FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FARUL

Dublă măsură la CCA » Vassaras, două reacții diferite în două faze asemănătoare: „Suspendăm operatorul” vs. „Suspendăm arbitrii”

Articol de , - Publicat marti, 06 februarie 2024 15:21 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 17:50

FRF și CCA au reacționat după gafa din FCSB – Farul 1-1. Dau vina pe operatorul de reluări din camera VAR pentru golul anulat oaspeților. Doar că într-o situație asemănătoare, Kyros Vassras, șeful CCA, a reacționat diferit.

În minutul 58, Louis Munteanu a reușit să marcheze din fața porții goale, după o pasă primită de la Dussaut. După o analiză care a durat aproximativ 7 minute, golul a fost anulat. Reluările TV au arătat că atacantul Farului se afla într-o poziție corectă, în spatele lui Dawa. 

Azi, FRF și CCA spun că de vină e operatorul VAR, fără să se precizeze dacă Andrei Chivulete, arbitru VAR, și Adrian Vornicu, asistentul VAR, vor avea de suferit. Și că „pentru greșeala din meci operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”.

Dublă măsură la CCA » Vassaras, două reacții diferite în două faze asemănătoare: „Suspendăm operatorul” vs. „Suspendăm arbitrii”
Liniile trase la VAR pentru a analiza golul marcat de Louis Munteanu // FOTO: Captură OrangeSport

Dublă măsură la CCA

În acest sezon, în Superligă a mai avut loc o fază controversată, asemănătoare. Dar CCA a reacționat diferit atunci.

La meciul dintre Sepsi și CFR Cluj, scor 2-1, a fost comisă o eroare gravă. Golul victoriei a fost înscris din poziție de ofsaid! Reușita n-ar fi trebuit să fie validată, întrucât unul dintre jucătorii implicați în faza de construcție, Mario Rondon, a jucat mingea din poziție de ofsaid. 

Atunci, arbitrul asistent de pe acea parte, Florian Alexandru Vișan, nu a ridicat fanionul. Iar arbitrii din camera VAR, Iulian Dima și Alexandru Filip, au luat o decizie inexplicabilă, aceea de a valida golul, deși era evident că Rondon avea piciorul în spatele ultimului apărător.

Dublă măsură la CCA » Vassaras, două reacții diferite în două faze asemănătoare: „Suspendăm operatorul” vs. „Suspendăm arbitrii”

Iar la o zi după meci, Kyros Vassaras, președintele CCA, a admis că faza a fost judecată greșit, motivul fiind uluitor: operatorul VAR a trasat liniile greșit. Dar atunci a decis ca asistenul Florian Alexandru Vișan și arbitrii din camera VAR, Iulian Dima și Alexandru Filip, să fie reținuți de la delegări.

„Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid.

De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu ușor de sesizat în dinamica fazei, va suporta și el consecințele. Am avut deja o primă discuție în cadrul CCA și am decis să înlocuim toți cei trei arbitri de la viitoarele delegări” , se arăta atunci în mesajul lui Vassaras.

VIDEO Hagi, reacție furibundă după golul anulat Farului: „Păi ce, e girafă, panteră?!”

Citește și: 

L-a amenințat degeaba Becali? » A jucat ca Florinel Coman, dar a fost atacat dur de patronul FCSB: „Ăla nu e fotbalist. Când ți-e frică, de frică joci. Du-te, tată!”
FCSB - FARUL 1-1
L-a amenințat degeaba Becali? » A jucat ca Florinel Coman, dar a fost atacat dur de patronul FCSB: „Ăla nu e fotbalist. Când ți-e frică, de frică joci. Du-te, tată!”
Marica, revoltat: „E ieftin! În loc să ne ajute, mai mult ne încurcă”
FARUL
Marica, revoltat: „E ieftin! În loc să ne ajute, mai mult ne încurcă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  06 Februarie 2024, 19:30

Arbitrii de la VAR ( fcsb - Farul) nu știu ce e acela Ofside , un fotbalist este în careul mic celalalt de la echipa adversa în atac este în afara careului cam 2 m ,iar tu nu poți face diferența!? Cine ia dat carnet de arbitru ,De ce mai arbitrezi dacă o regula de baza îți creaza mari probleme și culmea stai 1 ora sa te gândești, atentind la răbdarea asistentei și ce sa vezi faci praf cu decizia ta meciul ! Dacă în alte meserii faci asa ceva ești afara în secunda următoare, ( doamne feri sa fii vreun doctor cu asemenea " calități " ) ! La 11 m " rugbistul " de la fcsb lovește 2 jucători pe unul cu cotul în fata iar pe celalalt cu capul în ceafa înaintașului și ne gândim iar ce sa facem ,dacă Hagi nu reclama insistent nici nu se dădea ceva ! Dacă e greu nu va tine nimeni domnilor arbitrii ,GO HOME !

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  06 Februarie 2024, 18:31

Nu exista meci în care fcsb sa nu fie favorizata de arbitri ! Arbitri se ghidează după 2 reguli ; 1 - fcsb are întotdeauna dreptate ! 2 - Când fcsb nu are dreptate se aplica regula 1 ! În alta ordine de idei arbitrii se pare ca sant ca " milițienii " de inteligenți! Cum ma sa dai ofsaid la asa ceva ,dacă unde era linia careului mic era o mlaștină, pai cel de la fcsb era 1m în ea ( specific fcsb ) și celalalt era pe mal la aproape 2m de margine ,oricât te- ai înclina nu ajungi la el chiar dacă era în fata lui ! Nu trebuie sa ai multa școală, gândire în spațiu, 5D ,3 D doar o logica simpla !? Chiar dacă nu- mi convine ,trebuie sa recunosc ca fcsb este printre cele mai bune anul asta cu șanse reale la titlu dar de ce trebuie mereu arbitrii și ei sa- și aducă contribuția, sa bage și ei capul în poza ,etc !? Aici și gazetarii trebuie sa ia atitudine mai ferma chiar dacă în particular avem ,pe drept ,anumite simpatii! Altfel jucau și fcsb când erau sub presiune ,fără anumite puncte câștigate pe nedrept ; cu Farul ,cu CFR, acum cu Farul din nou ,etc.! Faceți clasamentul fără vreo 5p. fcsb plus puncte câștigate de rivale sa vedeți ca nu prea defilau ei asa ușor fără Vint din spate aceasta echipa care pe drept unii ii zic fcsbpsdgsp ! Oricât de " fanatic " suporter fcsb ești dacă nu vezi realitatea ,( este echipa cu cele mai multe beneficiara deciziilor PRO fcsb,aproape etapa de etapa primește cadouri 11m ,etc.etc !? ) dacă ignori acestea ai o problema mare

real09
real09  •  06 Februarie 2024, 17:55

Pai și pe boschetarul care a arbitrat farul - Fcu l-a suspendat cineva pt 11m neacordat? Vad ca nu se iau masuri decât atunci când fcsb, rapid sau farul sunt defavorizate. Ceilalți nu au drepturi sau cum gândiți voi acolo cursurilor ordinare ce sunteți?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează