FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

CORESPONDENȚĂ GSP DIN AUSTRIA Vătăjelu dezvăluie cum a ales-o pe U Cluj în detrimentul FCSB: „Am discutat personal cu Gigi Becali și MM Stoica. N-a fost momentul oportun”

Bogdan Vătăjelu. 
Foto: Facebook @ FC Universitatea Cluj
Bogdan Vătăjelu. Foto: Facebook @ FC Universitatea Cluj

Articol de - Publicat marti, 27 iunie 2023 07:55 / Actualizat marti, 27 iunie 2023 09:28

Cantonamentul lui U Cluj este situat într-un decor natural impresionant, predomină verdele în micuța urbe cu nume nu foarte ușor de pronunțat. După Rogla (Slovenia), în munți, la 1.500 de metri, ardelenii au ajuns în Austria, la Ampflwang im Hausruckwald, la doar 600 de metri altitudine, au plecat de la rece la cald. Luni dimineață, prima sesiune de antrenament a cuprins alergare în pădure, apoi au urmat alte două ședințe de pregătire intense.

  • Reporterul Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda se află în cantonamentul Universității Cluj în Austria, de unde transmit corespondențe pentru GSP

Ultimul sosit în tabăra „Șepcilor roșii” este Bogdan Vătăjelu, 30 de ani, o adevărată lovitură de imagine. Fostul căpitan al juveților, de care Universitatea Craiova s-a despărțit cu un mesaj la sentiment, a fost pe lista lui Gigi Becali. 

Patronul FCSB a declarat săptămâna trecută, după ce, în prealabil, îi pregătise jumătate de milion de euro: „Am avut o discuție, dar a plecat, am înțeles că a semnat în Arabia!”. Iar peste nici 48 de ore, U Cluj îl prezenta pe Vătăjelu. Mai departe, Bogdan a explicat pentru Gazeta Sporturilor alegerea făcută. 

Rotaru și Becali s-au pus de acord » Propunere revoluționară pentru sezonul viitor din Liga 1
PROPUNERE
Rotaru și Becali s-au pus de acord » Propunere revoluționară pentru sezonul viitor din Liga 1

VIDEO. Bogdan Vătăjelu a explicat cum a ajuns la U Cluj: „Oamenii m-au dorit foarte mult”

„Imediat după ce-au apărut discuțiile că nu voi mai continua la Craiova, au fost convorbiri și cu alte grupări. 

Dar a apărut oferta de la U Cluj, oamenii m-au dorit foarte mult, am avut discuțiile timp de o lună și, ținând cont de familie, de oraș, de echipă, de suporteri, am ales să port tricoul alb-negru”, a declarat Bogdan Vătăjelu, pentru GSP.

Bogdan Vătăjelu recunoaște oferta de la FCSB: „Am discutat personal cu Gigi Becali și MM Stoica”

„Da, am avut ofertă de la FCSB. Știu ce a zis nea Gigi Becali, am discutat personal și cu dânsul, și cu MM Stoica. Doar că la momentul respectiv nu eram tentat să iau o decizie, așteptând ceva și din afară. N-a fost momentul oportun, să zic. Am discutat și cu familia, am zis să mai așteptăm, apoi a apărut U Cluj. 

N-a fost decizia familiei, ceea ce ține de fotbal eu hotărâsc. Dar mă sfătuiesc și cu familia, soția și fetițele fac parte din viața, din cariera mea. La acel «moment FCSB», am zis că vreau să aștept altceva, eu le mulțumesc oamenilor de acolo pentru ofertă, dar nu a fost să fie. 

Nu e vorba că am refuzat FCSB, cât chestia că am vrut să aștept o perioadă, să găsesc altceva. Suntem definiți de deciziile pe care le luăm. Oferta Clujului a fost bună, mă bucur că am ajuns la U”, a mai precizat acesta. 

Bogdan Vătăjelu: „Am un regret vizavi de Craiova”

Vătăjelu a enumerat și motivele pentru care nu a continuat la CS Universitatea Craiova. 

29 de meciuri2 goluri și 2 assist-uri a adunat Vătăjelu ediția precedentă pentru olteni

„De ce n-am mai continuat la Craiova?! Am avut o discuție cu patronul echipei, cu nea Mihai, erau doi pe post la fundașii stânga, eu jucasem mai mult ca fundaș dreapta, iar el a zis că vrea să aibă o soluție U21 acolo. Probabil, și accidentarea mea de durată a contat. 

2 trofeea cucerit fundașul lateral în carieră, Cupa și Supercupa României cu juveții

Am un regret vizavi de Craiova, faptul că am avut acel moment cu titlul pe masă, în 2020, cu CFR Cluj. Mă va urmări acel moment. A fost o perioadă dificilă. Nu cred că eram pregătiți sută la sută pentru acel meci”, a mai punctat Vătăjelu. 

Universitatea Craiova este echipa ce m-a introdus în fotbalul mare, m-a ajutat să devin ceea ce sunt, voi rămâne fanul „leilor”, mai puțin în meciurile cu U Cluj, când voi dori neapărat să înving. Eu sper că voi fi primit bine de fanii lui U Cluj, voi încerca să răsplătesc încrederea lor.

-Bogdan Vătăjelu, fundaș U Cluj

Bogdan Vătăjelu, noul fundaș de la U Cluj: „Play-off-ul este un obiectiv realizabil!”

Bogdan Vătăjelu a vorbit și despre obiectivele pe care le va avea de îndeplinit la U Cluj. 

„OK, atâția ani am fost la echipe ce s-au luptat pentru titlu, acum e alt obiectiv la U, dar este un pas înainte fiindcă voi putea juca pe poziția pe care am jucat înainte și am făcut-o foarte bine. 

Sunt mulți fotbaliști cu experiență la Cluj, va fi mai bine decât anul trecut. Play-off-ul este un obiectiv realizabil”, a zis acesta. 

N-am vorbit cu Mister Petrea, dar mă gândesc că voi juca fundaș stânga. Și, la nevoie, fundaș dreapta. Trebuie să-mi revin bine fizic. Sunt foarte bine, pe drumul cel bun, trebuie să-mi intru treptat în ritmul echipei, care are aproape două săptămâni în față. Voi putea juca și-n amicale, ușor, ușor.

-Bogdan Vătăjelu, fundaș U Cluj

550 de mii de euroeste cota lui Vătăjelu conform transfermarkt.com

Cifrele transferurilor lui Bogdan Vătăjelu în carieră

SumaA plecat de laA ajuns laVârsta
250.000 de euroMetalul ReșițaCSU Craiova21 de ani
1,3 milioane de euroCSU CraiovaSparta Praga24 de ani
350.000 de euroSparta PragaCSU Craiova26 de ani

Eu cred că avem șanse foarte mari să ajungem la Euro! Nu am de ce să fiu rușinat de jocul echipei. Lumea se gândește la ce nivel eram noi, cândva, și cine era Kosovo. Dar adversarii, considerați mai slab cotați, au jucători în primele cinci ligi ale Europei. Ar trebui să lăsăm trecutul în spate, vizavi de națională, și să ne gândim cum să fim mai buni, ca să ajungem iar la ceea ce am fost odată.

-Bogdan Vătăjelu, fundaș U Cluj

Citește și: 

CFR Cluj a prezentat al 3-lea transfer al verii! Înlocuitor pentru plecarea iminentă a lui Burcă

Dinamo și-a stabilit prima țintă din mercato » Vrea un român cu CV impresionant

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
EXTRATERESTRU_SINGURATIC
EXTRATERESTRU_SINGURATIC  •  27 Iunie 2023, 10:45

U Cluj va lua campionatul ! Nu o sa-ti para rau de alegere !

contrabas3
contrabas3  •  27 Iunie 2023, 09:49

Bogdan, ne-am fi bucurat dacă ai fi venit la FCSB. Totul e frumos la noi (echipa, salariile la zi, colegii, staff, suporterii), mai puțin Jijiii. O să îți placă foarte mult Clujul - e un oraș minunat. Succes în tot ce faci!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează