FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 21:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bonfim e sigur că ia titlul: "Va fi anul Stelei" ;)

Articol de - Publicat marti, 03 august 2010 00:00

Brazilianul Bonfim spune că a rămas impresionat de atmosfera de la meciul cu Craiova şi că după 4 ani de pauză, Steaua nu mai are voie să rateze titlul. Ultima achiziţie a roş-albaştrilor zice că e gata să intre titular încă de sîmbătă, în meciul cu FC Braşov.

Eder Bonfim a semnat ieri dimineaţă contractul cu Steaua şi a devenit oficial al 14-lea transfer al roş-albaştrilor în această vară. Brazilianul a fost dorit neapărat de Piţurcă, antrenorul fiind exasperat de randamentul mult sub aşteptări pe care Emeghara şi mai ales bulgarul Todorov l-au avut în amicale şi în primele două etape. Înainte de a se antrena sub comanda lui Piţurcă, Bonfim a acceptat ieri un dialog despre planurile pe care le are în tricoul roş-albastru.

- Eder, eşti oficial jucătorul Stelei. Cum te simţi?
- Cred că e în afara oricărui dubiu că e un pas important în cariera mea, un mare pas înainte. Am semnat cu cea mai cunoscută şi mai titrată echipă din România.

"Am jucat cu Geraldo la Benfica"
- Cît timp crezi că îţi trebuie pentru a te acomoda şi a putea evolua ca titular?
- Sînt deja pregătit din toate punctele de vedere, iar dacă antrenorul va apela la mine chiar de la meciul următor sînt apt sută la sută. Eu am efectuat toată pregătirea de vară cu Poli Timişoara, am şi evoluat în prima etapă a Ligii 1, deci nu e nici o problemă de adaptare. Cunosc foarte bine campionatul României şi sînt gata să debutez în tricoul Stelei.

- Totuşi, nu te cunoşti cu ceilalţi stelişti.
- Nici aici nu cred că va fi o piedică mare pentru că din defensiva Stelei deja mă ştiu bine cu doi dintre titulari. Cu Latovlevici am fost coleg la Timişoara, iar cu Geraldo am jucat împreună la Benfica în 2002 şi ne cunoaştem deja.

- Ai văzut meciul cu Craiova?
- Nu integral, însă am rămas impresionat de atmosferă. Cînd ai un stadion plin şi nişte fani atît de devotaţi, şi tu, ca fotbalist, eşti foarte motivat şi dai totul pentru echipă. Steaua va fi mult mai puternică avînd suporterii lîngă ea.

"Domnul Piţurcă a făcut echipă bună"
- De jocul Stelei ce părere ai?
- Cred că domnul Piţurcă a făcut o echipă bună. Şi mai cred că e timpul ca după 4 ani de pauză, în care această echipă n-a cîştigat nimic, să ia titlul. O echipă mare nu trebuie să aibă atîţia ani fără performanţe importante! Eu sînt convins că va fi anul Stelei şi că trofeele pe care nu le-am luat cu Poli Timişoara o să le iau sigur la Steaua.

- Regreţi ceva din perioada de la Timişoara?
- Prietenii. Îmi făcusem mulţi amici acolo şi pentru ei îmi pare rău că am plecat. Dar atît. În rest, sînt foarte fericit că am ajuns la Steaua.

5 pase de gol a dat Bonfim în 37 de meciuri jucate la Poli sezonul trecut. Fundaşii Stelei au dat împreună doar 4 assist-uri (Emeghara, P. Marin, Golanski, Rada)

3 a fost locul ocupat de Bonfim în Top Gazeta în sezonul trecut, primii doi fundaşi dreapta fiind Maftei (Urziceni) şi Rui Duarte (FC Braşov)

"Fanilor Stelei le promit că voi da totul la antrenamente şi la meciuri pentru a-mi ajuta echipa să cîştige din nou campionatul şi să mergem împreună în Champions League"
Eder Bonfim, fundaş Steaua

Eder Bonfim
- a împlinit în aprilie 29 de ani
- s-a născut în oraşul Mineiros, din Brazilia
- are 1,85 metri şi 75 de kilograme
- la 21 de ani a fost transferat de Benfica, direct din campionatul brazilian, însă a evoluat doar 5 meciuri pentru gruparea lusitană
- a trecut apoi pe la Estrela Amadora, Vitoria Setubal şi Uniao Leiria
- în vara lui 2008 a fost achiziţionat de Poli Timişoara

Parametri aproape identici cu Emeghara
Sosirea lui Bonfim în Ghencea va crea o concurenţă dură pe postul de fundaş dreapta. Titular e acum nigerianul Emeghara, iar rezerva lui a fost Todorov. O comparaţie între prestaţiile din sezonul trecut ale lui Bonfim şi cele ale lui Emeghara din primele două etape ale actualului campionat arată că nu e mare diferenţă între parametrii celor doi.

Bonfim    Parametru    Emeghara
9,5    recuperări    8
37,7%    baloane pierdute    20%
0,6    pase lungi    0,9
0,6    centrări    0,5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
cfrele
cfrele  •  03 August 2010, 13:24

@juliusmad :)) daca cfr viseaza ca joaca fotbal, atunci steaua e echipa de popice. probabil pentru tine modestia si decenta sunt termeni inexistenti in vocabular. hai, ia-ti banana si du-te! :))

gazistu
gazistu  •  03 August 2010, 11:58

gresit, toti zic asa care vin la steaua dar nu ia steaua titlul, doar au facut 2-2 cu craiova pe ghencea. tot CFr ia titlul, apoi vaslui, steaua, dinamo, crapid si timisoara.

ionutp84
ionutp84  •  03 August 2010, 10:46

CASTIGA PANA LA 100$ PE LUNA STAND IN FATA CALCULATORULUI NU MAI MULT DE 10 MIN TRIMITETIMI UN MAIL LA [email protected] cu textul "vreau sa particip" pt a va trimite acceptul siteului

Vezi toate comentariile (11)
Comentează