FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Bomboana pe tortul transferurilor » Angelov e al Stelei

Articol de , - Publicat sambata, 10 iulie 2010 00:00

Bulgarul Stanislav Angelov (32 de ani) a semnat ieri cu roş-albaştrii după o lună de negocieri şi a devenit cea de-a 12-a achiziţie a Stelei.

Angelov, titular indiscutabil în "naţionala" Bulgariei şi la Energie Cottbus în ultimii 3 ani, joacă mijlocaş central, dar poate evolua şi în apărare, pe ambele benzi.

Fotbalistul pe care Piţurcă l-a vrut cel mai mult în vara asta, bulgarul Stanislav Angelov, a fost şi cel mai greu de convins. Totul s-a încheiat ieri, cînd Angelov a venit la Bucureşti, a efectuat vizita medicală, după care a mers la stadion şi a semnat contractul. Astăzi va ajunge în cantonamentul echipei din Austria.

Trofee cu Levski, selecţii cu Bulgaria
De ce şi l-a cerut insistent Piţurcă, trecînd chiar şi peste episodul de acum două săptămîni, cînd Angelov a fugit din Bucureşti deşi venise să semneze? Pentru că e considerat unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti bulgari ai ultimilor ani. A cîştigat trofee pe bandă rulantă la Levski, după care, acum 3 ani, a făcut pasul spre Germania, la Energie Cottbus. A fost aproape nelipsit din "naţionala" de la sud de Dunăre, jucînd ca titular 33 de meciuri începînd cu 2006.

Medie de 40 de meciuri pe an
Fotbalist de picior drept, Angelov poate evolua pe foarte multe posturi: fundaş dreapta, fundaş stînga, dar şi închizător, acesta din urmă fiind şi postul pe care a fost folosit în marea majoritate a meciurilor la Energie Cottbus, în ultimul sezon din Zweite Bundesliga. Deşi nu este foarte înalt, avînd 1,78 metri, Angelov compensează prin tehnică, determinare, dar şi prin o experienţă foarte mare, avînd disputate nu mai puţin de 160 de meciuri în perioada 2006-2010, adică o medie de 40 de jocuri pe sezon.

"Angelov poate evolua fundaş dreapta sau stînga, dar şi închizător. Cînd juca împotriva mea cu Levski, mai tot timpul era folosit în faţa apărării"
Eugen Trică

41 de meciuri a jucat Angelov în perioada august 2009-mai 2010: 34 pentru Cottbus în a doua ligă germană şi 7 pentru "naţionala" Bulgariei

10 trofee are în palmares Angelov, toate cîştigate cu Levski Sofia: 3 titluri, 5 Cupe şi două Supercupe ale Bulgariei

24 mai a fost data cînd Angelov a disputat ultimul meci oficial, amicalul Africa de Sud - Bulgaria 1-1, în care noul fotbalist al Stelei a fost integralist

A jucat împotriva lui Piţurcă
Piţi îl cunoaşte de ani buni pe Angelov deoarece l-a studiat ca adversar. Bulgarul a fost titular în meciul România - Bulgaria 2-2, din septembrie 2006, din preliminariile Campionatului European din 2008. La acea vreme, Piţi era selecţioner, iar Angelov a evoluat toate minutele, fiind folosit ca fundaş dreapta.

Experienţă-şoc: i-au degerat urechile
Noul jucător al Stelei nu are doar amintiri plăcute din perioada petrecută la Cottbus. La începutul acestui an, pe 25 ianuarie, el a căzut victimă gerului care s-a abătut asupra Germaniei. În timpul meciului cu MSV Duisburg (0-1), internaţionalul bulgar a suferit degerături la ambele urechi. Atît de serioase au fost rănile, încît Angelov a fost trecut imediat pe un tratament intensiv, dar nu a putut fi recuperat pentru meciul din etapa următoare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
paiazze
paiazze  •  10 Iulie 2010, 15:10

Cred ca baietii astia care scriu articole au incurcat zicalele. E cireasa de pe tort si bomboana de pe coliva. Da' pe cine mai mira? Doar sunt "profesionisti"...

fastclau
fastclau  •  10 Iulie 2010, 14:08

foarte bine face Piti! sa aduca jucatori tineri shi batrini cu experientza! asta ne trebuie!

bigbandit
bigbandit  •  10 Iulie 2010, 12:50

Trebuie spus ca Cottbus a vrut sa-i oprelungeasca contractul lui Angelov dar n-a mai vrut el deci daca aia n-au considerat ca-i batran inseamna ca inca mai poate.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează