FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Blocaţi în insolvenţă » Cu toate datoriile plătite, CFR nu are încă decizia Tribunalului, care a fixat un nou termen pe 26 mai, la 5 zile de data limită pentru a juca în cupele europene

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2017 00:00

Situaţie paradoxală la CFR Cluj. De la începutul anului, prin apariţia noului acţionar majoritar, Marian Băgăcean, clubul a achitat toate datoriile către creditorii de la masa credală.

Pe 10 martie, la Tribunalul Cluj, gruparea din Gruia a cerut scoaterea din insolvenţă. De atunci însă au mai fost stabilite încă două termene, iar CFR nu a obţinut un verdict al instanţei.

"Tot apar cereri neîntemeiate şi ilegale"

Preşedinte Iuliu Mureşan, stupefiat, explică: "Suntem singurul club în insolvenţă care şi-a achitat integral datoriile din planul de reorganizare. Fără să mai facem reeşalonări. Am plătit recent peste 5 milioane de euro. Dar, văzând că au apărut bani la CFR, unii s-au trezit că nu mai sunt de acord cu procentele prevăzute atunci în planul de reorganizare şi vor mai mult! Cererile lor sunt neîntemeiate, ba chiar ilegale. Puteau face contestaţii atunci, nu acum. Alţii nici nu s-au înscris la masa credală, iar acum vin şi ei cu cereri. Iar instanţa, nu ştim din ce motiv, le aprobă şi le cercetează.

Marea problemă e că la cel de-al treilea termen, din 31 martie, s-a dat încă unul, tocmai pe 26 mai. Şi dacă până pe 31 mai nu obţinem oficial o decizie a Tribunalului că am ieşit din insolvenţă, nu vom putea juca în cupele europene nici în sezonul 2018-2019! E incredibil ce ni se întâmplă! Suntem la mâna instanţei. Pe judecători nu-i interesează că noi ratăm acest obiectiv încă un an".

Conducătorul feroviarilor adaugă: "Nu se pune problema ca noul acționar majoritar să-şi retragă sprijinul financiar. A investit deja peste 5 milioane de euro şi va merge mai departe. Dar e frustrant, am juca încă un sezon doar aşa, pentru palmares, pentru glorie, dar fără posibilitatea de a ajunge iar în cupele europene. Să sperăm că instanţa se va pronunţa pe 26 mai!".

"În acest play-off n-am putut să le oferim jucătorilor prime de joc, pentru că, oficial, suntem încă în insolvenţă. Chiar le mulţumesc fotbaliştilor, antrenorilor că au dat dovadă de caracter!"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
haideusicfr
haideusicfr  •  19 Aprilie 2017, 12:33
Postat de silviu. pe 19 Aprilie 2017, 11:15

Nu ca am ceva cu cei de la CFR, dar isi merita soarta. Sa nu uitam cum si-au batut joc de jucatori atunci cand au intrat in insolventa. Erau jucatori cu procese castigate care au ramas fara banii de la CFR. In viata roata se mai si intoarce!

Nu si-au "batut joc" de nimeni.Au fost trei jucatori Maftei ce a fost foarte bine primit la Cluj ,a fost platit mereu desi aproape un an a fost accidentat ,cata vreme a jucat cu salariul la zi ,apoi a plecat. Si a reclamat...Vasilica ,Vasilica nema caracter! Stana n-a jucat nici un minut si a dat in judecata clubul.Mai este unul ,dar nu-mi amintesc .La CFR ,salariile au fost totdeauna ala zi. Cativa semiexcroci au facut bucata CFR-ului !

silviu.
silviu.  •  19 Aprilie 2017, 11:15

Nu ca am ceva cu cei de la CFR, dar isi merita soarta. Sa nu uitam cum si-au batut joc de jucatori atunci cand au intrat in insolventa. Erau jucatori cu procese castigate care au ramas fara banii de la CFR. In viata roata se mai si intoarce!

haideusicfr
haideusicfr  •  19 Aprilie 2017, 10:11

Concurenta neloiala: anul trecut a doua zi dupa castigarea finalei Cupei Romaniei ,Paskany a fost chemat la DNA. Coincidenta nu-i asa ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează