FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA - TIMIŞOARA 1-2

Benzină din Cehia

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 aprilie 2010 00:00

Magera a relansat Timişoara în raliul pentru titlu înfigînd pumnalul Ştiinţei în ultimele secunde ale partidei de la Severin

Meciul i-a convins pe cei 20.000 din tribune că au fost inspiraţi să aleagă drumul stadionului prin trei argumente mai tari decît pasca şi drobul de acasă: ritm, ocazii, goluri!
Vezi golul de 0-1 marcat de Goga! (video)

Rudă cu fotbalul spectacol, duelul de la Severin a început în nuanţe albastre în tribune şi galben-negre pe teren. La prima fază inventată de timişoreni, Parks a pus plapuma peste defensiva Craiovei şi l-a servit ideal pe Goga. Atacantul n-a ratat porţia de gol, 0-1 (7)! Atacul oltenilor deplîngea lipsa lui Florin Costea, mijlocul pe cea a lui Prepeliţă. Dar apărarea Craiovei a avut tresărirea de orgoliu. L-a desemnat pe stoperul Iliev să marcheze golul etapei, cu călcîiul! Egalarea a avut însă trei ingrediente principale: pe Wotte pentru că le-a arătat elevilor lui scheme de executare rapidă a loviturilor libere, pe Firţulescu pentru că a centrat excelent de pe stînga şi pe bulgarul Iliev pentru că probabil are sînge de brazilian cînd vine vorba de execuţii. A fost 1-1 la pauză, cu toate că Piţurcă jr. a încercat cu o lovitură de cap din careu să strice simetria.
Vezi golul de 1-1 marcat de Iliev! (video)

Oaspeţii şi-au adus aminte că la obiectiv au scris lupta la titlu şi că în faţa lor stă o trupă under 24, care abia a scos capul din zona roşie. Au băgat în viteză. Craiova l-a avut pe Merlier. Belgianul a salvat pentru olteni în faţa lui Magera, rămas singur în careu la 10 metri în urma unui şut deviat al lui Alexa. Apoi portarul s-a costumat în "comisar-şef"! La ultima fază a meciului, Sepsi a centrat în careu, Merlier a boxat aiurea în faţă pînă la Magera, care nu l-a mai iertat (90+3). Cîţiva metri mai încolo, Crăciun, atacantul introdus de Wotte după pauză, încă se mai întreba de unde a avut Pantilimon reflexul care i-a negat golul cu 5 minute mai devreme.
Vezi golul de 1-2 marcat de Magera! (video)


Fiesta oltenească în tribune
Alb-albaştrii au fost primiţi la Severin într-o atmosferă de gală. Meciul s-a jucat cu casa închisă, cele 18.500 de bilete scoase la vînzare epuizîndu-se cu cîteva ore înaintea meciului. Suporterii au luat cu asalt porţile arenei Municipal cu două ceasuri înaintea partidei, astfel că stadionul era aproape plin cu 60 de minute pînă la fluierul de start. Cele două tabere de suporteri s-au respectat reciproc, neexistînd incidente la intrarea în stadion. Timişoara a fost încuajată de o galerie de aproximativ 300 de fani. La începutul meciului cei aproape 20.000 de oameni au iniţiat vacarmul, peisajul colorîndu-se cu mii de steaguri alb-albastre.

ŞTIRILE MECIULUI:
>>
Fost mare goalkeeper al Craiovei, Silviu Lung a venit la stadion însoţit de cei doi fii, ambii portari, Tibi şi Silviu Lung jr. Fanii aflaţi în zonă s-au amuzat pe sema taliei celor trei: "Uite, a venit la meci şi lotul naţional de baschet!".

>> Florin Costea nu a fost uitat de organizatori. La primul meci acasă după accidentarea gravă suferită în partida cu Poli Iaşi, pe tabela de marcaj au fost redate secvenţe cu golgeterul oltean în acţiune. De asemenea, au fost afişate mesaje de susţinere pentru Florin şi pe reclamele de lîngă gazon. Suporterii i-au scandat îndelung numele şi l-au aplaudat.

>> Ştiinţa a avut un căpitan inedit ieri. În absenţa purtătorului de drept a banderolei, Prepeliţă, Wotte l-a desemnat căpitan pe bulgarul Iliev, stoperul adus în iarnă la Craiova.

>> Wotte a apelat din nou la Paunovici după 6 etape în care mijlocaşul adus în iarnă a fost lăsat în afara lotului. Sîrbul a văzut meciul de pe banca de rezerve. În prima etapă a returului, la Dinamo, Paunovici a fost titular.

>> Patronul lui Poli, Marian Iancu, nu a venit la meci. Reprezentantul conducerii bănăţene la oficială a fost Gheorghe Chivorchian. Acesta a fost ţinta injuriilor  suporterilor olteni de la tribuna 0, care au acuzat ofsaid l golul lui Goga.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
radmih
radmih  •  04 Aprilie 2010, 17:58
Postat de pe 04 Aprilie 2010, 15:06

Oltenilor POLI este peste voi si de aia noi de aici de sus, noi polisti ne .... pe voi. Poli intotdeauna deasupra!

Vezi sa nu va...pe voi.Apropo, de care Poli vorbesti?De aia din liga 13,5 ?

 •  04 Aprilie 2010, 17:37

Am fost la meci vreau sa spun ca am ramas impresionat de galeria timisoreana este ceva extraordinar sa vezi niste fani cum sustin 90 minute echipa(doar cu cantece pentru echipa fara injuraturi si obscenitati)...bravo baieti va felicit meritati tot respectul pentru modul cum va faceti datoria fata de echipa

violet_alex
violet_alex  •  04 Aprilie 2010, 15:34

cand am vazut k au inceput sa faca valuri in tribune eram sigur k o sa castigam :))) de noroc au avut ei noroc k nu au dat mai repede gol magera sau nibombe la ocaziile uriase pe care le-au avut, k ii bateam mai rau.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close