FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Cel mai slab Rapid din ultimii 63 de ani! » Clubul din Giuleşti se îndreaptă spre o nouă retrogradare

Articol de , - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 26 octombrie 2014 23:27

Ultima dată cînd rapidiştii au avut un început de sezon mai prost decît acesta se întîmpla în 1951, anul primei retrogradări din istoria clubului.

Au trecut 63 de ani de cînd Rapidul suferea în Liga 1 mai rău decît o face acum, sub comanda lui Valerii Moraru. În 1951, cînd campionatul începea primăvara şi se termina la finalul anului, alb-vişiniii strînseseră după 12 etape doar două victorii şi o remiză, pierzînd celelalte 9 partide.

Acum, cu o astfel de linie de clasament giuleştenii ar fi avut în prezent 7 puncte în clasament, cu două mai puţin decît au reuşit să strîngă în acest campionat!

În 1951, Rapidul, care atunci se numea Locomotiva Bucureşti, venea după un an în care ratase titlul în ultima etapă, pierzînd trofeul la golaveraj în faţa celor de la UTA, dar la finalul sezonului a retrogradat în premieră în eşalonul secund.

Din echipa de atunci făceau parte nume importante din istoria Giuleştiului, precum Valentin Stănescu, Bazil Marian, Ştefan Filotti sau Dumitru Macri.

De atunci şi pînă în prezent, rapidiştii au mai retrogradat din punct de vedere sportiv de încă patru ori, în 1954, în 1973-1974, în 1976-1977 şi în 1988-1989, însă niciodată nu au stat mai prost după 12 etape decît o fac acum.

Anul cînd rivalele au ajuns " granzi"
În acelaşi timp, 1951 e şi anul în care rivala din Ghencea, Steaua, pe vremea aceea intitulată CCA, a reuşit să cîştige primul titlul. De asemenea, acela a fost şi sezonul în care Steaua şi Dinamo, formaţie care nu triumfase încă niciodată în Liga 1, s-au clasat în premieră pe primele două locuri.

8 meciuri fără gol marcat au acumulat pînă acum rapidiştii. Echipele în poarta cărora alb-vişiniii au înscris sînt: Steaua, Viitorul (2), Gaz Metan şi U Cluj (2)

"E greu, foarte greu! Trebuie să adunăm cît mai multe puncte pînă la finalul turului şi să sperăm că în iarnă vom reuşi să facem o echipă competitivă" ( Marian Rada, antrenor Rapid)

Săpunaru la Tribuna Zero
Astăzi, începînd cu ora 21:00, Ovidiu Ioaniţoaia îl are invitat la Tribuna Zero, la Europa FM, pe fundaşul Cristian Săpunaru. Ultima oară la Elche, în Spania, fotbalistul de 30 de ani va răspunde în direct întrebărilor ascultătorilor Europa FM, adresate la numărul de telefon 0372.069.599, număr cu tarif normal.

Ex-rapidistul va discuta despre posibila revenire în fotbalul românesc, despre situaţia Rapidului din acest moment, dar şi despre echipa naţională.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (9)
zecs93
zecs93  •  27 Octombrie 2014, 16:12

Imi pare rau de ce se intampla la Rapid , sper sa vina vremuri bune si la ei pentru ca ar fi pacat ca o echipa asa de traditie cum este Rapidul sa dispara, multa bafta, dar poate seamana scenariu cu campionatul din 1851, poate in retur fac meciurile vietii lor si se bat la campionat, bineinteles in rolul lui UTA ( care numai este s-ar putea sa fie CFR Cluj sau de ce nu chiar Steaua sau Dinamo) ;) ;) ;)

agiler
agiler  •  27 Octombrie 2014, 13:43
Postat de danielionutb pe 27 Octombrie 2014, 13:16

S-a vazut adevarata fata a stelemelei cand a-ti jucat cu Rio Ave si au venit 10 mii de suporteri si aia adunati de pe strazi... Pt mine tot samantari si suporteri de rezultat veti fi toata viata !

La voi sa vazut inteligenta cand l-ati injurat pe ganea care culmea a contribuit si la niste trofee cand a jucat la voi vezi doamne el era problema acum cu rada suntei deja retrogradati sper ca il aplaudati la fiecare meci.

danielionutb
danielionutb  •  27 Octombrie 2014, 13:16
Postat de insurgentul. pe 27 Octombrie 2014, 10:51

Bafta in liga a 2-a!

S-a vazut adevarata fata a stelemelei cand a-ti jucat cu Rio Ave si au venit 10 mii de suporteri si aia adunati de pe strazi... Pt mine tot samantari si suporteri de rezultat veti fi toata viata !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează