FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Bălgrădean face un apel la suporteri: ”Nu ne lăsaţi singuri!”

Bălgrădean a devenit un jucător de bază în prima echipă a lui Dinamo
Bălgrădean a devenit un jucător de bază în prima echipă a lui Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 26 iulie 2011 23:03

Bălgrădean face apel la suporteri să fie alături de echipă şi să nu mai provoace suspendarea terenului. Goalkeeperul îi invită la meci mîine seară, ”ca să forţăm împreună eliminarea croaţilor”.

Dinamo debutează mîine seară, cu Varazdin, în Ştefan cel Mare. Obiectiv: eliminarea oricăror emoţii, încă din primul meci, apoi trecerea şi de play-off, cu direcţia grupele Europa League. Astăzi, "cîinii" află cîte etape de suspendare vor lua pentru torţele aruncate în teren cu Tîrgu Mureş. Roş-albii zic că scapă, federalii le-au pregătit cel puţin două etape fără spectatori, iar în acest caz, dinamoviştii speră să-i convingă pe oficialii FRF să-i lase în exil, din nou, la Ploieşti.

- Cristi, vă e teamă ca nu cumva Varazdin să fie tot un fel de Hajduk Split?
- Nici chiar aşa. Şi nu trăim cu frica în sîn, ce a fost atunci a trecut, a fost un accident şi nu stăm să ne gîndim toată cariera la acel eşec. Cred că am învăţat din el. Oricum, tot croaţi fiind şi adversarii noştri de joi, ştim că sînt genul de fotbalişti care mor pe teren, iar noi trebuie să facem în aşa fel încît să nu lăsăm prea multe emoţii pentru returul din Croaţia.

- Ce rezultat v-ar mulţumi?
- Cît mai multe goluri să dăm noi şi să nu luăm nici unul.

- Dinamo arată bine. O spun antrenorul, şefii şi suporterii.
- Ne bucurăm că i-am impresionat, să dea Dumnezeu să rămînem pe acest drum bun! Noi rămînem modeşti, vrem să arătăm un fotbal bun şi să fim mult mai în faţă, în clasament, decît sezonul trecut. Nu spunem că sîntem mai buni sau mai slabi decît concurenţii noştri, ne interesează să ne antrenăm şi să jucăm fotbal.

- Fanii vă ajută, dar tot ei vă creează şi dezavantaje. Mă refer la torţele alea aruncate pe teren.
- Mda, nu ştiu ce să zic, mie îmi place cum cîntă suporterii noştri, cum ne încurajează. Cu siguranţă că vom fi iar amendaţi sau suspendaţi. Noi avem mare nevoie de fani, să se gîndească totuşi că nu e bine pentru Dinamo şi pentru ei să rişte! E urît fotbalul fără spectatori, aşa că-i invităm la meciuri, să ne susţină, fiindcă avem mare nevoie de încurajările lor. Sperăm să ajungem să jucăm acasă cu 10.000 de oameni meci de meci, e visul meu, ar însemna că Dinamo arată un fotbal frumos.

"Mi-aş fi dorit să văd Argentina pe viu la Bucureşti, e urît că nu mai vin. Românii şi-au făcut iluzii că vin Messi şi Higuain, e trist" (Cristi Bălgrădean, portar Dinamo)

Alexe decide azi
Mijlocaşul stînga Marius Alexe, 21 de ani, s-a antrenat ieri separat, mai resimte dureri la aductorul stîng şi de-abia diseară, la pregătirile de la Săftica, va vedea dacă poate să intre la joc, doctorii fiind în continuare circumspecţi vizavi de acest lucru. "Eu îmi doresc să joc, o să văd dacă rezist la un antrenament tare", a declarat fotbalistul pentru Dolce Sport. "Am simţit dragostea fanilor la Ploieşti şi-i aşteptăm de acum meci de meci. Să vedem unde vom juca partidele de acasă", a mai spus Alexe.

Copiii primiţi în vestiar
Ieri dimineaţă, cînd jucătorii soseau la arenă pentru antrenament, au fost întîmpinaţi de un grup de 5 copii, cu vîrste între 8 şi 10 ani. "Am venit şi noi să jucăm fotbal la Dinamo şi vrem să vedem vestiarul unde este echipa", au spus, pe nerăsuflate, ţîncii, cu zîmbete largi şi îmbujoraţi. Marius Alexe a făcut pe gazda, i-a adus pe puşti în vestiar, le-a făcut cunoştinţă cu ceilalţi colegi aflaţi în zonă, după care i-a dus şi în cabina lui Liviu Ciobotariu. "Cît staţi la Dinamo?", l-au luat tare copiii pe antrenor. "De-abia am venit", a răspuns Ciobi, amuzat. "Să bateţi tot cu Dinamo!", au mai spus puştii, care au dialogat nonşalant cu mai mulţi fotbalişti. La plecare, au promis că vor veni şi la meciuri.

Florentin Petre va fi scouter
Fostul căpitan al roş-albilor, Florentin Petre, 35 de ani, care şi-a pus în această vară ghetele în cui, urmează să revină de săptămîna viitoare în staff-ul clubului din Ştefan cel Mare. Pentru început, va fi scouter şi va urmări diverşi fotbalişti pentru primele două formaţii ale grupării. Iniţial, "Piticul" trebuia să fie antrenor la juniorii '92/'93, însă Petre termină de-abia la anul şcoala de tehnicieni. "Sînt mîndru să reprezint Dinamo şi sper să fie o colaborare reuşită. Am planuri mari şi le voi pune în aplicare cu timpul", a declarat Petre.

Ţucudean a trecut la categoria grea
George Ţucudean, 20 de ani, a fost convins de gropile din Capitală să odihnească în garaj bijuteria sa, un Audi R8, de 160.000 de euro, trecînd la artileria grea. Şi-a luat un BMW X6, roşu, cu toate opţiunile posibile şi la jumătate din preţ. Fotbalistul a evitat să mai ţină Audi-ul în Capitală şi de teamă să nu atragă privirile "colecţionarilor" de astfel de automobile, care le pot vinde mult mai ieftin peste graniţă.

Inbox:
- De azi dimineaţă se pun în vînzare biletele pentru meciul de mîine seară cu croaţii, de la ora 21:00. Preţurile sînt cuprinse între 10 şi 80 de lei. Totodată, cei care şi-au achiziţionat abonamente pentru meciurile de campionat le pot folosi şi mîine seară. Pînă acum, oficialii anunţă că s-au vîndut în jur de 500 de astfel de abonamente.
- Ciobotariu a explicat ieri: "Vreau să lămurim ceva. Eu m-am referit că dacă vor rămîne Torje şi Alexe, vom fi mai puternici. Şi grupul va fi mai unit. Nu mă gîndesc încă la titlu. Nici Mourinho nu poate spune că dacă rămîne Ronaldo, ia sigur campionatul".
- Fundaşii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu evită să vină la antrenamentele echipei, deşi au ajuns la o înţelegere verbală cu şefii dinamovişti, aşteptînd decizia finală a Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF. Roş-albii bănuiesc acum că alte cluburi din Liga 1 încearcă să-i deturneze pe cei doi şi au transmis că nu vor fi de acord cu o licitaţie.
- Costel Orac: "Depinde de cît va dura această stare de bine la Dinamo. Oricum, observ că echipa nu mai face greşeli copilăreşti pe faza de apărare, e un mare pas înainte".
- Presa din Franţa anunţă că şi Lyon, şi PSG ar mai fi interesate de Torje. Site-ul chronofoot.com chiar fabulează: "Dinamo cere 10 milioane de euro pe el. Transferul e greu de realizat, întrucît şi Real Madrid, şi Manchester United, şi Chelsea sînt cu ochii pe român".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
arhanghelulgabriel
arhanghelulgabriel  •  27 Iulie 2011, 13:20
Postat de juliusmad pe 27 Iulie 2011, 08:27

nu belgradene, stai linistit, vor veni toti suporterii vostri......toti 30.

Ai behait cand trebuia sa taci....dute la stana ta oaia raioasa ce esti

teleghidat
teleghidat  •  27 Iulie 2011, 12:22

toti la stadion....FORZA DINAMO!mooie steaua si crapid!

redbuldog
redbuldog  •  27 Iulie 2011, 10:38

Asa am zis si eu..sa vedem cat va dura aceasta stare !? Putini suporteri creduli,naivi visatori,vor mai veni inca,dar dupa 2-3 esecuri,cand situatia va intra defapt in normal,iar veti ramane singuri..Imi pare rau dar de cativa ani nu se mai fac transferuri,clubul e condus dupa..,,ureche”,conducatori profesionisti,de fotbal, lipsesc cu desavarsire la Dinamo..Drumul spre parpastie e..inevitabil acum, si ma tem sa nu avem soarta timisoarei sau a oltenilor!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează