FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

"Biblia" lui Reghe » Steaua se schimbă în încercarea de a cuceri un nou titlu de campioană

Steliștii trag de mingi
medicinale la poalele
munților +6   FOTO
Steliștii trag de mingi medicinale la poalele munților

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 18 iunie 2012 10:38

Tehnicianul stelist e nedespărţit în cantonamentul din Austria de cartea "Modulul 4-2-3-1" scrisă de un antrenor italian, sistem pe care vrea să-l implementeze la Steaua din acest sezon


Laurenţiu Reghecampf e un antrenor modern. Şi unul care încă "fură" meserie. Tehnicianul de 36 de ani vrea să fie la curent cu toate noutăţile din lumea fotbalului şi se inspiră din cărţi de specialitate. Ultima lucrare de tactică din care Reghe ia notiţe e una care spune totul despre intenţiile sale pe banca Stelei.

Antrenorul roş-albaştrilor studiază intens în cantonamentul din Austria o carte în italiană scrisă de Rafaele Cherubini şi care se numeşte "Modulo 4-2-3-1". Volumul, apărut în 2006, dezvăluie toate tainele sistemului cu care Reghecampf vrea să readucă titlul la Steaua după o pauză de 7 ani. Adică din momentul apariţiei cărţii!

Se găseşte la Coverciano
Cartea are 124 de pagini, costă 25 de euro, iar în Italia a fost publicată de site-ul special dedicat tehnicienilor, www.allenatore.net, şi se găseşte la librăria renumitei Şcoli de fotbal din Italia, Coverciano. Din cele 124 de pagini, Reghe poate afla toate secretele formulei cu care va aborda sezonul viitor. Cele mai importante capitole ale volumului vorbesc despre organizarea jocului în sistemul 4-2-3-1, tehnici de construcţie a jocului, blocarea adversarului, dar şi faza de contraatac.

Tibi e Wesley
Cum trecerea brazilianului Wesley de la Vaslui la Steaua e tot mai departe, Reghe ia în considerare să-l folosească pe Tiberiu Bălan în postura de mijlocaş în spatele vîrfului. "Sistemul ăsta e cel mai bun pentru Bălan şi e formula în care el poate da randament maxim. De cînd e la Steaua, de un an, el a jucat doar în bandă, sau mijlocaşul central mai ofensiv de lîngă Bourceanu. Acum, el are şansa să demonstreze că e cel mai bun din România pe postul său preferat", a declarat unul dintre membrii staff-ului lui Reghe.

Cum va arăta Steaua în 4-2-3-1
Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Chipciu, T. Bălan, Cr. Tănase - Rocha

Ce-şi propune să dezvăluie cartea:
- analizează în detaliu dezvoltarea şi organizarea tactică a sistemului 4-2-3-1
- scoate în evidenţă principalele caracteristici ale sistemului şi tipul de jucători care se pot adapta acestuia
- sfaturi utile privind faza de atac şi cea de apărare
- modul de organizare a echipei contra diferitelor sisteme folosite de alte echipe
- cartea vine la pachet cu antrenamente specifice ce trebuie făcute pentru ca jucătorii să-şi însuşească acest sistem de joc

Cherubini e "principal" la ASD Indomnia Quarata
Autorul cărţii din care Reghe se inspiră a fost numit în această vară antrenor principal al echipei de amatori ASD Indomnia Quarata, din zona Arezzo. În cariera sa, Raffaele Cherubini a fost antrenor la mai multe echipe de juniori şi al unor selecţionate locale tot de juniori din aceeaşi zonă. Echipa pe care o antrenează acum s-a înfiinţat abia în 2006.

Vizitaţi de soţia primarului
La antrenamentul de ieri dimineaţă, steliştii au primit o vizită-surpriză. Soţia primarului din Achenkirch este româncă, iar aceasta a ţinut cu orice preţ să-i salute pe jucătorii lui Reghecampf. Îmbrăcată în haine tradiţional austriece, Oana a asistat împreună cu fiica ei la toată şedinţa de pregătire.

Pintilii fără minge
Singurul stelist care mai are probleme medicale este Mihai Pintilii. Mijlocaşul adus de la Pandurii face doar partea fizică a şedinţelor de pregătire, însă nu intră deloc la jocurile cu mingea pentru a fi protejat. Închizătorul face apoi exerciţii specifice recuperării împreună cu al doilea preparator fizic al echipei, Horea Codorean.

Elasticul şi gărduleţe
Steliştii continuă să aibă un program de pregătire extrem de solicitant. Partea cea mai grea a antrenamentului este cel bazat pe partea fizică. Ieri, roş-albaştrii au executat timp de 45 de minute un program în care trebuiau să facă exerciţii pentru picioare, spate şi abdomen şi în care foloseau un elastic. După ce scăpau de acesta, fiecare stelist trebuia să facă serii de gărduleţe pentru mobilitate.

Rocha e "Hagi"
Unul dintre cei mai lăudaţi jucători la antrenamente este brazilianul Rocha. Acesta are avantajul de a mai fi lucrat şi în trecut cu actualul staff şi de aceea nu are mari probleme în executarea exerciţiilor cerute. La jocul cu mingea, acesta s-a ales imediat şi cu o poreclă, secundul Toni Petrea alintîndu-l "Hagi".

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
biancorossi
biancorossi  •  18 Iunie 2012, 17:54

Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Chipciu, T. Bălan, Cr. Tănase - Rocha ________ imi pare o formula mai slaba valoric decat cele care au evoluat anul trecut. mai ales daca pleaca si chiriches (ceea ce e de dorit...))))

steaua.libera
steaua.libera  •  18 Iunie 2012, 16:53

@amusement: e bine ca totusi ai aflat. daca as fi in locul tau, mi-as cere scuze celor pe care i-ai jignit gratuit, sustinand un lucru care nu e adevarat.

fibra
fibra  •  18 Iunie 2012, 15:52

Fara schimbarea Oierului,nu se schimba nimic,loazelor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează