FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FOTO Borcea a explicat motivele plecării de la Dinamo » "Sînt lucruri mai importante în viaţă!"

foto: Alex Nicodim +9   FOTO
foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 iulie 2012 20:27

Cristi Borcea, 42 de ani, a anunţat azi oficial că nu va mai fi acţionar la Dinamo. Borcea a susţinut o conferinţă de presă în care a făcut publice motivele, fiind însoţit de preşedintele CA, Nicolae Badea, şi directorul Dragoş Săvulescu, cei care au rămas singurii acţionari ai clubului în acest moment. Iată cum s-a desfăşurat conferinţa:

UPDATE
Conferinţa de presă a fost presărată cu momente hazlii, dar şi cu declaraţii demne de emisiunea "Iartă-mă". Atît Cristi Borcea, cît şi Dragoş Săvulescu au ales să îngroape securea războiului şi să îşi ceară iertare pentru schimbul de replici cu tentă ironică dintre ei.

Cristi Borcea, 42 de ani, a anunţat azi oficial că nu va mai fi acţionar la Dinamo. Borcea a susţinut o conferinţă de presă în care a făcut publice motivele, fiind însoţit de preşedintele CA, Nicolae Badea, şi directorul Dragoş Săvulescu, cei care au rămas singurii acţionari ai clubului în acest moment. Iată cum s-a desfăşurat conferinţa:

UPDATE Conferinţa de presă a fost presărată cu momente hazlii, dar şi cu declaraţii demne de emisiunea "Iartă-mă". Atît Cristi Borcea, cît şi Dragoş Săvulescu au ales să îngroape securea războiului şi să îşi ceară iertare pentru schimbul de replici cu tentă ironică dintre ei.

UPDATE "Regret că a fost un schimb de replici pe care pe mine nu mă caracterizează. Îmi cer scuze. Am depăşit acele ironii. Ştiam de decizia lui Cristi de a se retrage din acţionariat şi din fotbal, cunoşteam de foarte mult timp că viaţa lui era pusă în pericol de atîta tensiune", a spus Dragoş Săvulescu.

UPDATE "Turcu e fratele meu de cruce. Îmi pare rău că nu am ajuns niciodată în grupele Ligii Campionilor. E dorinţa tuturor dinamoviştilor. Le mulţumesc suporterilor fără de care Dinamo nu făcea niciodată performanţe. Cînd am obţinut performanţe am fost cel mai aplaudat", a mai spus fostul acţionar dinamovist.

UPDATE "Cînd am venit la Dinamo l-am adus pe Cornel Ţălnar şi îi dădeam 1.000 de dolari pe an. Dinamoviştii adevăraţi se cunosc în astfel de momente. Au fost momente dificile, cînd nu aveam bani nici de apă. Am făcut o echipă din nimic. Puteam avea soarta multor formaţii care s-au desfiinţat.

Domnul Cohn ne-a ajutat foarte mult. Dacă nu era el, nu puteam da foc peluzei din Ghencea, el ne-a dat cartoanele :D. Am lucrat cu antrenor senzaţionali, Andone, Rednic, Ion Marin, dar cel mai important a fost Cornel Dinu, care a fost orice putea fi pentru mine şi pentru Dinamo.

Îmi pare bine că mi-am lăsat orgoliu deoparte şi că l-am adus pe Dario Bonetti. Cu Bonetti am avut o relaţie extraordinară. În fiecare zi am vorbit cu el, chiar şi după ce am vîndut acţiunile.

Au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea. Chiar dacă mi-au adus anumite probleme şi by-pass-uri. Dar de asta e frumos şi palpitant fotbalul. În ultimii ani am fost mai mult bucuroşi decît trişti. Fără fraţii Becali nu puteam obţine performanţe niciodată", a mai spus Cristi Borcea.

UPDATE La conferinţa de ADIO a lui Cristi Borcea de la Dinamo, fostul acţionar a apărut într-o ţinută caracteristică, cămaşă albă şi cravată roşie.

"Cornel Dinu nu s-a simţit în stare să participe la această conferinţă tocmai din ataşamentul pe care îl are de Cristi" , a declarat Nicolae Badea.

"Eu am fost o fire mai impulsivă, iar Nicolae Badea a fost persoana mai calmă. Echipa asta a adus la Dinamo atîtea torfee. A fost o decizie foarte grea să mă despart după atîta timp de Dinamo. A fost şi va rămîne în viaţa mea. Nu mai există altă echipă pentru mine"

"Le mulţumesc foarte mult colegilor mei, domnul Badea şi Dragoş. Avem mai multe momente plăcute decît neplăcute. Au fost şi momente de rătăcire, au fost cuvinte regretabile. Le-am regretat toţi. Le mulţumesc foarte mult că m-au înţeles.

După pierderea campionatului cu Unirea Urziceni, cînd a fost cea mai neagră zi din viaţa mea. De atunci dorm în 90% din seri cu medicamente. Era o echipă excepţională la Dinamo.

În ultimii 3 ani eram decis să fac pasul înapoi. Acea problemă de sănătate m-a făcut să îmi dau seama că sînt lucruri mai importante în viaţă. Eu nu pot să fac lucrurile pe jumătate. Mă dedic 100%. Am mai avut anumite discuţii cu Dragoş, a venit la Miami. L-am adus la meciul cu Lazio beat mort, nu se urcase niciodată în avion", a declarat Cristi Borcea.

UPDATE / A început conferinţa lui Cristi Borcea. Acesta a apărut în faţa jurnaliştilor însoţit de Nicolae Badea şi de Dragoş Săvulescu.

____________________

Vestea plecării de la Dinamo a unuia dintre cei mai influenţi conducători din fotbalul românesc, Cristi Borcea, a surprins lumea din fenomen.

Fostul acţionar al "cîinilor" a revenit în ţară pentru a susţine o conferinţă de presă în ca să puncă la punct toate detaliile plecării.  Unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Cristi Borcea, Claudiu Niculescu, a vorbit şi el despre plecarea acestuia de la club.

"Am vorbit cu domnul Cristi Borcea şi s-a săturat să fie înjurat. De cînd a venit la Dinamo, clubul a avut mereu performanţe. Era un om care era mereu aproape de jucători. Marele nostru regret este că nu am jucat în Champions League", a spus fostul antrenor al lui "U" Cluj.

“Cristi Borcea s-a retras de la Dinamo pentru că nu mai avea nici o putere de a influenţa. Cînd a realizat asta, dar şi faptul că nu mai poate schimba lucrurile, a decis să plece. Era o aşteptare să se spânzure singur", a spus Cohn.

Borcea va susţine astăzi de la ora 16:00 o conferinţă de presă în care va explica motivele despărţirii de Dinamo. Rămîi pe GSP.RO pentru detalii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (74)
biancorossi
biancorossi  •  24 Iulie 2012, 01:24

damai borcea, asa e, sunt lucruri mai importante, de pilda onoarea.

cri5ti
cri5ti  •  24 Iulie 2012, 00:30

mare realizare....asta e cam cea mai mare realizare a echipei dinamo in fata in fata stelei....altii sarbatoresc an de an castigarea cupei campionilor...iar altii incendierea unei peluze

g.torje23
g.torje23  •  24 Iulie 2012, 00:07

asa cum a fost el ...si tot ce a facut bune , rele ,poate mai mult rau , nu i pune nimei la indoiala dragostea fata de dinamo pt omu asta pe primu lok in viata a fost dinamo si porma restu da asa a fost el prost si le a permis fratilor becali sa se implice mult prea mult si daia poate realizarile au fost mici, dar inco data nu kred k mai exista cineva in fotbal sa puna atat suflet kat a pus omu asta , a fost la un pas sa l bage in groapa dinamo ,pai pe becali il doare la fleasca nu kred k il vom vedea vreodata sa se imbolnaveasca pt steaua ,stii care e problema in general k oameni vad doar partile rele si nu si cele adev si bune eu il respect pe borcea!!

Vezi toate comentariile (74)
Comentează