FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL 2-1

Bonetti a analizat la Radio GSP victoria cu Petrolul: "Putem bate pe oricine în România"

Bonetti a căpătat mai multă încredere după victoria lui Dinamo cu Petrolul.
Bonetti a căpătat mai multă încredere după victoria lui Dinamo cu Petrolul.

Articol de - Publicat marti, 28 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 27 august 2012 23:36

Victoria din ultimele secunde cu Petrolul îi dă încredere italianului pentru confruntările din Liga 1, însă admite că şansele la returul cu Metalist sînt mici.

- Mister, consideraţi că aţi cîştigat norocos cu Petrolul, aşa cum spune lumea?
- Doar cine nu ştie fotbal şi cine analizează superficial un meci poate spune asta. Cine se pricepe îşi dă seama că nu a fost vorba de noroc.

- V-aţi temut puţin de Petrolul?
- După turul de joi, din Europa League, ştiam că putem rezista fizic şi mental numai o oră. De aceea, am încercat să lăsăm adversarului cît mai puţine spaţii de joc, mai ales că Petrolul e o echipă alcătuită din fotbalişti cu mult mai multe calităţi decît noi, construită că cîştige campionatul în România. Din păcate, am primit un gol pe contraatac, pe greşeli banale.

"Mizăm mult pe tineri, ei sînt viitorul"

- Doar la golul încasat s-a greşit?
- Cînd ai o echipă tînără, lipsită de experienţă, e normal să apară şi gafele. Totuşi, interpretarea partidei a fost perfectă, iar Petrolul nu a avut nici o ocazie să marcheze. A, a fost una, la bara lor, dar aia n-a fost pe o pătrundere în careu. Acea fază nu are nici o legătură cu fotbalul!

- Atmosfera la club care mai e?
- Dinamo nu are probleme, trebuie doar să fim lăsaţi în pace! Încercăm să creştem tineri de viitor, duminică am avut pe teren băieţi născuţi în '93 şi '94. Trebuie să insistăm pe acest drum. Acţiunea de contraatac din final e una de mare calitate. Faza a fost începută de Nica, a trecut pe la Curtean, apoi pe la Munteanu şi a fost încheiată cu gol de Ţucudean. Acesta e fotbalul! Sînt fericit că băieţii au făcut o partidă mare, aşa putem bate pe oricine în România!

" Metalist nu e Liberec"

- Joi, la revanşa cu Metalist, cum va fi?
- Dacă am fi jucat în tur la fel ca duminică, altul ar fi fost rezultatul! Nu am interpretat acea partidă aşa cum am pregătit-o şi de aceea am pierdut!

- E posibilă repetarea "Minunii de la Liberec"?
- Nu prea cred! În primul rînd, Dinamo de atunci era mult mai puternică, iar Metalist nu e Liberec!

- Cu şefii aţi mai vorbit?
- Într-un proiect de lungă durată toţi cei care sînt în conducerea clubului trebuie să gîndească la fel. E important să ai susţinerea tuturor oficialilor. Fără o strategie clară, aprobată şi de şefi, nu se poate face absolut nimic!

5 jucători născuţi după Revoluţie a folosit Dinamo cu Petrolul: Alexe (1990), Ţucudean ('91), C. Matei ('91), Nica ('93) şi St. Filip ('94)

2 trofee a cîştigat de Bonetti cu Dinamo: Cupa şi Supercupa României

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

A simţit golul
Srgian Luchin nu mai marcase pentru Dinamo de 10 luni, ultima reuşită fiind cu Gaz Metan Severin (5-0), în octombrie 2011, în Cupă. "Chiar vorbeam cu Axente înainte de meci că nu am mai înscris de multă vreme şi că ar fi cazul s-o fac din nou. Fotbalul nu e întotdeauna corect, dar am respectat ce ne-a spus antrenorul la pauză şi am punctat cînd a trebuit", a spus stoperul de 25 de ani.

Pleacă acum sau liber
Conducerea clubului aşteaptă o ofertă concretă pentru Cristi Pulhac, de acesta interesîndu-se cîteva formaţii din Rusia, Moldova şi Turcia. Fundaşul stînga de 28 de ani mai are contract pînă vara viitoare, iar din iarnă poate semna cu orice alt club. Pentru a nu risca să-l piardă gratis, ca pe Djakaridja Kone, şefii îl vor chema săptămîna viitoare la negocieri în caz că nu-i vor găsi echipă.

Inbox:
- Matei resimte dureri la gleznă după cele 75 de minute jucate împotriva Petrolului, însă doctorii susţin că sînt şanse mari ca el să fie recuperat pentru partida de la Harkov.
- Ba încă e deranjat de durerile la genunchi, accidentare survenită în partida tur cu Metalist. Senegalezul ar putea juca la Harkov cu infiltraţii.
- Galcev le-a intrat la inimă fanilor dinamovişti pentru determinarea de care dă dovadă, iar colegii i-au găsit deja poreclă, "Mărgăritescu".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
cristi7
cristi7  •  29 August 2012, 02:19

asta e beat sau prost? daca joaca in continuare la fel cum a jucat cu Petrolul, mare e minunea sa nu retrogradeze!

statham_j
statham_j  •  28 August 2012, 18:22
Postat de dann92 pe 28 August 2012, 14:14

in 3-4 ani putem spera la un loc 1. Pana atunci sa ne multumim cu cate un loc care ne poate duce in EL.Jucatori dinamovisti sunt tineri si nu sunt invatati cu performanta,insa proiectul poate sa dea roade in timp!Boneti vrea sa le dea mai multa incredere cu aceste declarati,multi il critica pt asta.Chiar daca s-ar califica in EL nu cred ca ar face fata la meciuri din 3 in 3 zile,nu avem un lot foarte echilibrat.

stii ce locuri merg in EL anul viitor?...castigatoarea cupei, locurile 2 si 3....complicat

daniela392
daniela392  •  28 August 2012, 14:24

Sunteti constienti de faptul ca atunci cand joci la un club cu pretentii presiunea este de 20 de ori mai mare? iar cand mai esti si criticat din toate partile. Ma bucur nespus la fiecare victorie a dinamovistilor, dar la fel de tare ma intristez la fiecare infrangere, dar asta nu-mi da dreptul sa-i critici, sa le pun eticheta, nu domnilor, asta-mi da dreptul sa fiu in continuare sustinatoarea lor.... Cred ca ati uitat asta " Fie vreme buna,fie vreme rea Caini pana la moarte si dincolo de ea!"

Vezi toate comentariile (34)
Comentează