FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SPORTUL, SÎMBĂTĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

By-pass-ul nu-i asigură libertatea » Operaţia nu-l salvează pe Borcea de eventuala condamnare din ”Dosarul transferurilor”

În
În "Dosarul transferurilor", Borcea e acuzat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani

Articol de , - Publicat joi, 15 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 martie 2012 21:09

Specialiştii spun că, în situaţia în care oficialul dinamovist va primi o pedeapsă privativă de libertate, intervenţia pe cord deschis nu echivalează cu certitudinea că nu va ajunge în spatele gratiilor


Cristi Borcea s-a ridicat pe marginea patului şi i s-a permis deja să primească vizite. Semn că recuperarea după operaţia de by-pass coronarian decurge normal. În lumea fotbalului se vehiculează tot mai insistent ideea că oficialul dinamovist ar fi recurs la această intervenţie pentru a-şi pregăti terenul către libertate pe motive medicale dacă Tribunalul Bucureşti îl va condamna la închisoare, pe 20 martie, în " Dosarul Transferurilor". Specialiştii susţin însă că, în astfel de cazuri, situaţiile comportă interpretări diferite, de la caz la caz. Adică operaţia de acum nu l-ar exonera automat pe Borcea de executarea unei condamnări.

Stănculescu n-a scăpat
Un avocat din Baroul Bucureşti a explicat procedura judiciară în astfel de dosare: "Dacă un inculpat invocă argumente medicale în ideea că nu poate suporta regimul penitenciar, instanţa solicită un punct de vedere oficial, suplimentar, din partea Comisiei Superioare a IML. Şi în funcţie de răspunsul de aici se pronunţă dacă X rămîne în închisoare sau nu". Iar medicul-legist Adriana Francisc, de la IML Bucureşti, a confirmat procedura respectivă. În situaţia lui Borcea se află şi generalul în rezervă Victor Athanasie Stănculescu, cel care are by-pass, dar îşi ispăşeşte pedeapsa

"IML efectuează expertize medico-legale pentru întreruperea pedepsei, dar decizia finală aparţine Instanţei. Spre exemplu, Omar Hayssam a fost eliberat, deşi noi am dat că poate face tratament şi în puşcărie"
Adriana Francisc, medic legist IML Bucureşti

"Borcea are interzis 6 luni pe stadion! Emoţiile puternice, fumatul şi mîncărurile grase îi pot produce mult rău"
Şerban Brănişteanu, medicul care l-a operat pe Borcea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
stancuvlad
stancuvlad  •  15 Martie 2012, 13:44

ce poza au putut sa puna....mi-e rau....

catareddog
catareddog  •  15 Martie 2012, 10:14

la puscarie cu el si cu fratii fecalii...au distrus fotbalul romanesc

corlika
corlika  •  15 Martie 2012, 07:19

dar asta nu ii ia dreptul ca la o "eventuala complicatie" ce va interveni imediat dupa ce s-a dat sentinta,sa fie operat in afara tarii...undeva in america spre exemplu ;)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează