FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Brandan are "verde" de la Ilie Stan şi "roşu" de la Becali » "Mai bine pleca!"

Pablo Brandan
Pablo Brandan

Articol de , - Publicat marti, 24 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2012 23:07

Brandan are antrenorul de partea lui: Stan e de acord cu transferul său la Tianjin, de teamă că fotbalistul va deveni frustrat dacă va rata afacerea


Steaua n-a scăpat de "problema Brandan" nici după ce Becali a promis că argentinianul va continua în roşu şi albastru. Ilie Stan a vorbit cu fotbalistul despre propunerea pe care a primit-o din China. Concluzia antrenorului: "La Steaua nu există fotbalişti indispensabili! Nimeni nu e de neînlocuit, indiferent de numele lui sau de post!".

El se declară în favoarea cedării lui Pablo la Tianjin Teda, gruparea chineză care i-a promis jucătorului două milioane de dolari pentru un contract pe trei ani. Brandan a vorbit deja despre ofertă ca fiind una irezistibilă şi Ilie crede că suma nu-i va mai ieşi uşor din minte: "Dacă rămîne, e foarte posibil ca el să devină frustrat, nervos, nemulţumit că nu i s-a oferit posibilitatea să cîştige foarte mulţi bani. Nu e plăcut să ai în lot un fotbalist supărat".

Opinia lui Stan contravine celei pe care Becali a exprimat-o deja: "Garantez eu că Brandan nu se mai mişcă nicăieri, indiferent cîţi bani ar mai oferi chinezii!". Argentinianul a făcut abia ieri vizita medicală la INMS, fiindcă a ratat-o pe cea la care participaseră colegii lui, întrucît el s-a întors mai tîrziu din America de Sud. Iar azi va fi în avionul care îi duce pe roş-albaştri în Antalya, pentru ultimul stagiu de pregătire înaintea duelului cu Twente, de pe 16.

Avertismente transmise de Gigi către Brandan, la GSP TV:
- "Cînd i-am dat bani lui Brandan, mi-a cerut cumva părerea? Nu, l-am plătit, pur şi simplu! El n-are voie să aibă păreri, că d-aia există un contract între noi!"
- "Brandan să fie sănătos! Ce face? Nu mai dă randament? O să stea numai pe bancă dacă nu o să mai dea randament!"
- "Ilie Stan are nişte idei d-astea extreme. Mi-a zis că Brandan e exponenţial pentru echipă, dar că e transferabil, deşi are nevoie de el ca de aer"
- "Despre jucători vînduţi mai vorbim la vară! Pînă atunci nu mai pleacă nimeni, că deja i-am făcut pe plac lui Nicoliţă şi l-am lăsat în Franţa!"

Încă un motiv pentru care nu pleacă!
Pablo Brandan e numărul 1 în topul mijlocaşilor centrali din România la capitolul recuperări

Steaua pleacă astăzi în turneul din Antalya, unde va susţine cinci partide de pregătire. Ilie Stan şi staff-ul său sînt deja cu gîndul la meciul cu Twente, din Europa League, de peste trei săptămîni. Deşi spune că se teme să aibă un jucător bulversat în lot, tehnicianul roş-albaştrilor are şi motive să zîmbească pentru că-l va avea în continuare la echipă pe sud-american. Argentinianul a fost cel mai bun pasator al echipei din tur, cu 7 pase decisive, dar a mai excelat şi la un alt capitol.

Mijlocaşul de 28 de ani este primul în topul recuperatorilor din Liga 1. În 17 meciuri jucate, Brandan a reuşit 177 de recuperări. Adică o medie de 10,4 recuperări pe sezon. Cum Stan nu-l va avea la dispoziţie pe Bourceanu, al doilea în acest top, cu 168 de recuperări în 16 partide, tot greul va cădea pe argentinian. Cel mai probabil, lîngă Brandan, în centrul liniei mediane, va juca Prepeliţă. Olteanul a jucat puţin în tur, doar 9 meciuri, şi a reuşit doar 56 de recuperări.

"Financiar, e o mare dezamăgire"
Brandan repetă că îşi doreşte să meargă în China pentru bani şi crede că un fotbalist defensiv, ca el, nu poate fi niciodată indispensabil

- Pablo, patronul a anunţat că nu te lasă să pleci. Cum comentezi?
- Eu am vorbit cu conducerea în momentul în care am ştiut despre oferta din China şi mi s-a zis că pot pleca dacă acel club plăteşte un milion de euro. Dar peste cîteva ore am devenit indispensabil! Pînă la urmă, nu sînt atacant sau mijlocaş defensiv, nu dau goluri, de ce să fiu de neînlocuit? Steaua a cerut prea mult!

- Ai fi dezamăgit să continui la Steaua?
- Nu chiar, totuşi e vorba despre Steaua, un club important. Dar financiar, da, e o mare dezamăgire. Am deja 29 de ani, e normal să mă gîndesc cîţi bani mai pot cîştiga din fotbal.

- O influenţă au avut-o şi suporterii, care s-au declarat împotriva cedării tale. Ce relaţie crezi că vei avea cu ei în continuare?
- Le mulţumesc pentru aprecieri şi le transmit sincer că aş fi trist în momentul în care aş părăsi-o pe Steaua.

"N-am cerut să fiu lăsat să plec gratis, doar să existe negocieri. Banii sînt importanţi, normal, că d-aia am plecat de mic din Argentina şi am trecut prin multe"
Pablo Brandan, fundaş Steaua

MM nu s-a mai înţeles cu el
Brandan s-a mai aflat o dată în postura în care e acum. Acum doi ani, el impresionase cu Urziceniul în Liga Campionilor şi a fost ofertat de Stuttgart, însă Unirea a declinat propunerea nemţilor. "Nu mai am nici o motivaţie să continuu aici!", a reacţionat argentinianul imediat. Mihai Stoica şi Ronny Levy l-au exclus din lot temporar, "ca să-şi recupereze motivaţia". Peste mai puţin de o jumătate de an, Pablo a fost dat la Steaua, într-o tranzacţie care i-a implicat pe mai mulţi dintre fotbaliştii fostei campioane. Dintre cei şase pe care Becali i-a luat atunci din Bărăgan, a mai rămas doar Brandan. Ceilalţi au fost: Galamaz, Ricardo, Onofraş, Laurenţiu Marinescu şi Bilaşco.

Performanţele din tur l-au blocat!
Brandan şi-a anulat, practic, şansele unui transfer jucînd foarte bine în prima parte a sezonului. El e stelistul care a evoluat în cele mai multe meciuri în Liga 1, 17, şi are 7 pase de gol, cele mai multe din tot lotul. Următorul cu cele mai multe "assist"-uri are doar trei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
terminatorul2
terminatorul2  •  24 Ianuarie 2012, 12:40

?

oricare
oricare  •  24 Ianuarie 2012, 11:03
Postat de sica2ro200 pe 24 Ianuarie 2012, 06:17

Brandan sa puna mana(piciorul) si sa joace sa-si respecte contractul ca daca nu era steaua nu era nicio oferta....sa se comporte ca un profesionist daca este nu sa se dea cu fundul de pamant ca un copil disperat....ca sarac nu-i

Baiatu, ala a castigat campionatul cu Urziceni, a jucat in CL, avea oferta din Germania, tu vrei sa zici ca Steaua l-a scos din foame? Pai a venit fortat, fiindca avea Bucsaru datorii la Becali. Isi gaseste echipa cu ochii inchisi.

tibi31
tibi31  •  24 Ianuarie 2012, 07:37

Mi-ar parea rau sa plece insa si eu sunt de acord cu Ilie Stan,dar contractul este contract si in cazul in care numai da randament el va pierde cel mai mult.Totusi s-ar putea sa fie benefic pentru el sa joace pana in vara ca poate prinde un contract mai avantajos aici in Europa! Din pacate banii dicteaza in ziua de azi si unii sunt dispusi sa mearga si in Papua Guinee daca li se ofera mai multi bani.Orice s-ar intampla Brandan va ramane in inimile noastre ca un jucator bun.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează