FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO, AZI, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cămătaru: "Alexe are rasă de fotbalist, Tănase e decepţie mare!"

Alexe şi Tănase au fost titulari şi în partida tur cîştigată de Dinamo cu 2-1
Alexe şi Tănase au fost titulari şi în partida tur cîştigată de Dinamo cu 2-1

Articol de GSP - Publicat luni, 25 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 25 aprilie 2011 11:53

Rodion Cămătaru, fostă "Gheată de Aur" şi atacant la Dinamo în anii '80, crede că roş-albii au prima şansă în Ghencea, întrucît au o echipă mai tehnică


- Domnule Cămătaru, ca actor în derby-urile Steaua - Dinamo, povestiţi-ne cum se trăieşte din teren o asemenea confruntare.
- Cînd eram jucător activ, încărcătura era enormă pentru că erau şi orgoliile mari între Minister şi Armată, dar şi pentru că echipa naţională era formată în mare parte din jucători de la Steaua şi de la Dinamo. Aşa că toţi doreau să confirme pentru a juca sub tricolor.

- Dar cei de la Minister nu vă ambiţionau şi cu bani?
- Ţin minte că venea înaintea meciurilor, sîmbăta de obicei, cu o zi înainte de meciul cu Steaua, un general în cantonamentul nostru. Avea grijă să nu ne lipsească nimic, apoi vorbea puţin cu noi şi ne motiva. Luam la asemenea meciuri 3.000 de lei primă în caz de victorie, sumă destul de bunicică pentru vremurile de atunci.

- Cum vi se par Steaua şi Dinamo acum?
- Nu mai e aceeaşi încrîncenare pentru că niciuna nu mai trage la titlu. Dinamo văd că s-a resemnat pe termen scurt, dar a adoptat un proiect eficient de întinerire cu fotbalişti valoroşi, în timp ce Steaua a făcut o campanie de achiziţii modestă, în special bazată pe jucători străini.

- Gabi Torje sau Cristi Tănase?
- Torje e fotbalist, are calităţi, dar vreau să-l menţionez şi pe Alexe care se vede că are rasă de fotbalist şi va ajunge de top dacă se ţine de treabă. Steaua sincer să fiu nu-mi place deloc, fără să fiu subiectiv. Ce joacă acum nu e stilul cu care s-a obişnuit lumea în Ghencea, iar Tănase m-a decepţionat. Cînd plăteşti peste un milion de euro pe un fotbalist, ai pretenţia să-ţi elimine adversarul prin dribling, să dea o pasă de gol, să marcheze. Cînd am văzut că el n-a mai dat gol de trei sute şi ceva de zile în campionat, am rămas mut!

- Să înţeleg că mergeţi pe mîna lui Dinamo?
- Ca exprimare în teren în ultima perioadă, Dinamo pare că are prima şansă, dar în astfel de meciuri se uită locurile din clasament şi forma din ultima vreme. Cred că se va juca deschis, va fi un meci disputat şi cu multe goluri. Dinamo are o echipă mult mai tehnică, în timp ce Steaua se apără mai bine. Ce e bine pentru cei care vor spectacol e faptul că niciuna dintre echipe nu o să joace la egal, deci ar fi normal să vedem fotbal.

"Am jucat în derby-urile cu Steaua de vreo şapte ori şi am marcat vreo patru goluri. Pentru dinamovişti e cel mai frumos lucru să marchezi în Ghencea!"
Rodion Cămătaru

"Dinamo are avantajul că e mult mai omogenă, în timp ce Steaua pare că nu se regăseşte. Cred că acela care va fi mai pragmativ va cîştiga"
Rodion Cămătaru

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  25 Aprilie 2011, 16:00

Cum le stiti voi pe toate, ca niste oameni mari! Stiti scorul final, marcatorii etc. Bravo voua, uite ce tari sint romanii!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  25 Aprilie 2011, 15:02

Sunt de acord cu securistul turnator notoriu Camataru. Are dreptate aici partial: Tanase nu e fotbalist si probabil nu o sa fie niciodata....dar nici Torje nu o sa ajunga in viata lui la fotbalul de inalt nivel.

dioszegi1955
dioszegi1955  •  25 Aprilie 2011, 14:46

meciul va fii x si becali apariat x stiu din surse sigure ,,,,,,

Vezi toate comentariile (5)
Comentează