FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

„Câți bani ne dai?” » Adresă oficială primită de Gigi Becali pentru a vira cota din transferul lui Moruțan

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 00:00 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 11:01

FC Botoșani a apelat oficial FCSB-ul ca să capete 9% din suma de transfer a lui Moruțan.

Lui Becali îi place să se laude în public că a încasat mai mulți bani decât a încasat de fapt, ceea ce îi derutează pe partenerii de afaceri. 

FC Botoșani a trimis o scrisoare către FCSB, prin care clubul pe care-l conduce Valeriu Iftime a întrebat care a fost prețul real din vânzarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray și când au de gând roș-albaștrii să plătească suma aferentă părții pe care o mai aveau botoșănenii din drepturile asupra fotbalistului.

Moldovenii l-au vândut pe Moruțan la FCSB cu un milion de euro și au mai păstrat 9% din revânzarea jucătorului. Becali a anunțat, imediat după ce l-a dat pe Olimpiu la Galata, că a încasat 5,7 milioane de euro. 

Botoșanii ar avea de luat 513.000 de euro. În realitate, turcii au plătit doar 3,5 milioane de euro, din care clubul lui Iftime are dreptul la 315.000 de euro.

Iftime a cerut o clarificare oficială a sumelor. El va continua să mai încaseze bani și din „variabilele” din actul de transfer al lui Moruțan. FCSB va mai lua în curând 600.000 de euro, în momentul în care „Oli” va bifa al 14-lea meci în tricoul lui Galatasaray în campionatul turc.

Mijlocașul a apărut până acum în trei partide din SuperLiga. Procentul moldovenilor rămâne 9 la sută și din bonusurile de care va mai beneficia echipa lui Becali. 

Moruțan are 22 de ani și a avut parte de laude imediat după ce a ajuns la Istanbul. El a ajuns să fie criticat recent de media turcă și de glorii ale fotbalului de acolo, într-un context general slab al echipei, coborâtă spre mijlocul clasamentului.

Cât susținuse Gigi că a încasat

- 4,2 milioane € pe loc, la perfectarea transferului 
- 1,5 milioane € ca bonus la calificarea lui Galatasaray în grupele Europa League.

Datele reale din „afacerea Moruțan”

- Clubul lui Becali va încasa 3,5 milioane € în patru rate. Prima va fi plătită în noiembrie, când roș-albaștrii vor primi doar 700.000 de euro 
- Românii mai încasează 20% din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu 
- FCSB mai primește 1.000.000 € dacă roș-galbenii se califică în grupele Champions League sau 300.000 de euro în cazul în care fosta formație a lui Hagi prinde un loc în grupele Europa League. Bonusurile acestea sunt plătibile o singură dată, nu sunt valabile la fiecare calificare 
- Roș-albaștrii mai iau 600.000 € în momentul în care „Moro” va aduna 14 partide pentru turci

Nu știu care a fost prețul lui Moruțan. Becali a pronunțat o sumă, în presă am citit o altă sumă. Oricum, noi așteptăm banii, chiar avem nevoie de ei! Nu îmi e frică de domnul Becali, am mai făcut afaceri împreună
-Valeriu Iftime, la Antena 1

„Este exclus să-l ia pe Ongenda”

Botoșanii au tot „exportat” fotbaliști către FCSB, dar pe lista tranzacțiilor nu va fi înscris și Ongenda. Mijlocașul francez e într-o formă excelentă, are 3 goluri în 9 meciuri din campionat, și a fost dorit de Edi Iordănescu la FCSB în vara aceasta. 

Iftime exclude un transfer la București al lui Ongenda. „El vrea să plece liber în vara anului viitor, la finalul contractului cu noi. Nu mai sunt șanse să meargă la FCSB”, a comentat Iftime la DigiSport. Becali oferise 400.000 de euro în schimbul lui Ongenda, un preț cu care președintele de la Botoșani era de acord. 

Jucătorul ar fi primit 50.000 de euro la semnarea contractului și câte 20.000 de euro în fiecare lună din contractul cu FCSB, condiții pe care le-a respins. A preferat să joace la Botoșani până în iunie 2022 cu un salariu de 5.000 de euro pe lună.

Citește alte știri din Liga 1:

Ionel Ganea, derapaj incredibil la adresa conducătorilor DDB: „Boschetarii ăia nu au ce să caute acolo să conducă! E un haos total. Tot cu minciuni, tot cu păcăleli și vrăjeli”

Dezvăluire incredibilă despre Dan Petrescu făcută de un fost coleg: „Era cel mai fericit dacă pierdeam”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
2470196376539519
Eduard Antoniu  •  23 Septembrie 2021, 08:08

Valeriu nu vede un eurocent de pe Morutan de la oierul asta *** parsiv.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tinn
tinn  •  22 Septembrie 2021, 13:48
Postat de c23665 pe 22 Septembrie 2021, 11:18

Hagi a primit exact cat a primit Iftime! Praful de pe toba!

Stii tu, sau asta-ți zic impresarii pentru care postezi?

tinn
tinn  •  22 Septembrie 2021, 13:47
Postat de marcelclujnapoca pe 22 Septembrie 2021, 11:49

si U Cluj are de primit pe formarea jucatorului ....nu am vazut scris nimic de asta nicaieri ! De ce se mai formeaza fotbalisti !?

Ăia i-a plătit Iftimie. Mai uită-te prin regulament

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close