FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

EXCLUSIV Tot mai nesigur! Unul dintre oamenii decisivi în titlul Farului nu se regăsește: „Ezitant! Nu mai are aceeași formă”

Marian Aioani (în portocaliu) e departe de forma din campionatul trecut / Sursă foto: farulconstanta.com
Marian Aioani (în portocaliu) e departe de forma din campionatul trecut / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de - Publicat vineri, 04 august 2023 12:29 / Actualizat vineri, 04 august 2023 13:46

Marian Aioani, unul dintre oamenii decisivi în titlul cucerit de Farul anul trecut, are evoluții tot mai nesigure în poarta marinarilor”. Goalkeeper-ul de 23 de ani a fost ezitant și-n meciul din Armenia cu Urartu, câștigat până la urmă de dobrogeni cu 3-2, într-o nouă seară în care i-a dat emoții lui Hagi.

Oscilațiile Farului din noul sezon se reflectă și în ceea ce privește situația dintre buturi. Acolo unde Marian Aioani e departe de siguranța pe care o oferea anul trecut. Portarul intrat și în circuitul echipei naționale a evoluat sezonul acesta în Supercupă și în Europa, Hagi menajându-l în campionat, iar prestațiile sale, au fost, în general, presărate cu ezitări.

Bonus important pentru Farul, FCSB și Sepsi! Câți bani primesc pentru calificarea în turul 3 al Conference League
TURUL 3
Bonus important pentru Farul, FCSB și Sepsi! Câți bani primesc pentru calificarea în turul 3 al Conference League

După erorile mari din tur, Aioani a fost nesigur și în partida din Armenia, în care colegii din câmp l-au „scos” până la urmă. Și Silviu Lung, fostul mare portar al Craiovei Maxima, a observat randamentul mai puțin satisfăcător al lui Aioani. 

Silviu Lung: „Aioani mi s-a părut ezitant, nu mai are forma de la sfârșitul campionatului”

„El apărase foarte bine în ultimele meciuri de anul trecut, când s-a luat titlul. A făcut meciuri bune atunci. Acum, mi s-a părut puțin ezitant. Nu are forma pe care a avut-o la sfârșitul campionatului trecut

Cât a jucat, Buzbuchi a făcut-o foarte bine, deci nu se pune problema că Aioani n-ar avea concurență. A avut zile mai proaste, se mai întâmplă. Sunt portari foarte tineri, au fluctuații, dar Aioani rămâne un portar talentat”, a spus Silviu Lung, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

„Buzbuchi a ajuns la maturitatea necesară pentru a apăra meci de meci în Liga 1”

Fost portar la Viitorul, Mirel Bolboașă, în vârstă de 34 de ani, consideră că rezerva lui Aioani, Alexandru Buzbuchi, a acumulat experiența necesară pentru a deveni numărul unu între buturile Farului: 

„L-am avut coleg pe Buzbuchi, care a crescut lângă mine trecând de la Academie la seniori, cred că a ajuns la maturitatea necesară sa apere meci de meci in Liga 1. A evoluat foarte bine în acest început de campionat. 

Cât despre Aioani, nu sunt în masură să-l analizez, sunt alții care pot judeca evoluțiile lui din ultima perioadă. Cred, totuși, că e nevoie de răbdare cu un portar tânăr. Portarii sunt în vârful formei sportive după 26-27 de ani”, a spus Bolboașă, pentru GSP.ro.

8 goluria încasat Aioani în cele cinci partide jucate în acest start de sezon

Marian Aioani, cerut de Gică Hagi în poarta naționalei

Gică Hagi l-a cerut în mai multe rânduri în poarta naționalei pe Marian Aioani. Portarul în vârstă de 23 de ani a fost prezent la ultima acțiune a „tricolorilor”, remizele cu Elveția, 2-2, și Kosovo, 0-0. A fost doar rezerva lui Horațiu Moldovan.

VIDEO Dragoș Nedelcu, jucătorul care a dat tonul revenirii „marinarilor”: „Nu a fost furtună la pauză, Mister doar ne-a dat câteva indicații tactice”

Citește și alte știri despre Farul:

Un singur lucru l-a nemulțumit pe Hagi, după calificarea palpitantă în turul 3 preliminar din Conference League

VIDEO După ce a fost MVP în Armenia, Denis Alibec a făcut pe „impresarul”: „E piesa care lipsește! Farul ar arăta bine cu noi doi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
istet10
istet10  •  04 August 2023, 14:37

Nimic surprinzator in cazul portarilor tineri. F rar apare unul care va fi constant pe perioade lungi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează