FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

Ca la noi, la nimeni » Cel mai ghinionist antrenor român povestește: "N-am luat niciun salariu de 10 luni! Asta deşi, în acte, încă sunt antrenorul gorjenilor!"

Cariera de antrenor a lui Grigoraş a început în 1999, ca secund la Farul. Din 2000, a fost doar
Cariera de antrenor a lui Grigoraş a început în 1999, ca secund la Farul. Din 2000, a fost doar "principal". Cea mai importantă performanţă obţinută de el este câştigarea Cupei UEFA Intertoto cu Oţelul, în 2007 // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2017 13:40

Petre Grigoraş nu şi-a reziliat contractul cu Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul de 52 de ani se întreabă "cum a primit clubul licenţa, câtă vreme are datorii şi o situaţie neclară a băncii tehnice?!"

Dacă s-ar da un premiu pentru "ghinionistul Ligii 1", Petre Grigoraş ar avea şanse mari să-l câştige. De mai bine de 4 ani, a nimerit doar la cluburi în insolvenţă sau cu uriaşe probleme financiare: Oţelul, CFR, Pandurii, ASA Târgu Mureş, Poli Timişoara şi iar Pandurii.

De peste tot a plecat nu doar fără să fi obţinut mari rezultate în plan sportiv, ci şi cu buzunarele aproape goale: "Nu m-am plâns niciodată, însă ce mi se întâmplă acum depăşeşte orice închipuiere!".

-⁠ Ce se petrece, de fapt, domnule Grigoraş?
- Păi, pur şi simplu, simt că toată lumea îşi bate joc de mine! Întrucât eu am fost mereu băiat bun şi n-am făcut scandal, am fost luat de fraier. Şi asta chiar dacă dreptatea este sută la sută de partea mea.

"Vreau doar să se respecte contractul"

-⁠ Adică?
- Tocmai am "sărbătorit" 10 luni de când n-am văzut niciun salariu de la Pandurii! Ţi se pare normal?

-⁠ Nu, dar ce treabă mai aveţi cu Pandurii?
-⁠ Cum ce treabă?! În acte, încă sunt antrenorul gorjenilor!

-⁠ ...
- Nu te mira, aşa este: eu n-am rezilitat niciodată contractul cu ei! Mi s-a propus în câteva rânduri acest lucru, eu n-am fost de acord cu soluţia oferită şi asta a fost tot. Lunile au trecut, iar eu m-am săturat să tot aştept. Chiar am ajuns la capătul răbdării!

-⁠ Ce nu v-⁠a convenit, de n-⁠aţi semnat rezilierea?
- Voiau să renunţ în condiţiile lor, iar eu le-am cerut doar să se respecte clauzele acordului: adică să fiu plătit la zi, plus 3 salarii compensatorii. N-am cerut niciun leu în plus faţă de ce mi se cuvenea.

- Păi, de pe 19 octombrie, Pandurii e în insolvenţă. Banii ce vi se cuveneau până la acea dată urmează să-i recuperaţi la masa credală, iar...
- Adică niciodată! Sincer, de la acei bani mi-am luat adio! Dar să primesc măcar ce trebuia după 19 octombrie. Din ce ştiu, un club în insolvenţă nu are voie să mai acumuleze datorii. De ce se permite acest lucru?! Cum a primit Pandurii licenţa, câtă vreme există aceste datorii către mine, şi nu doar către mine?! Plus situaţia extrem de încurcată a băncii tehnice...

"Mi s-⁠a spus că Flavius e secund!"

- Da, chiar voiam să vă întreb: dacă dumneavoastră încă sunteţi, în acte, "principalul" echipei, Stoican ce este?
- Asta l-am întrebat şi eu pe domnul Duru, şeful Comisiei de licenţiere. Mi s-a transmis că s-a găsit o "portiţă" în regulament, iar Flavius e trecut secund! Îţi dai seama, Pandurii are o mulţime de secunzi şi niciun "principal". Adică are unul, dar e obligat să stea acasă! Pe ce lume trăim?! De ce trebuie să suport umilinţa asta?!

-⁠ Aţi făcut ceva concret, vreun memoriu, vreo plângere?
- Am făcut, însă cine să mă audă?! Niciun răspuns de nicăieri. Îmi pare rău s-o spun, pentru că-l cunosc pe Răzvan Burleanu de când avea 4 ani, am jucat cu tatăl lui la Bacău, dar la Federaţie nu s-a schimbat nimic în bine. Sau aproape nimic. Am crezut cu toţii acum 3 ani că va fi altfel, că vin oameni tineri, oameni educaţi, dornici de schimbări majore... mi-e teamă să n-ajungem să-i regretăm pe Mircea Sandu şi ai lui!
5.000 E la semnătură + 7.000 E pe lună

- Revenind la angajamentul dumneavoastră cu Pandurii, sunteţi un antrenor scump? Că poate aveţi de luat prea mulţi bani de la Târgu Jiu, iar oamenii chiar n-or avea de unde să vă plătească...
- Nu ştiu dacă-s scump sau nu. Contractul pe care-l am este cel propus de către dânşii.

-⁠ Evitaţi să-⁠mi spuneţi cât luaţi, sunt secrete sumele?
- Da, e secret mare de tot! În iunie anul trecut, când m-a căutat Narcis Răducan, prima lor ofertă a fost şi ultima, deoarece am semnat în 5 minute! N-am negociat nimic, a fost şi dorinţa mea să mă întorc la Târgu Jiu, unde în primul mandat avusesem rezultate fantastice şi mă simţisem excelent.

-⁠ E ultima oară când vă întreb: cam cât aţi luat pe lună?
- Păi, nu ştiu, că n-am încasat niciun salariu, nu ţi-am zis?! Serios acum, acordul prevedea o primă de instalare de 5.000 de euro şi un venit lunar de 7.000 de euro. Din ăştia am luat numai prima de instalare! Şi vreo 2-3 prime de victorie, pe parcursul campionatului... Alte câteva mii de euro, nimic senzaţional.

"S-⁠au câştigat milioane de euro de pe urma muncii mele"

- Spuneaţi că v-aţi înţeles bine cu cei de la Pandurii în precedentele mandate, acum de ce n-a mai fost la fel?
- Chiar nu ştiu. Iar ăsta este unul dintre marile mele regrete. S-a uitat prea repede, din păcate, ce am făcut pentru acel club. Poate că şi datorită muncii mele, în conturile Pandurilor au intrat multe, foarte multe milioane de euro din transferurile lui Chiricheş, Maxim, Pintilii, Alexandru Vlad, Gabi Matei şi alţii.

-⁠ Marin Condescu vă aprecia, el ce părere are?
- De unde să ştiu?! De când au început frecuşurile între mine şi Pandurii, o singură dată cred că am vorbit. Şi atunci doar la telefon. M-a expediat la Marian Golea, care-i administratorul special al clubului de când cu insolvenţa. Iar domnul Golea s-a apucat să-mi reproşeze că am scos echipa de pe teren în deja celebrul meci de la Târgu Mureş... Cui să-i explici că acolo jucătorii au fost cei care n-au vrut să mai continue?! Cum să-l obligi, de exemplu, pe Sânmărtean, la 36 de ani, să-şi rişte cariera, după ce că nu l-ai plătit deloc nici pe el?!

- Se termină sezonul, ce aveţi de gând să faceţi, vă pensionaţi la 52 de ani?
- Păi, întâi să rezolv cumva problemele contractuale cu Pandurii, apoi o să văd încotro o s-o apuc. Niscaiva propuneri ar fi. Dacă nu se va concretiza nimic, asta e, au dispărut antrenori şi oameni mai mari decât mine şi soarele a continuat să răsară în fiecare dimineaţă. Toate lecţiile pe care le-am încasat în ultimii ani, în carieră şi în viaţă, n-au făcut decât să mă întărească şi să mă ambiţioneze, nu să mă doboare!

"Dacă exista o minimă susţinere financiară, cu ce lot făcusem împreună cu Narcis Răducan în vară puteam trage chiar la campionat. Gândiţi-vă că-i aveam pe Sânmărtean, Obodo, Nistor, Ţucudean, Hora, Voiculeţ, Herea, Antal..."
Petre Grigoraş

"Nu vreau să atac pe nimeni, doar întreb: e posibil să se permită unui club să nu-şi plătească angajaţii aproape un an de zile?! E posibil să ai un contract ferm, parafat de toate părţile şi înregistrat legal la forurile competente, şi totuşi să nu te ajute cu nimic?! E posibil să mori cu dreptatea în mână în 2017?!"
Petre Grigoraş

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  11 Mai 2017, 20:04

Pacat de Grigoras ,pare un om de treaba ,a trecut si pe la CFR . Bunul e om nebun spune un proverb.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează