FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TÎRGU MUREŞ - DINAMO

Bonetti caută "cîini" în Africa! » Fostul antrenor a devenit scouter-ul lui Dinamo

Bonetti e obişnuit cu aerul Africii, pregătind 15 luni selecţionata Zambiei. El şi-a reziliat contractul, chiar dacă şi-a îndeplinit obiectivul, calificarea la turneul final al Cupei Africii
Bonetti e obişnuit cu aerul Africii, pregătind 15 luni selecţionata Zambiei. El şi-a reziliat contractul, chiar dacă şi-a îndeplinit obiectivul, calificarea la turneul final al Cupei Africii

Articol de - Publicat sambata, 17 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2011 20:17

Fostul ”principal” al roş-albilor devine scouter al lui Dinamo pentru continentul negru. A propus deja doi puşti din Africa de Sud ce vor veni la teste în ianuarie 2012.

Spre deosebire de marea rivală Steaua, Dinamo pare hotărîtă să meargă pe politica de mercato din vara trecută: ieftin, foarte ieftin, şi, dacă se poate, bun, măcar să fie rezervă. Dacă roş-albaştrii se laudă cu Chiricheş, Dănănae, Chipciu, Wesley, Moraes şi Sepsi, roş-albii au găsit antidotul. Aduc jucători tineri, promiţători din Africa!

Au şi găsit un scouter, o mare surpriză: Dario Bonetti! Fostul antrenor al "cîinilor" din vara 2009, cu lipici la suporteri şi cu rezultate notabile la "naţionala" Zambiei.

Italianul a propus deja doi tineri, unul de 19 de ani, altul de 21 de ani, din Africa de Sud, care vor veni şi vor da teste la echipa lui Ciobotariu în ianuarie 2012, cînd va fi primul stagiu din Antalya al "cîinilor". Ivorianul Zie Diabate este ultimul jucător, adus de Mircea Rednic în 2007, direct de pe continentul negru, care s-a impus printre titularii lui Dinamo.

Bonetti îi va face propuneri direct lui Nicolae Badea vizavi de transferuri sau de jucători ce merită încercaţi. "Eu voi înainta oferte către Dinamo, sînt gata să ajut. Sînt fan pe viaţă al acestei echipe, îmi face mare plăcere să mă ocup de astfel de lucruri, mai ales că eu cred că am ochi buni în ceea ce priveşte tinerii. Dacă îmi pot folosi cunoştinţele pentru Dinamo, atunci va fi bine", a comentat ieri peninsularul.

Alţi 6 căutători de talente. Plus Mister
Dinamo se laudă că are cel mai numeros serviciu de scouting din România, pe lîngă diverşi impresari care fac propuneri de jucători către roş-albi. Din staff-ul actual al căutătorilor de talente fac parte Ion Moldovan (56 de ani), Ioan Sdrobiş (54 de ani), Cornel Ţălnar (53 de ani), Sulejman Demollari (46 de ani), Cristian Tănase (36 de ani) şi Florentin Petre (36 de ani). Plus administratorul delegat Cornel Dinu (63 de ani), care, dacă va fi apt din punct de vedere medical, îi poate consilia pe probleme de lot şi tehnice pe cei din Ştefan cel Mare.

"Dinamo e o echipă mare, trebuie să continue politica de a miza pe tineri, să o facă din mers, treptat, cu orice fel de jucători. Nu contează rasa sau naţia, fotbalistul este un om universal" (Dario Bonetti, antrenor)

"Va fi o primăvară mai grea pentru Dinamo, trebuie să fie puternică în fiecare compartiment, de aceea pregătirea de iarnă trebuie făcută atent. E bine să ai dubluri, cel puţin, pe fiecare post" (Dario Bonetti, antrenor)

"Ropo" depinde de salariu

Fostul dinamovist Adrian Ropotan, 25 de ani, este aşteptat înapoi în Ştefan cel Mare. Oficialii se interesează de oportunitatea repatrierii pînă în vară al închizătorului, mai ales că, în ultimele luni, Dinamo Moscova l-a lăsat, tot împrumut, la Tom Tomsk. "Ar fi bine şi pentru el că ar avea şanse să revină în circuitul naţionalei. Plus că ştie ce se vrea la Dinamo, s-ar adapta imediat la jocul echipei, lîngă Kone", au declarat şefii roş-albilor. Totul depinde acum de Dinamo Moscova, fiindcă bucureştenii vor să suporte cît mai puţin din contractul lunar de 35.000 de dolari. Ropotan a jucat 8 meciuri în toamnă pentru Tom Tomsk.

"E meritul lui Badea"
Antrenorul din sezonul trecut al roş-albilor, Ioan Andone, a avut cuvinte de laudă la adresa actualei conduceri administrative a clubului. "Actualul Dinamo este meritul lui Nicolae Badea. Tot ceea ce s-a întîmplat în această toamnă e rodul unui plan bine pus la punct şi respectat cu stricteţe, pas cu pas. Domnul Badea este un om de afaceri care conduce Dinamo ca pe o societate comercială, cu reguli stricte şi clare. Anume? Linişte, fără exagerări la victorii, fără critici nelalocul lor la eşecuri, cu salariile plătite la zi. De aceea a ajuns Dinamo aici, pentru că Badea a condus clubul fără heirup-ul cu care eram obişnuiţi în trecut", a spus Andone la Fanatik.

Inbox
- Astăzi, la ora 14:00, la cimitirul Bellu, va fi înmormîntată Silvia Dinu, soţia lui Cornel Dinu, iar dinamoviştii au făcut demersuri pentru a ţine la meciul din Ardeal un moment de reculegere în memoria nevestei administratorului delegat al clubului.
- Roş-albii nu au primă de victorie pentru meciul de diseară. Gazdele ar cîştiga cîte 1.500 de euro dac-o bat pe Dinamo.
- "Cîinii" au ajuns de ieri la prînz la Tîrgu-Mureş, s-au cazat la un hotel din oraş, iar seara s-au pregătit vreme de 75 de minute pe un teren sintetic din localitate.
- Lotul dinamovist a fost aseară la reprezentanţa Orange din Tîrgu-Mureş pentru a dialoga cu fanii, oferindu-le prilejul unor sesiuni de autografe şi de fotografii.
- Echipa de old-boys a bucureştenilor va participa mîine la Focşani la un turneu internaţional de fotbal în sală unde vor mai evolua Galatasaray, U Craiova şi Voinţa Deep Serv. Din lotul lui Dinamo fac parte, printre alţii, Moraru, Prunea, Augustin, Orac, Mateuţ, Petre, Vlădoiu, Stoican şi Tom Cristea.
- Ardelenii se tem de arbitrul Alexandru Tudor, delegat la partidă. "E arbitru de valoare, dar a mai greşit mult împotriva noastră. L-am invita pe Ion Crăciunescu să vină supervizor la acest meci", a declarat Claudiu Maior, vicepreşedintele mureşenilor.
- Maurizio Trombetta: "Dinamo are o apărare exactă, doi golgeteri veritabili, nu degeaba e pe primul loc. Ar fi frumos să învingem, dar şi o remiză ar fi bună".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
gasi1975
gasi1975  •  17 Decembrie 2011, 23:35
Postat de raven99 pe 17 Decembrie 2011, 15:49

a...si by the way...RESPECT pentru DARIO...il merita din plin din partea tuturor Dinamovistilor!!!!!

aaaa... cum zici tu...dar tu sti ce inseamna respect?

haideusicfr
haideusicfr  •  17 Decembrie 2011, 23:12

Un gol valabil anulat (in partida directa !! CFR-Dinamo) doi jucatori eliminati in meciul Steaua-CFR ,un 11metri gratuit prin care Dinamo a castigat la Tg -Mures ,iata cum se scrie *istoria * actualului campionat. *Nu ma pun ma cu finul* spune jiji broscoi la postul sportul; ro sai gsp unde este abonat. Da* cFR-ul da * cfr -ul e .. a dat bani 100-2 sute de mii de euro ???? Fratii broscoi vor sa ....ce vreti ma jigodiilori ? Nu va e rusine ? Pe stririle de ultima ora cu ultimile meciuri nu se pot face comentarii.. Jenant......

oliver
oliver  •  17 Decembrie 2011, 15:52

respect dario bonetti atasamentul tau fata de echipa nu il au conducatorii lu dinamo ce sa mai zic de suporteri parca era caini pana la moarte si dincolo de ea sau fie vreme buna fie vreme rea va zic eu o fi vreme rea dar de murit nam murit mergeti ba la stadion faceti atmosfera SA ZICEM CA II CRIZA SI NU PUTEM FACE DEPLASARI DAR MACAR CAND JUCAM ACASA SA UMPLEM STADIONUL DUPA CUM SE VEDE NOI IL UMPLEM DOAR LA MECIUL CU STEAUA BA DINAMO NU TRAIESTE DOAR SA JOACE CU STEAUA

Vezi toate comentariile (15)
Comentează