FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cel mai în formă stelist ar avea probleme la inimă! Informații de la omul care l-a adus la Steaua + o întrebare: "E apt 100% pentru a face fotbal de mare performanţă?"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2016 10:21

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor scrie că Alex Tudorie a alarmat staff-ul medical al Stelei, fiindcă era singurul jucător al cărui puls trecea de 180 de bătăi ale inimii pe minut, după numai 50-60 de minute de efort!

Alex Tudorie a fost senzaţia Stelei în meciurile amicale, însă a fost dezamăgirea primului joc oficial al vicecampioanei. În finala Cupei Ligii cu Chiajna, atacantul a jucat extrem de slab şi a fost schimbat la pauză.

Dincolo de evoluţia ştearsă, în dreptul lui Tudorie apare un alt mare semn de întrebare. Mult mai controversat.

E el apt 100% pentru a face fotbal de mare performanţă? Această dilemă a apărut pe parcursul sezonului trecut chiar în interiorul clubului Steaua, în timp ce în spaţiul public chestiunea respectivă a fost pusă în discuţie de Mirel Rădoi. Antrenorul sub comanda căruia Tudorie a fost adus în Ghencea.

69% din toate meciurile în care Tudorie a jucat în ultimii 3 ani au reprezentat partide în care a evoluat mai puţin de 60 de minute

"Tudorie e un fotbalist cu calităţi, numai că noi am avut ceva probleme cu el. După ce am terminat pregătirea de vară, anul trecut, am ajuns în România şi fiecare jucător era monitorizat cu un sistem GPS. El era jucătorul care ajunge imediat la limita roşie a pulsului. Depăşea 180 de bătăi pe minut după numai 50-60 de minute, ceea ce era în neregulă. Când ajungi să depăşeşti acest prag, apare acidul lactic şi imediat eşti predispus la afecţiuni musculare. El mi-a zis că nu mai trecuse niciodată printr-o astfel de pregătire solicitantă" Mirel Rădoi, într-o emisiune la DolceSport

Citește materialul integral în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală și află cum arată radiografia bătăilor inimii și vezi statistica îngrijorătoare a meciurilor jucate de Tudorie, care dă năștere unor semne de întrebare.


Alte materiale EXCLUSIV PRINT:

√ Ilie Năstase la 70 de ani! Forever Young » 8 pagini speciale cu unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie: "UN GENIU"

√ Cum este caracterizat stoperul luat de Steaua de la PAOK chiar de către greci

√ Mergeţi pe mâna noastră! Pariuri din preliminariile Ligii Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
cracker
cracker  •  19 Iulie 2016, 13:12

Rapid in liga a 4 a, falimentara, asa suporteri asa echipa, doar infractiunile lui Burleanu o pot tine in prima liga. Echipa clonata de 10 ori pentru a nu platii impozite la stat, fara palmares, acesta fiind la o persona fizica infractoare, numita George Copos, care prin intermediul magazinelor de electronice si cofetarii a mituiut arbitrii sa castige campionat. Daca aveam 11 echipe ca Rapid ne excludeau din UEFA si FIFA.

883135188391540
Popa Corneliu  •  19 Iulie 2016, 11:51

N-ati inteles nimic!!! Dupa declaratia oierului ca Tudorie ar face 100 000 000 de euroi, mass-media din Romania a intrat in fibrilatie si incep "lucratura" comandata de alti patroni si samsari din fotbalul romanesc!! Nu la fel s-a procedat si campania de presa impotriva lui Chipciu?Cum ar putea dl Habarnam Burleanu sa-l mai dea afara pe oier din fotbal si sa redea echipa, Steaua, Armatei asa cum i-a promis d-lor Ponta si Oprea, impreuna cu "amicul" d-lui Ponta, d-l Papusar Iorgulescu? Becali cu gura lui proasta a deranjat multa lume, acuma trage consecintele!! Sa-l vedeti pe Mirinica acuma...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  19 Iulie 2016, 11:40

Nu stiu de unde a scos Mirel povestea asta cu aparatia acidului lactic numai in functie de bataile inimii. Ii propun ceva lui Mirel: sa mearga la o sala, sa puna greutati foarte mari si sa incerce sa le ridice. Ii garantez ca o sa ii apara acid lactic (febra musculara) dupa primele 5minute desi pulsul o sa fie foarte jos. Nu stiam ca se ajunge specialist in medicina sportiva fara BAC. E trist ca Mirel se face de ras cu astfel de afirmatii, oricine a fost in viata lui la sala macar 10 minute si-a dat seama ca e o aberatie ce a spus el.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează