandalul dintre cele două părţi a pornit în luna septembrie a acestui an. Deoarece Reghecampf îi cerea prima pentru salvarea Concordiei de la retrogradare, primarul din Chiajna, Mircea Minea, a prezentat un document prin care antrenorul Stelei ar fi primit cei 50.000 de euro. Investigaţia Gazetei a scos la iveală faptul că edilul a minţit în înscrisurile pe care le-a autentificat la notar, atît el, cît şi celelalte 6 persoane care au semnat ca martori. "Le vom face o plîngere penală ca să înţeleagă că nu poţi să-ţi baţi joc de viaţa şi reputaţia unui om onest! Poate, la puşcărie, vor avea timp suficient să reflecteze asupra acestor lucruri" a fost mesajul transmis de Anamaria Prodan.

LIŢĂ DUMITRU vs. MIHAI STOICA
Fost jucător al Stelei, actualul antrenor la grupele de copii şi juniori de la Concordia Chiajna, Liţă Dumitru, l-a atacat dur pe MM Stoica, după ce acesta a avut un conflict cu Edi Iordănescu. "E doar un băiat drăguţel băgat acolo nu pe fotbal, ci pe alte criterii. Nu el a avut rezultate la Urziceni, ci antrenorul Petrescu. Acum, la Steaua, e meritul lui Reghe. Ar cam trebui să se potolească şi să nu se mai considere mare specialist pe la televizor. Ce mare manager e MM? Unde a jucat şi ce jucător de prima ligă a descoperit el?", a spus Liţă Dumitru la Radio GSP.

COSTICĂ DUMITRU vs. MIHAI STOICA
În urmă cu o lună de zile, după eliminarea Stelei din Cupa României de către Concordia, MM Stoica a fost la un pas de bătaie cu antrenorul cu portarii de la Chiajna, Costică Dumitru, şi cu preparatorul fizic al ilfovenilor, Lucian Păun. MM a scăpat doar datorită intervenţiei oamenilor de ordine. "Dumitru e un cuţitar! Bă ţărane, dacă ai curaj, vino încoace!" au fost cuvintele spuse de Stoica. "E sclav de meserie! A bătut un fan al Stelei şi un nuntaş la Mediaş, credea că îi merge şi la Chiajna? Am vrut să îi arăt ce e şmecheria, însă a fugit ca un copil, prin spatele autocarului", a replicat Păun.


8 este numărul golurilor din faze fixe reuşite de Steaua în acest sezon, exact ca şi Chiajna

4 fotbalişti de la Chiajna au ajuns la Steaua în ultimii ani: Florin Gardoş, Adi Popa, Adi Rocha şi Doru Bratu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (62)
tigruzzu
tigruzzu  •  30 Noiembrie 2012, 23:07
Postat de armion pe 30 Noiembrie 2012, 17:09

Intrebare intrebatoare : cum sta Chiajna diseara : CAPRA sau OAIE ?

:-)))) A stat și capră, și oaie, și scroafă! De câte 2 ori fiecare... Blat 100% pentru a le ridica moralul avortonilor comuniști înainte de Copenhaga...

f.e.a.r.
f.e.a.r.  •  30 Noiembrie 2012, 21:30

Asa e toate meciurile care le-a jucat steaua si a dominat din primul minut pana la ultim au fost blaturi :)

6.6.6
6.6.6  •  30 Noiembrie 2012, 21:10

ha ha ha ha ha ce angajament, ce lupta, cita inversunare si incrincenare sportiva... ce blat ordinar!

Vezi toate comentariile (62)
Comentează