FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA PLOIEŞTI - RAPID, SÎMBĂTĂ, 21:30, DIGI SPORT

Cătălin Straton, protejatul lui Dani Coman

Catalin Straton
Catalin Straton

Articol de - Publicat luni, 24 august 2009 00:00

Cătălin Straton, titularul din poarta Rapidului, are 19 ani, a fost crescut de portarul "naţionalei" Dani Coman şi promovat de Viorel Hizo

Dolha, Lobonţ, Coman, Straton. Ultimul a ajuns goalkeeperul numărul 1 de la Rapid, înaintea lui Andrei Marinescu. E cel mai tînăr portar din Liga I şi a bifat deja două partide în tricoul vişniu, ambele cîştigate: 4-1 cu Poli Iaşi şi 2-0 cu Alba Iulia. "Incredibil cum arată ăsta mic! Uitaţi-vă cum stă echipamentul pe el, parc-ar fi un copil îmbrăcat în costul de Spiderman!", se mirau spectatorii cînd l-au văzut prima dată pe Giuleşti.

Cătălin Straton e de mic la Rapid şi a ajuns într-un an din rezervă la "satelit", în Liga a III-a, titular în primul eşalon. "E un băiat la locul lui, civilizat, care a avut o copilărie grea, cu părinţi despărţiţi, cu probleme multe", povestesc colegii lui. "A avut mare noroc cu Coman, care l-a ajutat enorm", zic apropiaţii. Goalkeeperul "naţionalei" l-a ajutat cu sfaturi şi cu bani şi chiar s-au antrenat împreună în perioada în care Dani fusese retrogradat de conducere la Rapid II. Antrenorii povestesc că Straton făcea totul ca să-l imite pe idolul lui: "Cînd scotea cîte o minge, la antrenamente sau în meciuri, Cătă striga «Apără Dani Coomaaan!»".

"Coman mă sună înaintea meciurilor, îmi zice să fiu calm şi să fac ce e de făcut, fără să mă dau în spectacol, cum mai face el cîteodată"
Cătălin Straton, portar Rapid

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
 •  27 August 2009, 12:25

erai deja terminat bah edi ,,, fi mandru ca ai fost cu el in echipa :P

 •  24 August 2009, 10:57

asezat , la locu lui? :))) e un derbedeu nu`l cunoasteti :P e baiat de treaba

 •  24 August 2009, 08:20

bv bai straton.. esti singurul care ai ajuns fotbalist din MAREA echipa milisport :).. multumim dlui PATRONantrenor care a reusit sa ne TERMINE pe toti.. fa-ne mandrii!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close