FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Bucureşti + Ghencea!

Hristo Iovov, Iovov, Steaua
Hristo Iovov, Iovov, Steaua

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2010 00:00

Pentru a încerca să-l determine să semneze, Steaua a folosit metode originale în negocierile cu Iovov. Stoichiţă, care cunoştea Sofia şi arena lui Levski, i-a arătat atacantului bulgar stadionul Stelei, cu vestiare şi loje ultramoderne, dar şi centrul Capitalei

Steaua n-a reuşit să obţină încă semnătura lui Iovov, însă Gazeta a aflat modul original în care antrenorul Mihai Stoichiţă a apelat la unele trucuri în cadrul negocierilor pentru a-l convinge să vină. Cum Stoichiţă ştia că la Levski bulgarul are un contract de 120.000 de euro pe an şi că nu-l poate ademeni cu un salariu mai mare, a marşat pe o altă pistă.

Stoichiţă îl cunoştea foarte bine pe Iovov, pentru că l-a avut elev. În plus, antrenînd în Bulgaria, "Lippi" ştia perfect cum arată Sofia, dar şi cum se prezintă stadionul, tribunele şi vestiarele lui Levski. Tocmai de aceea, Stoichiţă l-a chemat pe Iovov la stadion în Ghencea, după care i-a făcut turul arenei, ducîndu-l să viziteze zona VIP, la fotolii şi la loje, apoi la vestiare, toate acestea cu mult peste ce deţine Levski.

Pe durata şederii lui Iovov în Capitală, tehnicianul l-a dus şi prin centrul Bucureştiului, bulgarul rămînînd impresionat de oraş. "Bucureştiul arată extraordinar, este peste Sofia, peste tot ce am văzut unde am jucat în Cipru. De stadion nici nu mai vorbesc. O să plec în Bulgaria să mă consult cu soţia şi o să-i spun şi ei ce am văzut aici", i-a zis Iovov lui Stoichiţă.

Stoichiţă pleacă după el în Bulgaria
Antrenorul Stelei şi-l doreşte foarte mult pe Iovov în retur şi tocmai de aceea astăzi el va merge în Bulgaria pentru a încerca să-l determine să semneze şi să vină în Ghencea. "Am discutat cu el şi o să mai vorbesc faţă în faţă cînd ajung în Bulgaria. Mi-l doresc foarte tare pentru că eu nu aduc glume de fotbalişti, ci jucători de echipa naţională, cum e şi Iovov", a declarat ieri Stoichiţă.

"Eu cred că vom reuşi să-l luăm. Am discutat mult cu el marţi seara şi joi sînt în Bulgaria ca să-l conving definitiv"
MIHAI STOICHIŢĂ, antrenor Steaua

Iovov în presa bulgară:
"Vreau să rămîn la Levski"
Într-un interviu acordat aseară site-ului bulgar www.gong.bg, Iovov a făcut nişte declaraţii care lasă să se înţeleagă că transferul la Steaua nu se va realiza. "Eu sînt jucătorul lui Levski. Mă gîndesc să rămîn aici. Am discutat şi cu directorul nostru sportiv şi din acel moment totul s-a încheiat. Repet, vreau să rămîn aici", a spus Iovov.

"Bineînţeles că sînt flatat că mă vrea Steaua. Asta înseamnă că mai sînt oameni care mă apreciază şi care înţeleg fotbalul. Steaua e o echipă mare, cu un antrenor mare"
HRISTO IOVOV

Lucruri neştiute şi picante despre Iovov
- În tinereţe a fost o fire turbulentă, activitatea lui fiind dominată de incidente
- La Munchen 1860, cînd avea 18 ani şi era privit ca o mare speranţă, a fost aproape să se bată cu un coechipier. Incidentul nu a rămas fără urmări, în scurt timp el plecînd
- La echipa naţională de tineret se certa frecvent cu coechipierii
- Perioada cît a jucat la Litex Loveci a fost cea mai tumultuoasă. Ieşirile la discotecă erau frecvente şi uneori se încheiau spre dimineaţă cu scandaluri
- Tot la Litex s-a bătut cu un coechipier. Cei doi s-au împăcat după intervenţia preşedintelui clubului, dar unul dintre motivele plecării de la Loveci a fost viaţa nesportivă
- Îi plac maşinile. A schimbat foarte multe maşini de-a lungul carierei şi a cheltuit foarte mulţi bani cu ele. Acum conduce un jeep BMW.
- După căsătoria cu Nadia viaţa lui s-a aşezat
- Este considerat ca fiind unul dintre cei mai inteligenţi jucători bulgari în activitate
- Îi place să joace şah. Recent a susţinut un meci demostrativ cu Veselin Topalov, fost campion mondial la şah.
- Soţia sa, Nadia, este viceprimar al oraşului Svoge, aflat la 50 km de Sofia.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (23)
 •  09 Ianuarie 2010, 11:37
Postat de pe 07 Ianuarie 2010, 04:43

Trebuia dus si in Ferentari , sa vada si galeria stelei .

Ai perfecta dreptate DUM DUM!! Aduci tzaranu de la sapa si il pui sub lumina bucurestiului... pentru el e un fel de Las Vegas :))) ca in sofia... e prea scump curentu.. ca sa nu mai zic in alte orase din bulgaria... inca se foloseste lampa cu gaz :)) Numai jucatori model transfera steaua... jucatori cu o speranta pe jumatate moarta deja.. Fortza Mamaliga!

 •  07 Ianuarie 2010, 13:18

Lasa-l acolo Lippi

 •  07 Ianuarie 2010, 13:17

ei?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează