FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

EXCLUSIV // VIDEO Ovidiu Burcă a făcut un top inedit » Cel mai glumeț, cel mai petrecăreț, cel mai pricinos: „Ieși afară, bați un cui și te schimbi acolo!" + „Eram în lesă, dar aveai de la cine învăța”

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 20:30 / Actualizat marti, 12 martie 2024 20:32

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a făcut un top inedit pentru Gazeta Sporturilor vizavi de fotbaliștii alături de care a jucat în cariera sa, vizavi de cei cu care a avut privilegiul de a se confrunta. Nume mari, unele uriașe!

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a fost omul providențial pentru Dinamo în sezonul 2022/2023, când a contribuit enorm la promovarea echipei în prima ligă. Fostul fundaș central nu doar că a salvat echipa de la colaps, dar a redresat-o și a readus-o pe prima scenă.

Totuși, în Liga 1, evenimentele nu s-au derulat fericit pentru Ovidiu și pentru "câini", astfel că la finele lunii noiembrie, anul trecut, olteanul s-a despărțit de Dinamo. În schimb, a sosit Zeljko Kopic, antrenorul croat care este acum noul favorit al suflării dinamoviste.

Un alt Ovidiu Burcă: „Trăiesc freed from desire”. Cum își alege vestimentația și cum vede viața: „E frumoasă dacă privești partea plină a paharului”
INEDIT
Un alt Ovidiu Burcă: „Trăiesc freed from desire”. Cum își alege vestimentația și cum vede viața: „E frumoasă dacă privești partea plină a paharului”

Ovidiu Burcă despre glumeți, petrecăreți, arțăgoși și de la cine a învățat cel mai mult în carieră. Și cum le-a dat „ghidaj” lui Ianis Zicu și Ștefan Radu

Ovidiu Burcă a explicat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor prin ce etape a trecut în cariera de fotbalist, mai ales că a avut privilegiul de a fi alături de câțiva fotbaliști emblematici și a evoluat contra unor titani ai mapamondului.

În afară de faptul că a câștigat cinci trofee cu Dinamo București, că a mai jucat două finale de Cupă în tricoul Naționalului și Rapidului, fostul apărător a mai jucat în Germania, inclusiv în Erste Bundesliga, dar și în Ecuador, Japonia și China.

Ovidiu a făcut un top al foștilor colegi, unul inedit, expus microbiștilor prin intermediul GSP.ro. Iată ce a ieșit:

- Cel mai glumeț coechipier: "Dan Alexa. Are un simț al umorului extraordinar. Cu el, întotdeauna, am avut șuetele noastre. Este o figură..."

- Cel mai arțăgos: "Bourceanu, la Timișoara, dacă pierdea, era pricinos"

- Cel mai dedicat: "Eu!"

- Cel mai bine îmbrăcat: "Tot eu! Am avut mulți colegi care se îmbrăcau bine. Nu m-au atras hainele show off, să arăți. Uite, Vlad Munteanu se îmbrăca întotdeauna corect"

+21 FOTO

- Cel mai petrecăreț: "În zona asta am avut destui... Semeghin. Gabi Tamaș parcă nu era atât de petrecăreț, cât l-am avut coechipier. Semeghin era în apogeul ««carierei»». Îți trebuia să ai antrenament ca să reziști cu unii colegi de-ai mei, dar petrecerile erau simpatice.

- Cel mai pricinos, cu care nu puteai să faci glume: "Cornel Papură. Când eram eu mic. Nu-ți permiteai să faci multe cu el, ți le tăia din prima! Mi-aduc aminte când am venit la Craiova, prima oară, am întrebat și eu unde pot să stau să mă schimb.

«Cum unde? Ieși afară, îți bați un cui acolo și te schimbi acolo!». Așa era Cornel pe vremea aia. Dar el e un tip mișto. Eu nu am făcut glume pe seama puștilor, îi luam aproape de mine.

De exemplu, pe Ianis Zicu. Uneori, era dezamăgit de alți colegi. A fost și Ștefan Radu la 15-16 ani. Mi-a plăcut să le dau ghidaj tinerilor"

- Cel de la care ai învățat cel mai mult, inclusiv pentru viața din afara fotbalului: Gică Popescu. Mai ales că am fost și la școala lui de fotbal, era icoana, modelul nostru. Am avut privilegiul să fiu coleg și să stau cu el în cameră.

+9 FOTO

Am văzut că a zis Giani Kiriță că eram ««în lesă»» după Gică. Da, așa era, aveai de la cine să înveți, stăteam după el. Giani a avut mereu problema lui nerezolvată cu Popescu. Învățam lucruri de la căpitanul Barcelonei, imitam unul dintre cei mai mari fotbaliști români.

- Cel mai tare adversar direct din carieră: "Ivica Olic. Am avut și privilegiul să joc împotriva lui Raul, era ca om, nu-ți dădea niciodată un reper, era mereu cu un pas înainte, avea un simț al anticipației extraordinare.

I-am prins în Bundesliga pe Toni, Ribery, Pizarro, Dzeko, Graphite, dar Olic era ««stâncă»». Și-un joc de cap, o dinamică extraordinară"

42de meciuri a adunat Burcă pentru Energie Cottbus, ajungând chiar și căpitanul germanilor

Tricouri de colecție pentru Ovidiu Burcă: „Gică Popescu mi l-a dat pe cel al lui Hierro"

De asemenea, Ovidiu Burcă a fost chestionat cu ce mare fotbalist pe care i-a întâlnit pe teren ar vrea să facă schimb de locuri, dacă s-ar putea. A menționat câțiva clasici, titani, cu această ocazie.

"Am fost inspirat de cum juca Fernando Hierro, un idol, un model, la care te puteai uita să imiți mișcările. Eu le zic jucătorilor că meseria asta se fură. Spaniolul era fabulos. Am și tricoul lui.

Gică Popescu mi-a dat tricoul lui Hierro, plasat la loc de cinste. N-am fost unul care a schimbat multe tricouri, dar le am pe cele ale lui Vieira, Luis Suarez din perioada Ajax, am al lui Cristi Chivu de la Inter, Ronaldo «Il Fenomeno» de la naționala Braziliei.

Plus ale mele de la echipele pe unde am jucat. Poate, într-o zi, o să le agăț undeva", a mai povestit olteanul.

10echipe a bifat Ovidiu Burcă în cariera de fotbalist: Emelec (Ecuador), JEF United și Ventforet Kofu (ambele din Japonia), U Craiova, Dinamo, FC Național, Energie Cottbus (Germania), Beijing Guoan (China), Politehnica Timișoara și Rapid

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

INTERVIU-EVENIMENT Ovidiu Burcă despre cum a devenit dinamovist: „Toți în familia mea, la derby-uri, țineau cu Steaua". De la pâinea-n țăst a bunicilor la generația MTV și social media

Vestea așteptată de toți fanii lui Dinamo: „Mai avem un singur litigiu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  12 Martie 2024, 21:28

Nu inteleg ce tot il promovati pe Burca asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează