INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  URARTU - FARUL 2-3 (4-6 LA GENERAL)

VIDEO + FOTO ALIBEST! Denis Alibec a fost one man show la reluare cu Urartu, după o primă repriză penibilă » Urmează Farul - Flora Tallinn în turul 3 preliminar Conference League

Articol de , - Publicat joi, 03 august 2023 17:34 / Actualizat joi, 03 august 2023 21:25

Farul a învins-o și la retur pe Urartu, scor 3-2, în manșa retur a turului doi preliminar din Conference League și s-a calificat în turul 3 preliminar (6-4 la general), unde o va întâlni pe Flora Tallinn, campioana Estoniei. ♦ După o primă repriză penibilă, în care a avut numai un șut pe poartă și era condusă cu 1-0, echipa lui Hagi s-a trezit după pauză, când a strălucit Denis Alibec: două goluri marcate și o pasă decisivă. 

Gică Hagi știa ce-i trebuie Farului ca să se califice: "Trebuie să fim noi!". "Noi", cei din sezonul trecut, acea echipă care a câștigat campionatul grație unui fotbal ofensiv, spectaculos.

Farul a învins-o și la retur pe Urartu și merge în turul 3 preliminar Conference League

Dar constănțenii au demarat în această seară tot ca-n startul lui 2023/2024. Multe mingi pierdute ușor, "găuri" mari în defensivă, idei, ioc. Atitudine pentru care au plătit repede. Antwi, din afara careului, nestingherit: 1-0. Diferența de un gol de la Constanța, în turul câștigat de campioana României în prelungiri (3-2), era deja anulată.

Replica alor noștri? Palidă. Primul șut pe poartă, moale, după aproape un sfert de oră (Alibec). Cea care a practicat fotbalul pe care și-l dorea "Regele" a continuat să fie Urartu. Armenii și-au permis să rateze mai multe ocazii, ba chiar să și greșească. Degeaba. Denis Alibec n-a profitat, greșind preluarea într-o poziție promițătoare (22), Rivaldinho a driblat și portarul, dar tot n-a reușit să treacă mingea dincolo de linie (36).

"Riva" începuse pe bancă, însă exasperat de pasivitatea alb-albaștrilor, Hagi îl introdusese pe brazilian "la pachet" cu Artean, după o jumătate de oră. Trași pe margine, Benchaib, accidentat, și Grameni, mai mult spectator.

Golul care i-a trezit

Mai era însă o repriză. Și aceasta a început prost pentru Farul, cu reușita lui Sabua: 2-0. Un gol care, paradoxal, le-a făcut bine constănțenilor. I-a trezit! Iar la un corner bătut de Alibec, Dragoș Nedelcu a împins mingea în plasă din câțiva metri: 1-2. Patru minute mai târziu, a fost Alibec cel responsabil cu finalizarea. Și s-a făcut 2-2. Armenii? Șocați!

Rezolvă Denis Alibec 

Farul a căutat să profite de momentul favorabil, numai că Mihai Popescu, Tudor Băluță și mai ales Andrei Artean au prelungit suspansul în loc să închidă conturile. Într-un final cu emoții a trebuit să iasă la rampă, din nou, Denis... Alibest! Acțiune personală, 2-3, iar Farul o așteaptă acum pe Flora Tallinn în turul 3 preliminar. 

Final: Urartu - Farul 2-3 (4-6 la general)

min 90+8: Ocazie mare pentru Farul! Scăpat pe contraatac, Kiki îi pasează lui Rivaldinho, care se afla în poziție ideală. Brazilianul a reluat însă penibil, trimițând balonul peste poartă, din numai 7 metri. 

min 90+2: GOL FARUL! Tudor Băluță îl lansează excelent pe contratac pe Alibec. Vârful Farului a sprintat, a driblat scurt un adversar și l-a învins pe Melikhov cu piciorul stâng, cu un șut la colțul lung. Soarta calificării este în mari proporții tranșată. 

min 90: Opt minute de prelungire sunt arătate de la marginea terenului. 

min 88: Ocazie Urartu! În urma unei faze încâlcite, mingea ajunge în dreptul lui Aioani, care încearcă să prindă balonul, dar o scapă. Arbitrul fluieră fault în atac, iar campioana României scapă basma curată. 

min 87: Indicații în lanț date de Hagi de la marginea terenului. Tehnicianul strigă către David Kiki, căruia îi cere să se apere mai bine. „Ieși, ieși!” s-a putut auzi pe transmisia TV. 

min 83: Ce intervenție are Sîrbu! Fundașul Farului intervine în mod decisiv și îl blochează pe Maksimenko, atacantul gazdelor. Rusul ar fi scăpat spre poarta lui Aioani și ar fi putut marca. 

min 82: ocazie pentru Farul: Vînă trimite o pasă lungă către Mazilu. Extrema dobrogenilor driblează un adversar și trage la poartă, fără emoții pentru Melikhov însă. 

min 81: ultimele două schimbări în tabăra Farului: ies Nedelcu și Mihai Popescu, intră Vînă și Boli

min 78: David Kiki trece de doi adversari în banda stângă, centrează în fața porții, dar Alibec nu se demarcă și faza se stinge. 

min 73, ocazie mare pentru Farul: Mazilu trece elegant de un adversar și pasează în fața porții, acolo unde se afla Artean. Mijlocașul campioanei a reluat însă slab, cu stângul, de la 9 metri, iar balonul a fost respins de un jucător al gazdelor de pe linia porții. 

Min 67, schimbare la Farul: Dan Sîrbu a intrat în locul lui Andrei Borza, care a acuzat o accidentare și nu a mai putut continua. 

Min 63, se înmulțesc ocaziile pentru Farul: Tudor Băluță fentează un adversar și șutează cu stângul de la marginea careului. Balonul trece însă pe lângă bara din dreapta a porții armenilor. 

Min 59, ocazie Farul: Tot în urma unei faze fixe, dobrogenii trec foarte aproape pe lângă golul 3. Mazilu a centrat din corner, Băluță a deviat la bara a doua, dar Alibec nu a putut finaliza din 8 metri. Repunere din marginea careului pentru Urartu. 

Min 57, GOL FARUL, 2-2: „Marinarii” restabilesc egalitatea! Adrian Mazilu trimite o pasă lobată peste defensiva adversă, iar atacantul Farului îl învinge pe portarul gazdelor cu un șut la colțul lung, din 7 metri. 

Min 53, GOL FARUL, 2-1: Denis Alibec a centrat din corner, iar un adversar a deviat balonul până la picioarele lui Nedelcu. Mijlocașul Farului a îndeplinit o formalitate și a trimis mingea în plasă, din 2 metri. Urartu și Farul se află la egalitate în acest moment. 

Min 47, GOL URARTU, 2-0: Maksimenko profită de greșeala lui Artean, recuperează balonul la marginea careului și șutează la poartă. Aioani a respins defectuos în față, iar Sabua nu a iertat și a dublat avantajul gazdelor. 

A început repriza secundă. 

min 45+5: Pauză la Erevan! Urartu a dominat autoritar prima repriză, conduce cu 1-0 și egalează scorul la general, 3-3. Farul a cedat posesia și a trimis un singur șut pe poartă în primele 45 de minute. 

min 37, ocazie mare pentru Farul: Rivaldinho recuperează mingea de la un adversar, dar nu reușește să trimită mingea în poarta goală, din unghi. Balonul lovește plasa laterală. 

min. 33, Gregoryan șutează periculos din colțul careului mic, Aioani respinge în față, iar mingea este degajată de apărătorii noștri. 

min 30: Două schimbări în tabăra Farului: Intră Artean și Rivaldinho, ies Benchaib și Grameni 

min 22: Armenii trimit din nou mingea în plasa porții, dar reușita lui Maksimenko este anulată pe motiv de ofsaid. 

ALIBEST! Denis Alibec a fost one man show la reluare cu Urartu, după o primă repriză penibilă » Urmează Farul - Flora Tallinn în turul 3 preliminar Conference League
Foto: Captură Digi Sport

min 11, GOL URARTU, 1-0: Armenii deschid scorul și egalează situația la general. Ghanezul Nana Anatwi a șutat de la aproximativ 20 de metri, mingea a luat efect, l-a păcălit pe Aioani și a intrat în poartă. 

ALIBEST! Denis Alibec a fost one man show la reluare cu Urartu, după o primă repriză penibilă » Urmează Farul - Flora Tallinn în turul 3 preliminar Conference League
Foto: Captură Digi Sport

A început partida de la Erevan. 

Urartu - Farul, echipele de start

URARTU: Melikhov - Antwi, Tsymbalyuk, Zotko - Piloyan, Maragaryan, Salou, M. Junior, Grigoryan - Maksimenko, Sabua
Rezerve: Umreyan, Abakumov - Ghazaryan, Aghasaryan, Barry, Eduardo, Mirzoyan, Ozbiliz, Stojanovic, Dzhikiia, Polyakov
Antrenor: Dmitry Gunko

FARUL: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Mazilu, Alibec, Benchaib
Rezerve: Buzbuchi - Queiros, Vînă, Rivaldinho, M. Santos, Vianna, Artean, Boli, Sîrbu, Sali, N. Popescu, Banu
Antrenor: Gică Hagi

Stadion: Urartu (Erevan) 
Arbitru: Tom Owen (Țara Galilor); 
Asistenți: Lewiss Edwards, Jordan Lee Christopher

Citește și: 

Mutarea neștiută pe care a făcut-o CFR Cluj când a auzit că FCSB vrea să joace în Ghencea

Turcii au făcut anunțul » Trabzonspor, ofertă de 3 milioane de euro pentru titularul de la FCSB

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (123)
MaxiP
MaxiP  •  04 August 2023, 15:25
Postat de brianstorm pe 04 August 2023, 14:06

ok,sferturi.dar punctul ramane.

Din ceea ce zici, daca nu jucau cu rezervele se puteau si califica. Si da, pana la acel meci cand au ales sa nu bage titularii, chiar facusera o figura buna, 2 meciuri peste asteptari. Dar nu mi se pare scuza, *** pura ce au facut ei. Cred ca astfel de decizii sunt in mod evident motivul pentru care nu au mai luat un titlu de nu stiu cand si nu mai fac fata in cupele europene.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brianstorm
brianstorm  •  04 August 2023, 14:06
Postat de MaxiP pe 04 August 2023, 04:48

1. Tu o iei ca pe o scuza ca au jucat cu rezervele, eu zic ca asta e mai grav. Cum sa joci ma cu rezervele in cupele europene, s-au uitat astia la echipele din Premier League si au zis ca asta le e statutul, sau cum?! 2. Anderlecht nu a jucat semi-finale de Conference League, nu mai dezinforma.

ok,sferturi.dar punctul ramane.

brianstorm
brianstorm  •  04 August 2023, 14:05
Postat de Catalynn_2 pe 03 August 2023, 21:59

Vezi daca nu ai casa!? Acum, la 50x cota pt victoria Farului erai cineva! :-))) Așa ai rămas si sărac si frustrat! :-))) Bravo Hagi! :-)))

Steaua suntem noi si jucam in Ghencea.Steaua din liga 1,evident. clona csa o sa fie desfiintata de ciolacu. sau asta nu mai copiezi dupa facebokul prostilor de la sud. asta se urmareste din cauza crizei economice.

Vezi toate comentariile (123)
Comentează