FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Borcea: "Vreau şi eu tiki-taka la Dinamo!"

Ioan Andone, Andone, Dinamo
Ioan Andone, Andone, Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2010 00:00

Impresionat de jocul ibericilor, Borcea i-a transmis lui Andone după semifinala Spania - Germania 1-0 că doreşte să vadă acelaşi lucru şi la echipa roş-albă

Miezul nopţii, la cîteva minute după ce s-a încheiat semifinala Spania - Germania, 1-0, decisă de golul lui Puyol şi de jocul aproape fără cusur al ibericilor.

Cristi Borcea (în vervă): "Ando, ai văzut meciul Spaniei? Incredibil ce joc poate să facă! Aşa vreau să jucăm şi noi! Tiki-taka, da?".
Ioan Andone (calm): "Cristi, şi eu mi-aş dori tiki-taka, dar trebuie să poată şi echipa. Îţi trebuie fotbalişti, omogenizare, relaţii de joc, să viseze fotbalul şi în somn...".

Borcea (şi mai exaltat): "Avem jucători de două echipe. Cei mai valoroşi! Eu cred că se poate".
Andone (foarte calm): "Uşor de zis... Îi vezi la noi pe Xavi, pe Iniesta? Villa a ales Barcelona, n-a vrut la Dinamo! Să ne vedem lungul nasului şi, pentru moment, să jucăm cum ar trebui, ca să-i readucem pe fani la stadion! Să nu visăm la alte galaxii".

Acestea au fost frînturi din dialogul acţionar - antrenor confirmate de apropiaţi ai celor doi. "Nu este prima oară cînd Borcea se entuziasmează după ce vede prestaţii ale unor echipe celebre. A mai văzut meciuri din Champions League ale lui Milan şi Arsenal şi le-a cerut lui Ţălnar şi lui Rednic să-i facă pe dinamovişti să joace la fel. <Ţînţarul> chiar i-a replicat lui Borcea: <Cristi, eu aş juca precum Milan, dar Pirlo nu vrea să-mi vină la antrenamente?!>".

Momentan, "cîinii" i-au adus în acest mercato pe Helder şi Naumovski (cîte 100.000 de euro), Cătălin Munteanu şi Garat, liberi de contract, pe lîngă jucătorii reveniţi din împrumuturi. Iar Dinamo a bifat 4 înfrîngeri şi o remiză în amicalele stagiului din Austria.



Dinamo joacă la Bălţi
Spre satisfacţia lui Ioan Andone şi a elevilor săi, Dinamo va juca în turul doi al Europa League cu Olimpia Bălţi, din Moldova. "Cîinii" au reuşit astfel să evite o deplasare dificilă, de aproximativ 3.000 km, în Azerbaijan. Olimpia (locul 3 în campionatul trecut) s-a calificat după ce a remizat în deplasare, 1-1, cu Khazar Lankaran. Golurile au fost marcate de Robens (14), pentru moldoveni, şi de Lalin (78), pentru azeri. Prima manşă se va juca joia viitoare, la Bălţi, iar returul pe 22 iulie, la Bucureşti, Dinamo fiind prima echipă românească ce intră în competiţiile europene în acest sezon.

Poli îl dă pe Scutaru
Dinamoviştii au discutat cu Marian Iancu despre posibilitatea achiziţionării lui Srdjan Luchin (24 de ani) sau a lui Marian Cisovsky (30 de ani). Bănăţenii nu acceptă momentan propunerea "cîinilor" şi îl oferă în schimb pe stoperul Cristian Scutaru. Apărătorul de 23 de ani a mai fost la un pas de a ajunge la Dinamo în urmă cu un an, însă totul a căzut întrucît cele două cluburi nu s-au înţeles asupra sumei de transfer.

Amical de lux cu Roma
Dinamoviştii plănuiesc să-şi prezinte lotul pentru sezonul 2010-2011 într-un meci de pregătire contra unei formaţii de calibru din Europa. Cum relaţiile cu AS Roma, unde l-au cedat pe Lobonţ în această vară, au devenit excelente, s-a discutat despre posibilitatea disputării unui amical în săptămîna dinainte de startul Ligii I. Cel care ajută ca Roma să vină la Bucureşti este Ioan Becali, în relaţii bune cu oficicialii italieni.

Negocieri dure cu Maksumici
Fundaşul central Ajdin Maksumici încă nu a semnat contractul pe două sezoane care i-a fost oferit de Dinamo. Singura problemă a rămas salariul fotbalistului, care solicită 10.000 de euro pe lună. Roş-albii vor să-i ofere cu 2.000 de euro mai puţin, de aceea negocierile s-au prelungit. Aseară urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri, dar "cîinii" susţineau că îl vor convinge pe fundaşul de 25 de ani să semneze.

Inbox:

- Portarul Kristijan Naumovski (22 de ani), de la Rabotnicki, a semnat cu Dinamo un contract pe cinci sezoane.
- Roş-albii au continuat şi ieri negocierile pentru fundaşul stînga de la Pandurii, Carlos Cardoso. "E un jucător pe care Andone îl doreşte foarte mult", a zis Florin Prunea.
- Victor Becali încearcă să rezolve transferul lui Cristi Pulhac la Alicante, însă aşteaptă să vadă dacă le vor fi blocate conturile spaniolilor după ce preşedintele lui Hercules a fost reţinut de poliţie.
- Helder a revenit de ieri în program normal de pregătire, iar Georgian Păun s-a antrenat separat, acuzînd o miozită.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
zapgab
zapgab  •  10 Septembrie 2010, 15:41

Villa a ales Barcelona, n-a vrut la Dinamo! Daca a spus asa ceva Andone, omul e criminal, are simtul umorului foarte dezvoltat... :)))))

florinthunder
florinthunder  •  09 Iulie 2010, 21:23

si noi vrem un presendinte sanatos la cap.....nu visator si cu mintea cat oul de bibilica...sa-ti fie rusine...pleaca cat mai repede ca ti-ai batut joc de clubul asta de tot

florinthunder
florinthunder  •  09 Iulie 2010, 21:22

borceaaa dupa ce ca iti bati joc de oamenii din club si acum ma refer strict la angajatii clubului pe care ii umilesti cu niste salarii pe care nici un srl de cartier nu le are...mai spui si numai tampenii..trebuie jucatori ca sa joci tiki taka....nu circurile si lenea de le avem noi la echipa..oricum esti un administrator de nota 0.oameni cu salarii de 1000 ron jenant..sa-ti fie rusine si umpleti cu miliarde jucatori de 2 lei care nu fac nimic pt clubul asta...si umilind oameni care pun suflet

Vezi toate comentariile (17)
Comentează