FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL STEAUA - NAŢIONALĂ

Becali nu e dispus la nici o concesie în privinţa colaborării Steaua - echipa naţională: "Piţurcă e cumva Dumnezeu, să stăm drepţi în faţa lui?"

La cel mai recent meci al
La cel mai recent meci al "naționalei", amicalul cu Belgia (2-1), Pițurcă a folost șase steliști în formula de start

Articol de - Publicat miercuri, 09 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 08 ianuarie 2013 19:44

Patronul Stelei spune că nu va lăsa nici un fotbalist să meargă la vreo acţiune a echipei naţionale care nu e prinsă în calendarul oficial FIFA în această iarnă.

Războiul Steaua-echipa naţională se aprinde şi mai tare, cu cît se apropie momentul în care Piţurcă va pleca în Spania, pentru un cantonament de aproape două săptămîni. Deşi Reghecampf s-a întîlnit cu selecţionerul, n-au ajuns la nici o concluzie, iar Steaua ameninţă că nu va pune la dispoziţia "naţionalei" nici un fotbalist pentru acţiuni care nu sînt în calendarul oficial FIFA, doar amicalul cu Islanda, din 6 februarie, fiind recunoscut de forul internaţional.

Gigi Becali nu e dispus la nici un alt compromis în faţa lui Piţurcă şi chiar trece la ameninţări. "M-am săturat să spun că trebuie să se respecte regulamentele! Dacă este o dată oficială FIFA, atunci o să plece jucători la lot. Cînd e data oficială, o să respectăm regulamente. Şi noi, şi Piţurcă, ce atîta discuţie?! Noi le vom respecta, care-i problema? Ce, am ajuns să fim la cheremul lui Piţurcă? Pe mine mă interesează să-mi văd de treaba mea în Europa League. Ia uite, domne, stau după Piţurcă!", a atacat Becali la GSP TV.

"Dacă are nevoie Piţurcă de jucători pentru stagii, amicale, atunci noi lăsăm campionatul şi Europa League? Nu ne mai intersează nimic? Bine, mă, să-i dăm toţi jucătorii lui Piţurcă să îi antreneze el şi să-şi facă acţiunea lui importantă! Şi pe noi să nu ne mai intereseze deloc Steaua? Îi dăm lui şi banii pe care-i luăm, şi jucătorii, absolut tot o să-i dăm lui Piţurcă. Da? Ei bine, aşa ceva nu se va întîmpla!", a adăugat Becali.

Patronul Stelei explică şi ce i-a transmis lui Reghecampf atunci cînd antrenorul l-a întrebat cum să procedeze: "Piţurcă trebuie să înţeleagă că el nu e Dumnezeu şi noi nu sîntem proşti să stăm drepţi în faţa lui! Adică, acum e o situaţie delicată pentru noi cu Europa League. Dacă vrea să înţeleagă, bine, dacă nu, să fie sănătos! A discutat cu Reghe şi antrenorul m-a întrebat pe mine ce să facă. Şi eu i-am zis «Ce mă întrebi, mă, pe mine? Respectaţi regulamentul!». Lui Reghecampf îi e ruşine de Piţurcă. Ce ţi-e, mă, ruşine de el? Eşti nebun la cap. Tu ai familia ta, eşti la Steaua. Ce, a ajuns Piţurcă să comande? Eu nu înţeleg asta. Ce, ne dă nouă Piţurcă ceva? Dacă Piţurcă nu înţelege că noi acum avem nevoie de jucători în cantonamentul nostru, atunci să fie sănătos!".

"S-a supărat că n-am vrut să-l dau pe MM afară"
Gigi Becali a spus de ce nu-i mai răspunde la telefon Victor Piţurcă, deşi cei doi au avut o relaţie de prietenie de lungă durată. "După ce a plecat de la Steaua, în vara lui 2010, am mai vorbit, însă la scurt timp după aceea, a fost un conflict între el şi Mihai Stoica. M-a sunat şi mi-a zis să-l dau afară pe MM, i-am zis că nu-l dau şi de atunci nici că mi-a mai răspuns la telefon. Mi-a şi transmis prin Argăseală să nu-l mai caut că nu mai are ce discuta cu mine".

Şi anul trecut a fost scandal
În urmă cu un an, Steaua s-a aflat în aceeaşi situaţie. Urma, în februarie, să joace "dubla" cu Twente, din "16-imile" Europa League, dar, cu toate acestea, a lăsat jucători importanţi să meargă la stagiul pe care "naţionala" lui Piţurcă l-a susţinut în Antalya. După ce fotbaliştii s-au întors, au acuzat probleme medicale, printre ei aflîndu-se Gardoş, Latovlevici, Tănase şi Chipciu, ultimul suferind chiar o ruptură musculară care l-a scos din calculele pentru meciurile cu Twente! La vremea respectivă, staff-ul Stelei a acuzat că accidentările au survenit din cauza modului în care jucătorii au fost antrenaţi la echipa naţională. Steaua a fost eliminată atunci de Twente după o dublă înfrîngere cu 1-0.

"Nu mi-e teamă că, avînd această poziţie de forţă, Piţurcă nu va mai convoca pe viitor jucători de la Steaua. E un tip ranchiunos cînd se ceartă cu cineva, dar cu fotbalul şi cu jucătorii, atunci cînd face selecţia, este un om foarte corect" (Gigi Becali)

10 jucători de la Steaua ar putea intra în discuţie atunci cînd Piţurcă va face selecţia pentru cantonamentul "naţionalei" şi amicalele cu Polonia şi Islanda: Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Rusescu, Tănase, Adi Popa

14 februarie e data meciului Ajax - Steaua, primul joc oficial pe care trupa lui Reghecampf îl va disputa în 2013

22 martie e data meciului Ungaria - România, primul joc oficial pe care "naţionala" lui Piţurcă îl va disputa în 2013

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
tiartclau
tiartclau  •  09 Ianuarie 2013, 13:22

E o situatie speciala asta in care Steaua e calificata in primavara iar echipa chiar joaca si chiar confirma. Din acest motiv dl. Becali nu mai are nevoie ca nu de mult timp in urma sa vanda jucatori lansati prin echipa nationala. Pare sa fie in centrul atentiei si sa poata vinde de unul singur. Dar daca, fac ca in povestea cu ul, Steaua nu se califica pana la vara cand reincep tururile preliminare cine ii mai vede jucatorii? Va ajunge din nou sa se roage de Piti sa-l ia si pe ala si pe ala, uneori in detrimentul unor jucatori valorosi ca Sanmartean de la Vaslui. Asa ca Piti va trebui sa tina cont in meciurile oficiale de cei mai in forma jucatori!

pedrogar
pedrogar  •  09 Ianuarie 2013, 11:49

Asta e riscul cand ai multe "vedete" la nationala. El vrea sa ii trimita doar la meciuri oficiale, nu e prost oierul.

montgomerry
montgomerry  •  09 Ianuarie 2013, 11:21

O fi Becali cum o fi,personal nu pot sa-l sufar,dar are dreptate.Pana una alta,Steaua are sanse de calificare in EL,asa ca nu vad de ce ar lasa jucatorii sa mearga la chermeza organizata de Piturca. Nu am inteles si nici nu voi intelege ce rost au aceste stagii de iarna ale Nationalei.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează