FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - STEAUA, AZI, 20:30, DIGI1, DOLCE1, LOOK, GSP.RO

Ce dramă! Un mijlocaş al Stelei, din nou pe masa de operaţie: când va reveni pe teren

Filip are 7 trofee câştigate cu Steaua: 3 titluri, o Cupă a României, două Cupe ale Ligii şi o Supercupă
Filip are 7 trofee câştigate cu Steaua: 3 titluri, o Cupă a României, două Cupe ale Ligii şi o Supercupă

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2017 00:00

Mijlocaşul Stelei Lucian Filip a ajuns din nou pe masa de operaţie la începutul lunii martie, după ce n-a mai jucat fotbal din luna mai a anului anul trecut, când a fost operat pentru refacerea ligamentelor încrucişate.

Dacă există un fotbalist pentru care cuvântul noroc să nu facă parte din vocabularul lui, acela e cu siguranţă Lucian Filip. Jucătorul de 26 de ani traversează o adevărată dramă în carieră.

A fost nevoit din nou să suporte o intervenţie chirugicală la genunchi, la 10 luni distanţă de precedenta. Interval în care nu a apucat să joace nici măcar un minut într-un meci oficial!

Trebuia să revină în noiembrie-decembrie 2016

Ce s-a întâmplat? În luna mai a anului trecut, Filip a fost accidentat la un antrenament, iar diagnosticul a fost dur: ruptură a ligamentelor încrucişate la genunchiul drept. Operaţia nu putea fi evitată, iar aceasta a fost realizată de Ionuţ Codorean.

Medicii erau optimişti la acea vreme: "I-a fost reconstruit ligamentul încrucişat anterior şi i-au fost suturate meniscurile intern şi extern. Operaţia a fost un succes, iar perioada de recuperare a jucătorului va fi de aproximativ 6 luni postoperator".

A intrat în amicale

6 luni ar fi însemnat ca Filip să revină pe teren în finalul lui 2016. N-a făcut-o. A mers însă cu echipa în cantonamentul de iarnă, s-a pregătit bine, genunchiul a reacţionat OK, motiv pentru care Reghe l-a şi folosit câteva minute în jocurile de verificare.

Mai mult, el a fost declarat apt chiar de a juca şi în campionat, iar antrenorul l-a pus pe banca de rezerve la primele 3 jocuri: la Cluj, cu CFR, cu FC Voluntari şi la Severin, cu CSU Craiova.

Revine în iulie-august

Apoi, a venit vestea horror! Genunchiul a cedat din nou: oasele genunchiului prezentau o uzură majoră şi începuseră să i se taseze, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru porţiunile de cartilaj. S-a decis că e necesară o nouă operaţie.

De această dată, Filip a fost trimis în Italia. Unde s-a şi efectuat intervenţia. Vor urma alte 3-4 luni de recuperare! Sezonul e încheiat şi în cel mai bun caz el va putea reveni la final de iulie, început de august. Ceea ce ar însemna 15 luni de inactivitate!

3 ani şi jumătate horror pentru Lucian

Noiembrie 2013

  • la un antrenament al Stelei, Mihai Costea îi provoacă dublă fractură, de tibie şi peroneu
  • e operat
  • perioada de pauză: 5 luni

Mai 2016

  • tot la un antrenament suferă o ruptură a ligamentelor încrucişate şi a meniscurilor
  • e operat de Ionuţ Codorean
  • perioada de pauză 10-11 luni, încă n-a jucat niciun meci

Martie 2017

  • genunchiul i-a cedat din nou
  • e operat la o clinică din Italia
  • perioada estimată de pauză: 4 luni

28de meciuri a jucat Filip pentru Steaua sezonul trecut, dintr-un total de 51 oficiale bifate de roş-albaştri. A marcat un gol

19ani avea Filip în momentul în care a debutat pentru Steaua, în octombrie 2009: Poli Iaşi - Steaua 0-2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
fulgad
fulgad  •  18 Martie 2017, 21:56

Codorean e un macelar care face experimente pe oameni. Doar sa iasa bani. Pacat de Filip :(.

martinpen
martinpen  •  18 Martie 2017, 14:57

Nu inteleg ce oameni fara cap, sa il lase pe Codorean sa opereze. Daca toti merg in Italia, ce naiba a avut Filip in cap ? Normal ca si antrenamentele foarte dure au contribuit la recidiva... S-a vazut ce folositoare sunt antrenamentele tari, echipa nu mai joaca nimic, dar au muschi...

luciann
luciann  •  18 Martie 2017, 13:56
Postat de nebraska pe 18 Martie 2017, 12:37

Poate daca nu juca la clona din berceni avea alt destin...asta e,norocul si-l mai face si omul.

Niciun articol despre Steaua fara broaste!:)))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează