FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV A scris istorie în tricoul roș-albastru, dar recunoaște după mulți ani: „N-am vrut la Steaua! M-am simțit prost când Gigi m-a pus căpitan”

Bourceanu, căpitan la FCSB înaintea duelului cu FC Basel, din sezonul 2013-2014. Foto: ImagoImages
Bourceanu, căpitan la FCSB înaintea duelului cu FC Basel, din sezonul 2013-2014. Foto: ImagoImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 13:17 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 13:34

Alexandru Bourceanu (36 de ani) a început fotbalul la Galați apoi a ajuns la Poli Timișoara, unde a fost remarcat de Gigi Becali. Patronul celor de la FCSB și l-a dorit, dar Bourceanu a refuzat. Transferul s-a făcut până la urmă, după mai multe runde de negocieri între cele două părți. Detaliile mutării au fost prezentate de Alex la „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Alex, tu la FCSB ai ajuns de la Timișoara.

- Abia terminasem campionatul. Am mers la echipa națională după doi ani și jumătate și acolo am stârnit interesul celor de la FCSB sau cel puțin pe-al lui Gigi Becali. Sigur n-am vrut să merg la FCSB. Bine, atunci era Steaua. Am avut discuții atunci cu Vaslui și cu Steaua. Am rămas la Timișoara, am refuzat inițial să merg, dar după o lună, avându-l mijlocaș doar pe Bicfalvi, Gigi Becali a insistat. A mai dat niște bani! Ha, ha, ha!

VIDEO. Dezvăluirile lui Bourceanu din culisele FCSB:

- E interesant că n-ai vrut să vii. De ce?

- Aveam 26 de ani și eu îmi doream să merg în străinătate! Dar neavând o ofertă, am ales să vin... Detaliile financiare și contractuale le-a discutat impresarul meu de atunci, Florin Iacob. Sunt un slab negociator și tind să accept orice variantă care mulțumește pe toată lumea. Știindu-mi slăbiciunea, am evitat să port eu discuțiile financiare și în general am avut contracte decente și nu datorită mie. Nu e treaba mea, nu mă pricepeam, iar oamenii din fața mea, președinți și patroni, ar fi putut să facă ce-ar fi vrut cu mine.

Bourceanu, despre momentul când a devenit căpitan: „M-am simțit un pic prost”

- A fost un salt important în cariera ta.

- Chiar dacă la Timișoara am fost în luptă pentru câștigarea campionatului și am jucat în Europa, FCSB sau Steaua îți oferă o altă anvergură atât în România, cât și în străinătate. Te transferi mult mai ușor, ești an de an în lupta pentru titlu, ești an de an în cupele europene. Ai mai multe șanse să te transferi și ai mai multe șanse să joci în echipa națională a României.

- Și după câteva luni ai ajuns căpitan.

- Tot timpul s-a făcut discuția asta. Trebuie să fiu corect și să spun că Gigi Becali a venit la un antrenament și-a spus: "De astăzi, tu ești căpitan!". Nu pot să spun că m-am împotrivit... Căpitan era Tătărușanu, dar era accidentat. A fost un moment complicat pentru mine, m-am simțit un pic prost, deși nu era vina mea.

- Ai fost perceput ca omul patronului?

- Nu știu. Colegii mei au stat cu mine în vestiar zi de zi, mă cunosc, știu cum sunt. Lumea își formează o părere foarte repede, o părere superficială. Ei mă cunoșteau, pentru că am avut momente bune și momente foarte proaste împreună. Cunoști oamenii în detaliu în toate momentele lor.

- Tătărușanu cum a primit vestea?

- I-am spus că-mi pare rău că asta era situația și că nu puteam să intervin. Eu nu vorbeam cu domnul Becali, nici nu-l sunam. L-am sunat odată când era la pușcărie și i-am cerut să plec. Era Costel Gâlcă antrenor, mi-a spus că nu plec și gata! S-a terminat. Voiam să plec înapoi la Trabzon pentru că eram împrumutat un an la FCSB. Au cerut și-o sumă foarte mare și am rămas la FCSB. El era șeful, elc decidea.

CITEȘTE ȘI

GALERIE FOTO Soția lui Năstase, în scandalul cu Marica: „Ilie a ajuns la spital, e șocul vieții sale”» Așa arată baza de 50 de milioane de euro de la care a pornit conflictul

EXCLUSIV Victor Pițurcă rupe tăcerea despre Gigi Becali: „Acum nu mai antrenează! Înainte primea telefoane de felicitare cu «Bravo, patroane!»”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (9)
457961185625445
Marian Manolache  •  13 Noiembrie 2021, 15:58
Postat de iosif_sef_bucatar pe 13 Noiembrie 2021, 14:43

sa facem prezenta !! Iosifeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

drdd
drdd  •  13 Noiembrie 2021, 15:58
Postat de steaua.inseamna.csa pe 13 Noiembrie 2021, 14:13

Dorința i-a fost îndeplinită: nu a jucat la Steaua ci la FC fcsb! :-)))

Uefa zice altceva!

maradona5
maradona5  •  13 Noiembrie 2021, 15:09
Postat de iosif_sef_bucatar pe 13 Noiembrie 2021, 14:43

sa facem prezenta !! Iosifeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează