FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - PETROLUL, AZI, ORA 21.00, DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Blat cu pistolul pe masă! » Cum a vrut Liviu Luca să trîntească un meci Petrolul - U Cluj în anii '90

Fostul şef al Petrolului, Liviu Luca, lucra la intimidare în anii 90 spre a-şi asigura o înfrîngere strategică la Cluj, cu
Fostul şef al Petrolului, Liviu Luca, lucra la intimidare în anii 90 spre a-şi asigura o înfrîngere strategică la Cluj, cu "U"

Articol de - Publicat sambata, 20 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 19 august 2011 22:05

Liderul sindical de la Petrom le-ar fi explicat jucătorilor că ar trebui să piardă spre a nu periclita nişte businessuri cu Banca Dacia Felix. Povestea s-a confirmat în instanţă, la începutul anilor 2000!.

Istoria meciurilor "U" Cluj - Petrolul a cunoscut în anii '90 episoade memorabile. Atunci cînd ambele formaţii erau suspectate că fac parte din celebra Cooperativă, iar în jurul partidelor se învîrteau multe jocuri de culise. Unul dintre momente are însă o poveste specială.

Ton ridicat şi ameninţări
Înaintea unei întîlniri disputate la poalele Feleacului, Liviu Luca, liderul sindical Petrom, care gestiona clubul prahovean, ar fi avut o discuţie şocantă cu jucătorii de bază, într-o cameră a hotelului unde locuiau. Printre ei, Răchită, actualul manager al Petrolului, Leahu şi Bălăceanu.

Punînd un pistol pe masă, Luca i-ar fi anunţat pe fotbalişti că trebuie s-o lase mai moale cu Universitatea, fiindcă altfel ar fi periclitate nişte relaţii de afaceri cu Banca Dacia Felix, sponsorul de atunci al ardelenilor!

"Voi, cei mai importanţi jucători, o să aveţi şi o primă specială!", le-ar fi transmis Luca celor prezenţi în cameră, care au refuzat însă propunerea boss-ului. Discuţia s-ar fi purtat mai departe pe ton ridicat şi cu ameninţări, sindicalistul încercînd să se asigure că misiunea va fi îndeplinită finalmente. Şi i-a luat pe jucători chiar la discuţii individuale pe aceeaşi temă.

Confirmare în instanţă!
Cert e că Petrolul a pierdut întîlnirea, iar fotbaliştii prahoveni din generaţia respectivă se întreabă şi acum care au fost pînă la urmă oamenii care au trădat pe gazon. "Răchită sigur n-a fost implicat, pentru că era suspendat, dar cu siguranţă Luca şi-a găsit alţi aliaţi în formaţie", a explicat un fost jucător al Petrolului.

Peste ani, în 2002, întîmplarea a ajuns chiar în instanţă: Luca l-a dat în judecată pe fostul vicepreşedinte Mihai Cristache, care a confirmat episodul în presa locală! Controversatul lider de la Petrom n-a avut însă cîştig de cauză: Răchită şi Leahu au depus mărturie în favoarea lui Cristache, certificînd, practic, povestea.

"Da, Luca ne-a cerut în cameră, cu pistolul pe masă, să pierdem acel meci. Ca să mă convingă, m-a urmărit apoi şi la toaletă, unde m-a bruscat. Am refuzat! Era prin '95 sau '96!" (Aurelian Leahu, fost jucător Petrolul)

"Sînt numai legende. Şi eu pot să iau de pe stradă doi indivizi, pe care să-i pun să zică în instanţă că X mi-a făcut şi mi-a dres. N-am avut nici o treabă cu Dacia Felix" (Florin Bercea, fost preşedinte CA Petrolul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
bmwuty
bmwuty  •  20 August 2011, 17:10

poi ala o trantea si pe mas a ca daia eram pe locul 2 in tur si la finalul returului am retrogradat! LIVIU LUCA SI BERCEA LA P[USCARIE!!!!

jiji_ssheepyard
jiji_ssheepyard  •  20 August 2011, 14:43

Nu stiu cine si de ce se mira de o astfel de stire . Inca pe acea vreme Cooperativa era `` in floare`` ! Chiar nu mai sunt subiecte ,sau chiar crede cineva ca acel pistol s-a pus pe masa ?! Nu inteleg de ce , deseori , GSP se coboara la nivelul unei ``fitzuici`` de cartier . Nu exista o politica redactionala ,respectiv GSP nu are un standard pe care doreste sa-l mentina ?

sibelius
sibelius  •  20 August 2011, 11:12
Postat de flxn2003 pe 20 August 2011, 09:09

saracii de la petrolul faceau manevre sa supravietuiasca, nu sa isi rotunjeasca palmaresul, caci palmaresul l-a rotunjit impotriva tuturor!!! normal ca faceau manevre, cand jucau cu stoaia si dinamuistii se stia rezultatul, infrangere iar altii spun ca au performante, dar cum au fost obtinute?? asa e cand esti prea mic intr-o mafie atat de mare, te conformezi!!!

Cauta o statistica din perioada respectiva si o sa vezi ca Petrolul scotea destule puncte de la Steaua in anii care avea echipa, iar capra se statea pe bani sau pe puncte recuperate din alte surse.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează