FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Bergodi încheie azi contractul cu Modena şi e dispus să revină în Ghencea » Cristiano se gîndeşte la Steaua!

Cristiano Bergodi
Cristiano Bergodi

Articol de - Publicat duminica, 29 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 28 mai 2011 23:50

Italianul ar putea continua în Serie B, dar e dispus să se întoarcă în România ca să mai încerce o dată la cîrma roş-albaştrilor.


Steaua e interesată să-l numească iar pe Cristiano Bergodi antrenor, la trei ani de cînd l-a dat afară. Mihai Stoica îl place pe italian, dar fostul fotbalist al lui Lazio mai e ajutat de un aspect să revină în Ghencea: Olăroiu a refuzat, iar Hagi şi Zenga nu sînt nici ei disponibili. Spre deosebire de aceştia, Bergodi e interesat să se întoarcă.

Azi are ultima etapă din Serie B, Modena jucînd în deplasare cu Novara, după care îşi va fi încheiat misiunea la clubul italian. Formaţia pe care o pregăteşte e acum pe poziţia a 12-a în clasament, una pe care şefii lui Cristiano o apreciază drept foarte bună, fiindcă el a avut ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Antrenorul a primit propunerea de a semna pe încă un an cu gruparea din eşalonul secund, dar n-a făcut-o încă. Şi acum aşteaptă tratativele cu Steaua înainte să ia o decizie privind viitorul său.

Tehnicianul i-a urmărit pe roş-albaştri şi de-a lungul acestui sezon, iar acum, cînd se vorbeşte despre revenirea sa, a calculat şi perspectivele pentru campionatul următor. "Echipa e în play-off-ul Europa League, asta e perfect! În proporţie de 90 la sută, m-aş califica în grupele competiţiei", crede Bergodi. El se gîndeşte şi că accesul în grupe şi o prezenţă bună acolo i-ar creşte cota mai mult decît ar face-o încă un sezon petrecut în liga secundă italiană.

A plecat cu scandal
Principalul dezavantaj în calea numirii lui Bergodi îl constituie modul în care el s-a despărţit de Steaua în 2007. S-a certat cu Becali la pauza unui joc cu Sheriff Tiraspol, în Europa League, tehnicianul italian dîndu-l afară pe Gigi din vestiar! A urmat încă o ceartă, pe bani. Antrenorul s-a adresat TAS şi a solicitat restanţe financiare, în jur de 150.000 de euro. Litigiul încă n-a fost stins.

Are încredere în MM
Bergodi e atras şi de posibilitatea de a colabora cu Mihai Stoica. El s-a certat cu Argăseală în 2007, cînd a plecat, şi fostul arbitru încă mai e în conducere. Dar italianul crede că prezenţa lui MM îl va proteja în faţa altor influenţe din club. Stoica l-a lăudat des, chiar dacă nu au fost "coechipieri" niciodată.

Olăroiu îl atenţionează
Imediat cum a confirmat că nu rămîne la Steaua, Olăroiu i-a atras atenţia lui Gigi Becali că nu are nici o şansă să mai cîştige ceva dacă se va comporta cu viitorul antrenorul aşa cum a procedat şi cu predecesorii lui: "De ce spune Gigi despre Dică: «Va pleca sigur în vara asta»? Nu e treaba viitorului antrenor? Tehnicianul trebuie să decidă, poate el va considera că are nevoie de Dică! Nu e normal ca patronul să se pronunţe astfel!".

Riciu îl laudă pe Giampaolo
Directorul Şcolii de Antrenori, Mircea Rădulescu, îl laudă pe Marco Gimpaolo, unul dintre antrenorii despre care Gazeta a scris că se află pe lista lui Mihai Stoica: "Mi-a fost recomandat de Paolo Piani, directorul de la Coverciano! A impresionat pe toată lumea la cursuri, e foarte bine pregătit şi un antrenor modern. Cei din Italia cred în el şi mizează că va deveni unul dintre cei mai bun oameni care vor şcoli viitorii antrenori din Peninsulă. Cum l-am văzut eu, la partea tactică, i-aş da zece! Nu ştiu însă cît este el de interesat de o posibilă venire în România!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
diamantino
diamantino  •  29 Mai 2011, 13:29

Cea mai bună glumă e chiar asta! Auziţi? Cristiano se pregăteşte ... :-)

magnifiku
magnifiku  •  29 Mai 2011, 13:17

Bergodi e un antrenor caruia ii place sa construiasca o echipa.Noi nu avem timp de asta.Avem nevoie de un antrenor gen Olaroiu,Protasov care sa faca echipa sa mearga de la inceput.

athommuska
athommuska  •  29 Mai 2011, 12:06

voi n-aveti deja antrenor? credeam ca Jiji e... Apropos: ,,Il vreti la Steaua?"

Vezi toate comentariile (12)
Comentează