FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC VASLUI, LUNI ORA 20:20, ÎN DIRECT PE ANTENA1/GSPTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Brazilianul Vasluiului îi provoacă frisoane Stelei "Marcaj om la om lui Wesley!"

Wesley (31 de ani) a jucat 104 meciuri în Liga 1 şi a reuşit să marcheze 53 de goluri
Wesley (31 de ani) a jucat 104 meciuri în Liga 1 şi a reuşit să marcheze 53 de goluri

Articol de - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 aprilie 2012 21:03

Helmuth Duckadam îi propune lui Stoichiţă ca strategie împotriva golgeterului moldovenilor cea mai veche tactică folosită în fotbal pentru a anihila un fotbalist.

Wesley dă goluri pe bandă rulantă. Are nu mai puţin de 10 în cele 10 meciuri bifate în 2012. Va fi titular vineri seară în Ghencea şi e considerat pericolul numărul 1 de către roş-albaştri. "Cum poate fi oprit Wesley?" e întrebarea la care tot staff-ul Stelei caută în acest zile un răspuns.

Tot o persoană din interiorul clubului oferă şi o soluţie salvatoare pentru a stăvili apetitul de gol incredibil demonstrat de Wesley. "Eu nu-i înţeleg pe antrenorii care nu-şi iau măsuri suplimentare atunci cînd au în faţă un asemenea fotbalist de clasă! După părerea mea, atunci cînd evoluezi împotriva Vasluiului, Wesley ar trebui luat în marcaj pe tot terenul", a propus Duckadam pentru meciul de vineri seară, transmis în direct de Antena 1 şi GSP TV.

Wesley are cifre uluitoare în acest sezon şi, în general, împotriva oricărei echipe din Liga. Totuşi, atunci cînd a evoluat cu Steaua, prestaţiile sale au fost şterse, avînd în palmares un singur gol, marcat chiar la meciul de debut în tricoul Vasluiului, în februarie 2009. În rest, a jucat mai mereu şters şi n-a avut realizări deosebite.

Bicfalvi a fost andidotul perfect
În ultimii ani, Steaua a găsit soluţia perfectă pentru a-l anihila pe Wesley. E vorba despre Eric Bicfalvi, care de fiecare dată cînd a fost folosit ca mijlocaş defensiv şi s-a apărat în faţa brazilianului a jucat foarte bine şi s-a achitat perfect de sarcini. Şi acum Bicfalvi e apt de joc, însă a dat randament ca fundaş dreapta şi foarte probabil va fi folosit tot în acea zonă, urmînd să-l aibă ca adversar direct pe Sînmărtean.

Răspunsul lui Stoichiţă: "Azi nu se poate aşa ceva"
Antrenorul Stelei a oferit, în mod indirect, un răspuns dacă ar apela la o strategie prin care să-i aplice lui Wesley un marcaj om la om. Într-un interviu pe care l-a oferit în exclusivitate Gazetei Sporturilor săptămîna trecută, Stoichiţă a răspuns la întrebarea dacă ar apela la o astfel de stratagemă împotriva lui Messi: "Mi-aduc aminte de un meci acum 35-40 de ani, în care Johan Cruyff a fost marcat om la om pe tot terenul. Adversarul său nici n-a atins mingea 90 de minute. Aşa ceva, în fotbalul de azi, chiar e imposibil".

Şumudică aşa a bătut la Vaslui
Singurul antrenor care a făcut împotriva lui Wesley tactica solicitată de Duckadam a fost Marius Şumudică. La partida FC Vaslui - FC Braşov, din acest retur, fostul tehnician al "stegarilor" a decis să-i facă marcaj brazilianului pe tot terenul. Rezultatul? Vaslui n-a marcat, a jucat foarte prost şi a pierdut meciul cu 1-0.

Il Luce, Hagi şi "gardianul" Mihăescu
În a doua jumătate a anilor '80, în derby-urile Steaua - Dinamo, Mircea Lucescu apela la această tactică, marcaj om la om, asupra lui Gică Hagi. "Regele" a povestit chiar el experienţa acelor jocuri. "Nea Mircea îi transmitea lui Mihăescu să stea numai lîngă mine indiferent unde mă aflu pe teren. Îi zicea că şi dacă ies din teren, să iasă şi el cu mine, numai să nu mă scape din marcaj", şi-a adus aminte Hagi.

"Wesley e un jucător cum Steaua nu are nici pe departe în lotul ei. Dacă Wesley ar fi ajuns la Steaua, nu avea nici un fel de concurenţă că doar n-o să-mi spuneţi că Tatu spera să fie titular în faţa lui!" (Adrian Porumboiu)

400 de mii de euro e salariul anual al lui Wesley la Vaslui, sumă care acoperă contractele anuale ale lui Tatu, Rusescu şi Mihai Costea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
ferko_cfr_k
ferko_cfr_k  •  18 Aprilie 2012, 13:11

mersi bha redactor de 2 lei,ai scos comentul meu dar gresala tot nu ti-o vezi.Gsp-ist chior

psyk3
psyk3  •  18 Aprilie 2012, 10:52
Postat de mad_musu pe 18 Aprilie 2012, 09:04

asa sa fie da nu prea cred acu e intr-o forma f buna si la noi pe dreapta e bicfalvi... deci e nosol asta o sa ia galben in primele 15 minute pt k sanmartean cu weslei o sa il faca muci norocu nostru ar fi k geraldo si chiriches sa prinda o zi bune si in poarta la fel

bicfalvi e suspendat.. ca si parvulescu... eu pariez pe Vaslui 2-1...3-1

mad_musu
mad_musu  •  18 Aprilie 2012, 09:04
Postat de terminatorul2 pe 18 Aprilie 2012, 05:30

Nici in tur wesley nu a miscat si nici acum !

asa sa fie da nu prea cred acu e intr-o forma f buna si la noi pe dreapta e bicfalvi... deci e nosol asta o sa ia galben in primele 15 minute pt k sanmartean cu weslei o sa il faca muci norocu nostru ar fi k geraldo si chiriches sa prinda o zi bune si in poarta la fel

Vezi toate comentariile (6)
Comentează