FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Becali susține că nu a investit nici un leu la Steaua din despăgubirea de 71 de milioane de euro: ”Banii de la ANRP sînt pentru caritate!”

Articol de - Publicat miercuri, 10 februarie 2016 00:00

Gigi explică de ce nu a investit în fotbal sumele cîștigate de nepotul său, Vasile Geambazi, din dosarul pomenit de corpul de control al Guvernului.

"Niciodată nu am folosit bani de la ANRP la fotbal", spune Becali. Gazeta a publicat un raport al corpului de control al Guvernului în care era dezvăluită o afacere cu un teren supraevaluat.

Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi, beneficiază de 71 de milioane de euro ca despăgubire pentru acea suprafață, una pe care o societate o evaluase, la solicitarea lui Becali, la 45,6 milioane de euro.

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a comandat și ea o evaluare și a rezultat prețul de 71 de milioane de euro! Cu peste 25 de milioane în plus. Suprafața de 21,5 hectare se afla în Voluntari și Geambazi va încasa despăgubirea în cinci rate anuale egale.

A primit două deocamdată, urmează una anul acesta și alte două pînă în 2018. Gazeta a asociat afacerea ANRP cu investițiile de la Steaua, superioare oricărei alte echipe din campionat: "ANRP a lucrat pentru FCSB".

Patronul campioanei susține că "e simplu de demonstrat că nu am folosit la fotbal banii primiți de nepotul meu pe acel teren" și are două argumente:

  1. "Cînd nepotul meu încasa sumele de la ANRP, eu deja nu mai investeam la Steaua, doar scoteam bani din club".
  2. "Banii luați de Vasile Geambazi sînt într-un cont, special pentru acte de caritate, printre care un spital de oncologie"

Potrivit Agerpres, corpul de control al premierului a sesizat DNA în legătură cu despăgubiri plătite de ANRP pe niște terenuri supraevaluate.

Becali cumpărase drepturile litigioase pentru terenul de 71 de milioane, de la un moștenitor al imobilului, cu doar un milion de euro.

21.000.000 €constituia datoria Stelei față de Becali în 2010. De atunci și pînă acum, Gigi a recuperat toate creanțele și a mai cîștigat și din dividende

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (60)
zizu
zizu  •  10 Februarie 2016, 19:23
Postat de 7mai1986 pe 10 Februarie 2016, 16:14

Aoleu,sa nu-mi zici ca te compari cu unul dintre cei mai mari fotbalisti ai planetei!?Ai dreptate in liga ta,esti unul dintre cei mai mari,esti unul dintre cei mai mari pr00sti.Hai baga-o si pe aia cu prafurile,si cu dopingul ca nu ai mai zis-o de mult si stiu ca te roade mult de tot.

bai ...incalificabilule....am zis ca ma compar? am zis ca se substituie cineva cuiva? ti am explicat ce e zizu si ce e zuzu? atat! tu cu mintea ta de....aberezi rau! se vede ca esti fcsb ist

1745flo
1745flo  •  10 Februarie 2016, 18:21
Postat de zizu pe 10 Februarie 2016, 13:57

opaaaa...:)..postaciii schimba foaia...:) dupa ce l aparau cu toate fortele acum au trecut la..." ai dovezi?"...da avem dovada ca a mai fost condamnat oddata de justitie,avem dovada ca nu el a scris cartile......deci e dovedit ca numai cotcarii face...

Cand avem de-a face cu un infractor recidivist in cazul delapidarii sumei de 71 de milioane prin interpusul nepot ca el sa ramana in umbra, miroase de la o posta a afacere cinstita!:)

7mai1986
7mai1986  •  10 Februarie 2016, 16:14
Postat de zizu pe 10 Februarie 2016, 15:56

ca sa vedeti cata minte aveti voi postacii fcsb si ai prodanilor!..:) sunteti cocalari exact ca si cei ce va platesc! ZIZU...cine a fost? cui i s a spus asa? iar laptele e....ZUZU! Dar cere minte la lefegii lui becali! asa patron asa slujbasi...:)

Aoleu,sa nu-mi zici ca te compari cu unul dintre cei mai mari fotbalisti ai planetei!?Ai dreptate in liga ta,esti unul dintre cei mai mari,esti unul dintre cei mai mari pr00sti.Hai baga-o si pe aia cu prafurile,si cu dopingul ca nu ai mai zis-o de mult si stiu ca te roade mult de tot.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează