FOTBAL  »  Superliga  »  CORUPŢIE

Ce țin secret FRF și LPF » Cum se mușamalizează un caz de corupție: ”Balaj a vrut să se dea important”

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2015 00:00

O tentativă de abordare de către gazde a lui Cristi Balaj înaintea unui CSMS Iași - Viitorul 1-2 a fost îngropată ridicol de Comisia de Disciplină, în 2013

Disputat pe data de 15 aprilie 2013, meciul CSMS Iași - Viitorul 1-2 a avut în spate o întîmplare ciudată, ajunsă la vremea respectivă pe masa Comisiei de Disciplină, dar ținută la secret de FRF/LPF. Cu cîteva zile înaintea jocului, Cătălin Abălașei, șef al Centrului de copii și juniori al moldovenilor la acel moment, a încercat să ia legătura cu Cristi Balaj printr-un intermediar, cu mesajul pentru arbitru ca, la sosirea în oraș, să accepte o întîlnire pentru o discuție deosebită! Adică o posibilă tentativă de "îmblînzire" a "centralului" de pe lista FIFA!

Băieții creduli de la Disciplină

Cel puțin așa a interpretat Balaj, care a și întocmit un memoriu către federație, anunțînd faptul că a fost contactat de un oficial al uneia dintre echipele pe care urma s-o arbitreze. Care a fost circuitul? Din perioada cînd evoluase la Baia Mare, Abălașei îl cunoștea pe fostul mijlocaș Dionisiu Bumb, pe care l-a rugat în aprilie 2013 să-i transmită lui Balaj că ar dori să se vadă cu el la Iași, înaintea partidei. Bumb s-a conformat, i-a spus arbitrului despre propunere, moment după care Balaj a scris raportul de informare către CCA.

La Comisia de Disciplină cazul a fost însă, surprinzător, clasat! Abălașei a prezentat o versiune care i-a înmuiat pe cei de la Disciplină: a susținut că, prin Balaj, dorea să-i trimită un carton cu vin amicului Bumb!

"Voiam să trimit niște vin!"

Astăzi, la peste doi ani de la eveniment, Abălașei confirmă episodul și trimite săgeți către partea adversă: "Balaj a vrut să se dea important cu acel raport. N-a existat nimic ilegal în acea poveste. N-aveam nici o legătură cu echipa mare și nici nu mă mîna vreun interes special să-l ajut pe Prunea să cîștige. Era și atunci președinte la Iași. Pur și simplu, vorbisem mai demult cu Bumb să-i trimit niște vin produs de mine și am crezut că e mai simplu cu mașina, prin Balaj. Dar cînd am văzut ce om e, am zis că mai bine apelez la un curier! Putea să dea un telefon și să întrebe: «Ce s-a întîmplat, băiatule?!». Mai ales că ne știam personal de la Baia Mare".

"Primă de reinstalare de 30.000 de euro"

A lansat apoi un atac furibund la adresa lui Prunea: "A venit la Iași doar ca să-și umple buzunarele, nu ca să ajute fotbalul local. În patru ani, a adus la club 135 de jucători și a promovat doar doi fotbaliști de la centrul de juniori. Au fost unii care au evoluat doar zece minute și au încasat niște sume de ți se zbîrlește părul în cap. Iar o parte din bani s-au dus pe la impresari, pe la Prunea".

Abălașei a continuat tirada la adresa președintelui de la CSMS: "Cam cît de slab și de indolent poți să fii ca și conducător încît să nu nimerești măcar un jucător de care să fie interesat apoi un club mai mare, să-l poți vinde la un preț bun pentru CSMS? Și cum e posibil ca Prunea să încaseze primă de reinstalare de 30.000 de euro în vară, cînd și-a prelungit contractul?! Asta e prostia proverbială din Moldova și-și merită soarta toți cei care-l susțin!".

"Făceam acte de caritate la Centrul de copii și juniori, de unde îmi încasam salariul prin sponsorizări de la doi prieteni. Iar toți nenorociții ăștia au jefuit clubul prin spate!"
Cătălin Abălașei, fost șef Centru juniori CSMS Iași

"Abălașei a mai primit o suspendare de patru etape și o amendă pentru niște acuze neprobate la adresa mea. Voi face și acum un memoriu, să vină să aducă dovezi în sprijinul afirmațiilor sale"
Florin Prunea, președinte CSMS Iași

"Ce atîta suspiciune? Abălașei se știa cu Balaj, nu mai avea telefonul lui și m-a rugat pe mine să-l pun în legătură cu Cristi să mai stea la o cafea, la o poveste. Acum chiar nu mai au voie oamenii să se întîlnească?!"
Dionisiu Bumb, intermediarul afacerii

7 este notă gsp primită de Balaj la meciul CSMS Iași-Viitorul 1-2, partidă în care a eliminat un om al oaspeților, Alexandru Lazăr (78)

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
craiova
craiova  •  05 Noiembrie 2015, 14:59

La fel de bine ati putea face un articol cu titlul: "Il vrem pe Balaj in brigada de Euro !" Si gata ! V-ati atinge scopul si voi si el mult mai repede , decat sa incercati sa dati cu uni de pamant si sa-i ridicati pe altii actionand meschin , tipic presei manipulatoare.

1635058253443256
Carpati Filtru  •  05 Noiembrie 2015, 12:17

praf in ochi! problemele grave sunt nerespectarea regulamentelor cum au fost inscrise echipe in liga 1 de catre Burleanu si Iorgulescu , acolo DNA trebuie sa ACTIONEZE !

gerulozaurus
gerulozaurus  •  05 Noiembrie 2015, 11:08

deci, Prunea dorea sa faca si el un blat cu Blaj :))) dinamovist, ce sa-i ceri

Vezi toate comentariile (7)
Comentează