FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Bourceanu are mai mult tupeu în afara terenului » L-a "urecheat” pe Duckadam!

Bourceanu s-a supărat că Duckadam l-a criticat pe Tătăruşanu în presă.
Bourceanu s-a supărat că Duckadam l-a criticat pe Tătăruşanu în presă.

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 18 februarie 2012 22:50

”Gladiatorul” l-a chemat la Mogoşoaia pe eroul Cupei Campionilor cîştigate de Steaua ca să-l certe pentru declaraţiile despre Tătăruşanu.

Bourceanu e căpitanul unei echipe fără performanţe, în vreme ce Duckadam a luat o mulţime de trofee, cel mai important fiind Cupa Campionilor Europeni, în 1986.

Steliştii au identificat sursa problemelor: Helmuth Duckadam. Portarul cu care roş-albaştrii au cîştigat Cupa Campionilor în 1986, acum preşedinte al clubului şi critic al lui Ciprian Tătăruşanu după înfrîngerea cu Twente (0-1). Jucătorii l-au convocat pe Duckadam la Mogoşoaia pentru o discuţie. De fapt, au vrut să-l certe că a vorbit despre portarul-gafeur din eşecul cu olandezii.

"Nu-ţi mai da cu părerea deloc!"
Iniţiativa i-a aparţinut căpitanului Alexandru Bourceanu, cel care l-a sunat pe fostul goalkeeper şi l-a chemat "la raport" la Mogoşoaia. "Vrem să vorbim", i-a transmis mijlocaşul. Preşedintele a mers acolo şi a auzit plîngerile fotbaliştilor. "Nu vrem să mai comentaţi despre echipă. De fapt, să nu vă mai referiţi deloc la jucători şi să nu mai povestiţi la TV tot ce se discută aici! Înţelegeţi că asta ne face rău!" a fost reproşul pe care Bourceanu i l-a făcut lui Helmuth.

Portarul din Cartea Recordurilor, cu patru lovituri de departajare salvate în finala Cupei Campionilor Europeni, a avut un discurs împăciuitor: "Băieţi, eu n-am nimic cu nici unul dintre voi, înţelegeţi asta! Doar mi-am spus o părere. Şi-mi pare rău dacă vreunul s-a simţit jignit!".

I-a turnat
Jucătorii au decis că trebuie să-l oprească pe Duckadam să mai vorbească din cauza comentariilor lui despre prestaţia avută de Tătăruşanu joi seară, dar cel mai rău i-a enervat că "eroul de la Sevilla" a dezvăluit cum fotbaliştii au dat peste cap programul pe care-l făcuse Ilie Stan cu o scuză pe care a invocat-o tocmai portarul titular: "Nu rămîn în cantonament că e prea mic patul din cameră. Vreau să dorm acasă, în patul meu mare!".

Antrenorul i-a ascultat pe Tătăruşanu şi pe ceilalţi şi a renunţat să mai ţină echipa în cantonament în noaptea de sîmbătă spre duminică, aşa cum plănuia.

Emblema istoriei contra generaţiei fără glorie
Duckadam a contribuit decisiv la cea mai mare performanţă din istoria Stelei, Cupa Campionilor Europeni cucerită în mai 1986, în urma finalei cu Barcelona. Militarii s-au impus după loviturile de departajare, 2-0, o ispravă posibilă graţie inspiraţiei formidabile a lui Duckadam, care a apărat patru penalty-uri ale spaniolilor. Pe lîngă acest trofeu, Helmuth a mai luat cu Steaua două titluri de campion şi o Cupă a României. Cine sînt jucătorii cu care se află el în conflict acum? Bourceanu, 27 de ani peste două luni, n-are nici o performanţă în tricoul Stelei. Iar Tătăruşanu a cîştigat o Cupă a României.

Pe Gigi nu-l ceartă :)
Bourceanu a luat iniţiativa anti-Duckadam din cauza criticilor la adresa lui Tătăruşanu, dar portarul tot nu scapă de consecinţele gafelor pe care le-a comis în meciul cu Twente. El va fi rezervă la Enschede, în returul cu Twente, o decizie pe care Gigi Becali i-a aprobat-o lui Ilie Stan: "Stanca e mai bun. Tătăruşanu adoarme des în poartă". Răzvan Stanca a fost folosit în amicalul de ieri cu Juventus Bucureşti şi va apăra din primul minut şi în Olanda.

Sprijinit de patron
Deşi nu are o influenţă mare în lot, Alex Bourceanu şi-a păstrat banderola de căpitan şi după pregătirea din iarna asta, înaintea unor fotbalişti importanţi din echipă, precum Brandan şi Geraldo. El are girul lui Gigi Becali, care s-a certat recent cu Dragomir pentru "Gladiator". Preşedintele LPF îl criticase pe Alex, pe care îl vede sub Bicfalvi, ca valoare.

1 an avea Bourceanu cînd Duckadam salva penalty-urile catalanilor şi cîştiga Cupa Campionilor pentru Steaua. Tătăruşanu avea trei luni

6 luni au trecut de la debutul lui Bourceanu la Steaua. Duckadam a petrecut patru sezoane în Ghencea, pînă cînd cariera i-a fost întreruptă de o accidentare, la puţin timp după finala CCE

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (60)
limitless3rd_1180
limitless3rd_1180  •  19 Februarie 2012, 23:27

Duckadam e un pampalau de ala inofensiv care vorbeste numai aiurea. Cunosc modelul... Vorbeste foarte foarte bine in poarta dar, nu mai e in poarta. Si daca nu poate mai mult, mai bine sa taca! Are dreptate Bourceanu! Si apoi si "jurnalistii" lui peste fac cancan. Ce titlu de kkt!

nmc75
nmc75  •  19 Februarie 2012, 21:02

sunt dinamovist si-mi pare rau de Steaua. va mirati de ce dinamovistii si nu numai , nu mai tin cu Steaua in meciurile internationale. daca s-a ajuns bourceanu (un no-name in fotbalul romanesc , la fel ca si becali) sa dea sfaturi celor care au facut ceva pt Steaua.

simohayha
simohayha  •  19 Februarie 2012, 20:49
Postat de sibelius pe 19 Februarie 2012, 13:26

Eu pun pariu ca nu l-ai vazut pe Duckadam aparand. Ca alti 80-90% dintre cei de aici folosesti cuvinte mari si fara acoperire. Duckadam a fost un portar cel mult mediocru care a prins o cateva minute fantastice. Atat.

Ce vorbesti, Mr.Bean? Dacă vedeai meciul Steua -Anderlecht ai fi vazut ca Duka a sigilat poarta...Si poate nu stii, Helmuth mediocrul a mai aparat un 11 m in 1985, cu A.S. Roma...Etc...Eu cred ca poti sa comentezi vremea sau ceva muzica simfonica..Lasa fotbalul pentru altii..

Vezi toate comentariile (60)
Comentează