FOTBAL  »  Superliga  »  LICITAŢIA PENTRU TELEVIZAREA LIGII I

Ceartă pe drepturile TV ale Ligii 1 » Dragomir: "TVR nu a vrut să dea meciuri şi celor săraci"

Televiziunile se bat pentru drepturile de televizare
Televiziunile se bat pentru drepturile de televizare

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 aprilie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2011 14:25

Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, a declarat că Dumitru Dragomir a ales un preţ fix şi nu a negociat deloc suma pentru pachetul destinat TVR.

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a declarat că Adunarea Generală a LPF se va întâlni luni şi va decide ce se va întâmpla cu pachetul 9, în condiţiile în care TVR nu va mai participa la licitaţie. "Am anunţat Consiliul Concurenţei, deoarece el a făcut lobby pentru ca Televiziunea Română să plătească mai puţin pentru acest pachet. Acesta era făcut pentru cei săraci, dar câţiva tembeli din Consiliul de Administraţie al TVR s-au opus ca acei săraci să vadă meciuri. Nu mă aşteptam ca, pe criterii politice, câţiva din opoziţie să facă de aşa natură ca oamenii săraci din ţara asta să nu poată să vadă meciuri", a declarat Dumitru Dragomir.

Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), spune că Dumitru Dragomir a majorat semnificativ preţurile pentru drepturile meciurilor din Liga I.

"Domnul Dragomir, bogat cu duhul, a calificat drept "tembele" 7 persoane, între care mă număr, care nu au înţeles de ce "Liga lui Mitică" cere 3,5 milioane de euro pe sezon pentru, de pildă, cel puţin 12 etape din 34 ar face maximum doar două puncte de rating; asta înseamnă că un asemenea meci costă 100 de mii de euro, iar veniturile din publicitate ar atinge abia 10 la sută din sumă. Dar, evident, nu sunt banii domniei sale, ci bani publici... Domnul Dragomir, de grija "săracilor" acestei ţări, a majorat semnificativ preţurile pentru drepturile meciurilor din Liga I, întrucât, probabil, domnia sa a ieşit demult din recesiune şi, mai mult, a constatat că majoritatea românilor, cu excepţia fotbaliştilor, au din ce trăi", spune Cristian Niţulescu pentru Mediafax.

Declaraţiile lui Dumitru Dragomir şi Cristian Niţulescu vin după ce Consiliul de Administraţie al TVR a respins, joi, posibilitatea ca Televiziunea Română să participe la licitaţia organizată de LPF pentru a cumpăra un pachet cu drepturi de televizare a meciurilor din Liga I.

Pe de altă parte, un alt membru în CA, Lucia Hossu Longin, a declarat că este "decepţionată" de rezultatul votului. "Fără fotbal nu poate să fiinţeze o televiziune publică. Scoţând sportul, ne distrugem ultimul rating, nu am înţeles de ce colegi din TVR au votat împotriva interesului TV".

Licitaţia publică cu strigare pentru cesiunea drepturilor de televiziune din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 va avea loc pe 4 aprilie, la ora 12.00, la sediul LPF.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, este de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA. Preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentru fiecare dintre ele, de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

Surse din piaţa media susţin însă că este vorba şi de un joc, TVR mizînd pe ajutorul Consiliului Concurenţei, care ar putea să îi impună LPF cedarea gratis a ultimului pachet.

sursa: mediafax.ro

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (9)
dejoc
dejoc  •  02 Aprilie 2011, 19:12

S-a dus dracu fotbalul daca o sa ia gsp si digi in loc de tvr si tvr2

utaaradan
utaaradan  •  02 Aprilie 2011, 15:59

foarte bine, a procedat TVR, Pt. blaturi,muitica,cere cam mult. Doar un parvenit,isi permite sa-i faca pe altii,adica pe telespectatori;saraci. oare cind se va trezi DNA,sa-i salte pe ,,cinstiti'' din fruntea fotbalului romanesc,cu porecle de mafioti.

gramofon
gramofon  •  02 Aprilie 2011, 15:00

TVR are Liga Campionilor, olimpiadele, campionatele mondiale, europene si mare parte din meciurile nationalei. daca ar mai fi luat si liga1 ar fi monopolizat tot sportul televizat. si, oricum, n-ar fi luat derby-urile. deci mi se pare fireasca decizia.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează