FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Becali nu vrea să recunoască deciziile TAS! Dragomir: "Gigi, nu face asta! Ne nenoroceşti!"

Articol de - Publicat vineri, 20 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 iulie 2012 01:02

Aceasta a fost replica pe care i-a dat-o şeful LPF, după care l-a implorat pe patronul Stelei să nu facă declaraţii că în România nu se vor respecta şi recunoaşte verdictele TAS


Decizia TAS în cazul litigiului dintre Steaua şi FCM Bacău în cazul Eugen Baciu, care obligă gruparea din Ghencea să achite 800.000 de euro, plus 40.000 de euro penalităţi de întîrziere, a deschis un nou război în fotbalul românesc. Gigi Becali s-a sfătuit toată seara de miercuri cu Adrian Mititelu, care i-a demonstrat cu acte că verdictul TAS n-are nici o valoare în acest caz, din moment ce diferendul primise deja o decizie la un tribunal arbitral din România, şi ieri a decis să iasă public pentru a anunţa că nu acceptă ce a decis TAS.
Înainte însă de a organiza conferinţa de presă, au avut loc 3 convorbiri telefonice care cîntăresc greu în acest caz. Convorbirile s-au purtat pe axa Mircea Sandu-Sechelariu-Dragomir-Gigi Becali şi GSP vi le prezintă în continuare.

1. Prima discuţie telefonică
La prima oră a dimineţii de ieri, Sechelariu a fost sunat de preşedintele FRF. "Îmi cer scuze pentru că la comisiile FRF ai pierdut şi ai cîştigat la TAS. Ne facem dracu' de rîs. Vom pune în aplicare decizia TAS în Comitetul Executiv", i-a spus Sandu lui Sechelariu.

2. A doua discuţie telefonică
La puţin timp după ce a discutat cu Sechelariu, Sandu a fost sunat de Gigi Becali: "E analfabetism în statutele FRF, nu se poate să punem în aplicare o decizie a unui tribunal arbitral dacă aveam deja o decizie în ţară la un astfel de tribunal, deoarece Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor e recunoscută de FIFA şi UEFA ca tribunal arbitral". Cum a replicat Sandu? "Moşule, eu nu ştiu cum e exact, pentru că eu nu sînt jurist. Faceţi voi, tu, Mititelu, puncte de vedere, propuneţi legi şi schimbăm regulamentele şi statutele".

3. A treia discuţie telefonică
În fine, Becali i-a telefonat şi lui Dragomir. "Să nu cumva să vă gîndiţi să puneţi în aplicare decizia TAS. Eu nu o recunosc, voi ieşi şi public să spun că nici măcar nu avem acord cu Elveţia în privinţa unor astfel de decizii, o să-i trezesc şi pe alţii că e vrăjeală că FIFA şi UEFA ne cer să respectăm TAS", i-a spus Becali, lucru care l-a speriat groaznic pe Mitică: "Gigi, nu face asta! Ne nenoroceşti dacă faci asta!".

A urmat o conferinţă de presă, susţinută de Becali, care a durat în jur de 80 de minute şi în care patronul Stelei a expus toate motivele pentru care TAS nu trebuie recunoscut, invocînd inclusiv tratate internaţionale în materie de justiţie.


"Nu vom recunoaşte şi nici nu vom pune în aplicare decizia TAS, să vedem dacă are cineva curajul să dezafilieze Steaua. Păi, apoi, mergem imediat la Curtea de Apel, cum a făcut şi Craiova, şi cîştigăm"
Gigi Becali, patron Steaua

"Legile şi verdictele TAS sînt frecangeală la picior de lemn, asta să ştie toţi din fotbalul românesc. Mititelu ne-a luminat pe toţi, s-a jertfit pentru noi, e martirul fotbalului de la noi. Mă închin în faţa lui"
Gigi Becali, patron Steaua

80 la sută din membrii Comisiei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor, care a dat cîştig de cauză Stelei în cazul Eugen Baciu, au fost schimbaţi din funcţie de cînd s-a judecat acea speţă

Steaua riscă depunctarea
Imediat cum TAS va informa FRF şi LPF de decizia luată în cazul Eugen Baciu, cele două foruri vor înştiinţa Steaua care e termenul pînă la care să plătească suma de 840.000 de euro. Dacă nu se va supune, atunci riscă să fie penalizată cu cîte un punct pentru fiecare săptămînă de întîrziere.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (67)
utaaradan
utaaradan  •  21 Iulie 2012, 11:12

ceva e putred in articol, becali nu are citiva jucatori luati cu japca de la Craiova ?

tigruzzu
tigruzzu  •  21 Iulie 2012, 04:31
Postat de terminatorul2 pe 20 Iulie 2012, 17:49

Zău ? Mai citeste regulamentele !!!

Băi. nea Regulament, tu ai citit măcar unul? Știi când se dă ofsaid?

mirrorman
mirrorman  •  21 Iulie 2012, 00:52
Postat de brod pe 20 Iulie 2012, 11:36

în firea lucrurilor româneşti: nu respectăm curtea constituţională... nu respectăm legile care nu ne convin... ni se fâlfâie de regulile internaţionale... facem noi altele, cum i-a spus ponta lui mircea sandu asta mai lipsea, chiar acum, ca să se lămurească lumea civilizată şi să ne izoleze pe toate planurile, ca pe o enclavă puturoasă, cu pericol de contaminare şi în jur. e posibil ca, astfel, să fim chiar scoşi din competiţiile fifa, iar ciobanul să vândă doar oi, nu şi jucători

S-ar putea să vândă și produse lactate...poate nu știai,dar oile retardatului la muls dau cașcaval...

Vezi toate comentariile (67)
Comentează