FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Borcea l-a titularizat pe Luchin » Fostul acţionar dinamovist încă se mai implică în primul 11 al echipei

Relaţia între Luchin şi Bonetti s-a răcit în primăvară, cînd apărătorul a mărturisit că antrenorul i-a făcut pe jucători în vestiar
Relaţia între Luchin şi Bonetti s-a răcit în primăvară, cînd apărătorul a mărturisit că antrenorul i-a făcut pe jucători în vestiar "drogaţi şi trădători

Articol de - Publicat luni, 20 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 august 2012 21:37

Fostul preşedinte executiv a plecat din rîndul acţionarilor, însă se implică în continuare în viaţa echipei. Înainte de Chiajna, l-a sunat pe Bonetti pentru a-i face lobby stoperului.

Srgian Luchin stă ca pe ace în Ştefan cel Mare. Aflat într-un război rece cu Dario Bonetti, fotbalistul de 26 de ani a devenit un nou motiv de scandal între impresarul fotbalistului, Cristea Opria, Cristi Borcea şi antrenorul italian. Ultima înfruntare a avut loc înainte de partida cu Concordia Chiajna (0-0), de vineri.

Tot Borcea l-a băgat şi în Supercupă
În dimineaţa partidei de la Chiajna, Luchin era anunţat rezervă, lucru ce a stîrnit iritarea lui Borcea, cel care l-a adus în Ştefan cel Mare pe Srgian. Surse autorizate susţin că fostul acţionar, care mai deţine titulatura de preşedinte executiv pînă la 1 octombrie, l-a sunat pe Bonetti pentru a-şi impune punctul de vedere: "Luchin e jucător de echipă naţională, nu ne putem bate joc de el şi să-l ţinem numai rezervă!".

"Tot Borcea l-a băgat în primul «11» şi la derby-ul cu CFR, din Supercupă, Bonetti n-avea ochi pentru el nici atunci", au mărturisit aceleaşi surse. Forţat şi de problemele fizice ale lui Constantin Nica, peninsularul l-a titularizat pe Luchin contra Concordiei, însă înainte de asta îi explicase apărătorului de ce nu contează pe el în mod regulat: "Cînd ai fost titular, ai tras echipa în jos prin prestaţiile!".

"Nu-l vrea pe Luchin pentru că l-a înfruntat!"
Agentul fundaşului, Cristea Opria, s-a alăturat fraţilor Ioan şi Victor Becali în clubul celor care îl critică public pe Bonetti. "Dacă un fotbalist ca Luchin, este ţinut pe bancă din cauza unor antrenori anonimi ce vin pe la noi, atunci cînd vrem să ne calificăm cu echipa naţională la un turneu final, jucăm ca nişte gloabe! Marele Bonetti nu vrea să-l bage pe Luchin pentru că băiatul a dat o declaraţie. Păi, ce vrea, să ne punem toţi lacăt la gură?! E cel mai bun jucător din apărare al lui Dinamo, nu e nici unul de nivelul lui, dar Bonetti nu-l vrea sub nici o formă în echipă!", a spus Opria la GSP TV.

Împins la Granada
Agentul Cristea Opria, care a intermediat şi împrumutul lui Torje de la Udinese la Granada, doreşte să-l transfere la clubul spaniol şi pe Luchin. Scouterii Granadei sînt cu ochii pe fundaşul de 26 de ani. "Sper să-l iau cît mai repede de la Dinamo, încerc să-i găsesc ceva. Dacă nu iese nimic, atunci să-l ţină Bonetti pe bancă şi să-l facă borş, dar să-l plătească el!", a zis Opria.

Piţurcă îl vrea fundaş dreapta
Conflictul dintre Srgian Luchin şi Dario Bonetti îl afectează şi pe selecţionerul Victor Piţurcă. Fără fundaş dreapta de meserie, echipa naţională se bazează pe acest post pe Luchin şi pe Papp. Cei din staff-ul echipei naţionale le-au transmis dinamoviştilor că ar fi bine ca Luchin să evolueze mai mult în banda dreaptă a apărării pentru a putea fi o soluţie viabilă în meciurile pe care România le va disputa în preliminariile pentru CM 2014.

"Bravo, aşa trebuie să joci de acum încolo! Ai avut cea mai bună evoluţie de cînd ai venit la Dinamo" (Bonetti către Luchin, după partida cu Chiajna)

3 meciuri a jucat Luchin pentru Dinamo în acest sezon, în alte două nu a intrat în calculele lui Bonetti, iar în amicalul cu Barcelona a jucat o jumătate de oră

375.000 de euro a plătit Dinamo pentru Luchin în august 2011, fundaşul fiind în coproprietate între clubul din Ştefan cel Mare şi agentul Opria

12.000 de euro lunar e salariul lui Luchin în Ştefan cel Mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
costy
costy  •  21 August 2012, 13:11

SA SE IMPLICE LA NEVASTA ACASA....SA NE ASE DRACU IN PACE...

xzx
xzx  •  20 August 2012, 19:25
Postat de caine_ pe 20 August 2012, 13:34

Da, in Romania se poate ca niste jucatori sa fie pe teren doar pt ca vor agentii, indiferent dac ele in forma sau nu, daca pe postul lui sunt alti mai buni. Iar de Borcea vom scapa doar cand ajunge in sicriu, se pare

Si selactia la NATIONALA se face tot de catre IMPRESARI,care au nevoie de CV-uri bogate in selectii pentru gloabele care urmeaza sa fie vandute.Piturca este omul potrivit pentru interesele acestor oameni pentru ca este un antrenor-jucator si o vinde si pe mama lui pentru niste euro))

phoneme
phoneme  •  20 August 2012, 18:21

SRDJAN. Il cheama Srdjan Luchin, inteligentilor. "Cînd ai fost titular, ai tras echipa în jos prin prestaţiile!". Aaaa, ce ???? :))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează