FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Budescu reziliază! S-a înțeles cu Gigi Becali și pleacă de la FCSB » 99% merge în Liga 2!

Gigi Becali a ajuns la un acord cu Constantin Budescu, 32 de ani, pentru a rezilia contractul cu FCSB, la mai puțin de 4 luni de la momentul în care îl convinsese să revină și îl prezenta drept „Artistul”. Foto: Imago
Gigi Becali a ajuns la un acord cu Constantin Budescu, 32 de ani, pentru a rezilia contractul cu FCSB, la mai puțin de 4 luni de la momentul în care îl convinsese să revină și îl prezenta drept „Artistul”. Foto: Imago

Articol de , , - Publicat duminica, 02 ianuarie 2022 19:49 / Actualizat duminica, 02 ianuarie 2022 20:47

Gigi Becali a ajuns la un acord cu Constantin Budescu, 32 de ani, pentru a rezilia contractul cu FCSB, la mai puțin de 4 luni de la momentul în care îl convinsese să revină și îl prezenta drept „Artistul”.

FCSB se va reuni miercuri, când echipa va efectua vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă. Prima apariție oficială pe 2022 pentru vicecampioana României se va produce aproape sigur fără una dintre vedetele primei părți a sezonului.

MM anunță un transfer mai scump decât al lui Dennis Man: „Spulberăm recordul!”
FCSB
MM anunță un transfer mai scump decât al lui Dennis Man: „Spulberăm recordul!”

Constantin Budescu nici măcar nu se va mai prezenta la reunire, după ce a ajuns la o înțelegere cu Gigi Becali pentru a rezilia de comun acord contractul pe care l-a semnat în septembrie. Atunci când a venit liber, după experiența de 4 luni din Arabia Saudită, de la Damac.

Budescu pleacă de la FCSB

Budescu a avut prestații slabe în tricoul roș-albastru, ruptura dintre patron și Edi Iordănescu a plecat chiar de la randamentul pe care atacantul l-a avut în remiza din deplasare cu Voluntari, iar după plecarea fostului tehnician, Costică a mai bifat un singur meci din postura de titular. În rest a fost rezervă, fie utilizată, fie chiar uitată pe bancă până la finalul meciului.

Becali anunțase și public că nu-l mai dorește pe Budescu și pentru partea a doua a campionatului. „O să-l sun să-l întreb exact ce vrea, n-are sens să ne certăm, așa cum ne-am înțeles atunci când a venit, așa ne vom pune de acord și acum”, spusese Gigi, care ar fi ajuns deja la un numitor comun pentru a se despărți de acum de atacant.

Un gol în 11 meciuri

Budescu încheie mai puțin de 5 luni petrecute la FCSB cu cifre dezamăgitoare. A jucat doar 11 meciuri, cu tot cu cel din Cupa României, și a marcat o singură dată, din penalty, împotriva Chindiei. Și la pase de gol, un capitol la care în trecut excela, stă rău, a reușit un singur assist.

El avea al treilea salariu din lotul antrenat de Toni Petrea. Câștiga 240.000 de euro pe an, primii doi fiind Tănase (360.000) și Keșeru (300.000).

Și în privința lui Keșeru, Becali și-ar fi dorit acum o despărțire, doar că în cazul lui situația e mult mai complicată. Keșeru a bifat deja două cluburi pentru care a evoluat în 2021-2022, Ludogoreț și FCSB, și, conform regulamentului, nu mai poate să activeze și la al 3-lea club.

Practic, dacă ar accepta o reziliere în momentul de față, Keșeru ar sta pe bară până în iunie! 

50 de goluria marcat Budescu în tricoul Petrolului, în 150 de meciuri, toate bifate în Liga 2

99% Budescu merge la Petrolul

Din postura de fotbalist liber, Budescu va putea să-și aleagă destinația. Cum e puțin probabil să mai găsească ceva în străinătate, după un an 2021 dezamăgitor, sunt șanse extrem de mari să se ajungă chiar acum la ceva ce oricum Costică anunțase că își dorește înainte să-și termine cariera: să evolueze la Petrolul, clubul pe care îl simpatizează de când era copil. 

Chiar dacă Petrolul nu i-ar putea oferi un contract care nici măcar să se apropie de ceea ce avea la FCSB, pe Budescu ar putea să-l convingă alte argumente pentru a bifa această destinație. În primul rând, se va antrena și va juca acasă, la Ploiești. În al doilea rând, din vară aproape sigur va evolua din nou în Liga 1 fiindcă Petrolul e cu un picior promovată. 

E pe primul loc, cu 13 etape înainte de final (3 runde în sezonul regulat, alte 10 în play-off) și are un avans de 9 puncte față de locul 3. Primele două clasate în Liga 1 sunt promovate direct, locurile 3 și 4 vor susține baraj, tur-retur, cu formațiile care vor termina pe 13-14 în Liga 1. Petrolul a retrogradat la finalul sezonului 2015-2016, când a avut nu mai puțin de 5 antrenori: Selymes, Eusebio Tudor, Stoichiță, Schumacher și Gane. 

5 ania jucat Budescu la Petrolul, între 2005 și 2010, după care a trecut la Astra

Lotul pe care Toni Petrea îl va avea la pregătire:

  • Portari: A. Vlad, C. Straton, Târnovanu, Al. Maxim
  • Fundași: V. Crețu, Vinicius, Haruț, A. Miron, I. Cristea, Radunovici, S. Șerban, Panțâru
  • Mijlocași: Olaru, Oaidă, Șut, Ov. Popescu, Perianu, Fl. Tănase, Musi
  • Atacanți: Fl. Coman, V. Gheorghe, A. Burlacu, I. Stoica, Keșeru, Mamut, Dumiter, Oct. Popescu, Cordea

# Alexandru Maxim e un portar născut în 2007, care măsoară 1,90 metri și care va fi luat în premieră să se antreneze cu prima echipă

# Panțâru va efectua separat pregătirea, nefiind însă refăcut sută la sută după grava accidentare suferită în aprilie 2021

VIDEO Dumitru Dragomir: „Budescu trebuie să se ducă la Petrolul sau Sibiu”

Citește mai multe știri despre FCSB:

„Florin Tănase a renunțat la națională, ADIO!” » Anunțul făcut în direct la TV

Clubul din Liga 1 la care Budescu n-ar face față: „Aici e chin, dispare orice plăcere!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
2972243196184169
Daniel Claudiu Sanda  •  03 Ianuarie 2022, 10:50

Putea fi un mare jucator....orice ati zice NU A FOST SERIOS!!!!!!!...e plin de talent, are tot ce trebuie dar nu a fost dedicat profesiei lui.....Putea fi chiar mai mare decat Hagi....asta e...inca unu la numar care a jucat la minim, la suficienta, adica doar pentru buzunarul lui....

leu.mr
leu.mr  •  03 Ianuarie 2022, 10:24
Postat de talpaiadului pe 02 Ianuarie 2022, 21:04

Damac nu e un club afiliat la UEFA.

Multu. Nu ma gindeam ca asta conteaza.

mandpv964
mandpv964  •  03 Ianuarie 2022, 10:01

Budescu este un fotbalist care joaca pentru tribuna,nu se incadreaza in tiparul fotbalistilor care strang din dinti la antrenamente si - alearga de bezmetici pe teren, doar, doar ii vede "patronul" cum ara ei terenul. La Ploiesti este iubit, va juca pentru ai luí, cateva faze frumoase pe meci, pase si ceva goluri, pe el il multumesc, il fac fericit. Voi, astia cu sarmalele, probabil ca v - ar place sa vina la echipele pe care le sustineti. Nu va vení.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează